Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.1.2020, 15:51
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.3.2018, 19:42    Post subject: Capitolul 272 Reply with quote

Capitolul 272
Masa de dimineață și despărțirea de săracii binecuvântați. Cuvintele de rămas bun ale lui Enoh adresate lui Lameh și dispariția lui subită.
(15 martie 1843)

1. După ce soarele a răsărit complet, grupul s-a întors în orașul lui Enoh, acasă la Lameh.

2. Ajunși aici, Lameh a dispus pregătirea unui mic dejun savuros, la care au participat toți oaspeții săi, sărmanii orașului și foștii deținuți deopotrivă, închinându-se lui Dumnezeu și slăvindu-L

3. După micul dejun, Enoh i-a atins pe săraci și pe foștii deținuți cu mâinile sale, în numele Domnului, și i-a binecuvântat, după care i-a instruit să plece pretutindeni unde se aflau copii ai lui Cain și să depună mărturie despre cele văzute și auzite aici. Femeile urmau să rămână însă acasă, având grijă de gospodării. Căci femeile din ținuturile de jos nu erau destinate să facă profeții în numele Domnului, decât în fața copiii lor.

4. După aceste instrucțiuni, Enoh i-a spus lui Lameh: „Cât despre tine, dragul meu frate și mare preot, la fel ca și mine, tu cunoști foarte bine voința Domnului și nu mai ai nevoie de alte instrucțiuni.

5. Nu uita însă niciodată să-L iubești mai presus de orice pe Tatăl ceresc în inima ta și să-ți iubești frații și surorile din linia lui Cain chiar de două ori mai mult decât pe tine însuți, căci în acest fel vei păși de-a pururi în lumina lui Dumnezeu, iar vocea Lui părintească te va călăuzi personal pe cărările iubirii.

6. Așa cum ți s-a spus, construiește pe muntele curățat de șerpi un templu. Când acesta va fi gata, vom coborî cu toții din munți și vom veni în mare număr în casa ta, așa cum ți-a promis Domnul, pentru a binecuvânta noul templu, după care te vom conduce în munți, pentru a primi acolo binecuvântarea lui Adam, primul om desăvârșit de pe pământ și părintele tuturor celor care trăiesc la ora actuală, pentru ca în acest fel blestemul lui Cain să fie șters de pe fruntea ta.

7. O vei cunoaște de asemenea pe mama Eva, care te va binecuvânta la rândul ei, îți vei redobândi soțiile, pe Ada și pe Zilla, și îți vei revedea fiica, pe Naeme, și pe soțul pe care i l-a dat Domnul, mărețul Hored.

8. Dacă te vei ruga fierbinte în inima ta Tatălui ceresc, nu este exclus ca El să accepte ca ginerele tău să coboare alături de tine în orașul strămoșilor tăi.

9. Îți vei recăpăta de asemenea pe cei doi fii ai tăi, Jabal și Jubal; dar, după cum spuneam, pentru aceasta va trebui mai întâi să respecți neabătut voința Domnului.

10. Deși este Iubirea eternă și infinită, Domnul nu se târguiește niciodată. Odată ce a făcut o promisiune, El ne cere o mare credință și împlinirea promisiunilor pe care i le-am făcut, după măsura puterilor noastre, și are tot dreptul să o facă, întrucât este Dumnezeul și Creatorul nostru.

11. Poți să fii sigur însă că dacă îi vei respecta de-a pururi voința sfântă, și El își va ține întotdeauna promisiunile pe care ți le-a făcut.

12. În schimb, cei care nu îi respectă voința nu au parte de vreo binecuvântare din partea Lui, până a moarte. La fel, cei care preferă lumea exterioară devoțiunii față de Dumnezeu nu au vreodată parte de călăuzirea Sa părintească, rătăcindu-se pe cărările lor greșite, care îi conduc inevitabil către pierzanie și către moartea eternă.

13. De aceea, concentrează-ți întreaga energie asupra lui Dumnezeu și acționează în conformitate cu voința Lui sfântă, iar El va fi întotdeauna credincios promisiunilor pe care ți le-a făcut și va veghea asupra ta! Amin”.

14. După această cuvântare, Enoh și cei șapte mesageri au dispărut ca prin farmec (prin puterea lui Dumnezeu), lucru imposibil de înțeles pentru Lameh.

15. Terhad i-a explicat: „Fiind copiii adevărați ai lui Dumnezeu, ei au aceleași puteri, căci Domnul este una cu ei.

16. Dacă îl vom iubi la fel de mult, vom putea deveni și noi una cu El, dobândind aceleași puteri ca și cei din munții sacri. Pentru aceasta, va trebui să îndeplinim însă voia Lui sfântă, la fel cum procedează muntenii.

17. De aceea, haide să nu mai întârziem și să trecem la treabă. Facă-se voia Domnului, acum și de-a pururi! Amin”.

18. Lameh a fost întru totul de acord cu aceste cuvinte, drept care i-a chemat la el pe Mura și pe Thubalkain, ca să discute cu ei despre planurile noului templu.

19. Mura a adus deja planurile, iar a doua zi o mie de muncitori se aflau deja la treabă.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !