Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 20:42
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.3.2018, 19:46    Post subject: Capitolul 273 Reply with quote

Capitolul 273
Enoh și cei șapte mesageri pe drumul către înălțimile sacre. Aventura cu dragonul. Discursul mincinos al dragonului despre Dumnezeu și creația Sa.
(16 martie 1843)

1. Între timp, Enoh, Kisehel, Sethlahem, Joram și cei patru frați, pe nume Hil, Bael, Julel și Darei, au fost transportați de puterea Domnului la câteva mii de pași în afara orașului, la poalele munților sacri.

2. De aici ei au fost nevoiți să își continue drumul pe jos, bazându-se pe propriile lor puteri.

3. Pe la jumătatea distanței, pe când treceau prin fața unei peșteri mari, din ea s-a târât afară un dragon imens, care le-a blocat calea.

4. Viziunea era teribilă, căci dragonul părea atât de puternic încât ar fi putut înghiți cu totul munții din fața sa. Ochii săi străluceau ca metalul incandescent, iar între fălcile sale se ascundea un întreg abis, din care ieșeau flăcări și fum. Forma capului era ca de lup, dar avea dimensiunea unui bou uriaș. Avea un gât ca de leviatan - cel mai mare și mai puternic monstru al oceanului. Corpul său, acoperit cu solzi puternici și cu niște aripioare ca de pește, avea o circumferință de 666 de metri. Picioarele sale păreau niște stejari dezrădăcinați, iar coada, cu o lungime tot de 666 de metri și acoperită cu solzi, era despicată în șapte.

5. Priveliștea era într-adevăr înspăimântătoare, cu atât mai mult cu cât dragonul părea că dorește să-i ucidă pe călători, sau cel puțin să-i pună la încercare.

6. Enoh a văzut imediat natura malefică a monstrului, căruia i-a adresat următoarele cuvinte: „Ascultă, gunoi al creației, care ți-ai asumat această formă fantomatică. Știu foarte bine cine ești și care este intenția ta! Pe mine nu mă poți amăgi, la fel cum nu ai reușit nici până acum! Căci iubirea mea pentru Dumnezeu este mai mare decât puterea ta, iar din ea se naște o lumină sfântă, în care te pot vedea în toată goliciunea ta malefică. Tocmai această răutate a ta se dovedește o imensă slăbiciune, pe care iubirea mea o poate alunga cu o singură suflare.

7. Am dorit să îți spun aceste lucruri încă de la bun început, ca să știi în fața cui te afli! Eu, Enoh, unicul Mare Preot al lui Dumnezeu pe pământ, îți poruncesc în numele acestui Dumnezeu - al meu și al tău, deopotrivă - să părăsești acest loc și să te scufunzi în oceanul răutății tale infinite, fără a mai avea vreodată dreptul să vizitezi această regiune. Vei rămâne de-a pururi proscris acolo, în noroiul răutății tale, savurându-ți propria ură.

8. Haide, dispari și nu-ți asuma riscul de a fi atins de degetul meu mic, căci știi foarte bine ce durere îți poate provoca această atingere! - Iar acum, dispari, în numele Domnului! Amin”.

9. Dragonul s-a întors însă către Enoh și i-a vorbit cu vocea unei prostituate: „Da, Enoh, te cunosc de multă vreme, la fel cum vă cunosc pe toți, căci eu sunt solul pe care pășiți dintotdeauna!

10. Pe vremea când soarele nu exista încă pe firmament, iar lucrurile și ființele de toate felurile nu apăruseră încă, eu existam deja, ca primă emanație a lui Dumnezeu. Divinitatea s-a divizat, iar eu am fost lumina ei; iar Dumnezeu a văzut că lumina Sa era mai puternică decât El, motiv pentru care s-a înspăimântat în fața puterii sale.

11. El a lăsat totuși lumina să strălucească din ce în ce mai puternic, în speranța că aceasta își va pierde puterea și va slăbi în intensitate, permițându-i să își redobândească întreaga putere primordială a naturii Sale.

12. Dar eu, lumina liberă a lui Dumnezeu, am înțeles cu ușurință planul primordial al Divinității și mi-am dat seama că oricât de mare ar fi puterea mea, nu mă voi putea opune niciodată puterii Sale absolute. De aceea, i-am vorbit cu vocea cea mai blândă:

13. „Ascultă, Cauză Primă a mea, eternă și invincibilă! Întrucât văd că Te temi de puterea mea, ca și cum aceasta ar fi mai mare decât a Ta, deși Tu ai fost Acela care mi-a dat viață, ia această lumină de la mine și îngăduie-mi doar să duc o existență opusă Ție, care să Ți se poată împotrivi!”

14. Dar, în loc să-mi îndeplinească dorința, Dumnezeu s-a mâniat pe mine. El a creat alte ființe din propria Lui existență, trimițându-le împotriva mea, cu scopul de a mă izgoni în propriul meu centru, eliberând astfel universul.

15. Am fost astfel pe nedrept întemnițat. Mi s-a luat tot ce aveam, lăsându-mi-se nu-mai esența personală, respectiv ceea ce vezi în fața ta, adică această formă mizerabilă, la care se adaugă amintirea a ceea ce am fost cândva și dorința de a face rău până când circumstanțe mai favorabile îmi vor permite să redevin cine am fost. Mi s-a permis recunoașterea plenară a voinței divine, dar am fost supus constrângerii unei intenții mereu greșite.

16. Am ajuns astfel o ființă veșnic blestemată, absolut pe nedrept, pentru simplul motiv că așa dorește mânia lui Dumnezeu. Din această cauză am ajuns un diavol care trebuie să sufere de-a pururi, blestemat de toate creaturile, pentru că așa dorește Dumnezeu, în mânia Lui față de mine.

17. O, Enoh, sunt foarte nefericit! Sunt nevoit să sufăr de-a pururi, fără a putea face ceva pentru a schimba această situație. Nu mi se permite șansa să mă pot întoarce de unde am plecat, sau să renunț la această formă. Sunt nevoit să mint și să înșel, pentru ca Dumnezeu să aibă astfel posibilitatea să se răzbune și mai cumplit pe mine. Mi se permite să văd binele și adevărul, dar sunt silit să comit exclusiv răul, din cauza mâniei mele înnăscute, singura care mi-a mai fost lăsată, pentru ca astfel pedeapsa mea să continue la infinit.

18. O, Enoh, cumplită stare! Oare nimănui nu o să i se facă vreodată milă de mine?

19. O, Enoh, nu mă alunga de aici! Nu spori nefericirea mea, și așa destul de mare! Dacă îți stă în puteri, distruge-mă de-a pururi, iar această dispariție a mea va fi eterna mea mulțumire pentru gestul tău!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !