Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 12.8.2020, 06:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.3.2018, 19:57    Post subject: Capitolul 275 Reply with quote

Capitolul 275
Efectul hipnotic al discursului dragonului asupra celor șapte mesageri. Enoh demonstrează falsitatea minciunilor dragonului prin explicațiile sate pline de înțelepciune. De ce este tentat omul.
(18 martie 1843)

1. După discursul dragonului, cei șapte mesageri au intrat într-o stare de confuzie deplină, nemaiștiind ce să creadă.

2. Perfect conștient de acest lucru, Enoh - singurul care nu fusese hipnotizat de dragon - l-a întrebat pe Kisehel care din argumentele dragonului i s-au părut atât de convingătoare.

3. Kisehel i-a răspuns pe un ton cam dur: „Tu mă întrebi pe mine acest lucru, marele preot iluminat al Domnului? Eu ar trebui să te întreb pe tine ce crezi despre toate acestea? Răspunde-mi, dacă poți.

4. Chestiunea este de cea mai mare importanță! Cu această ocazie, eu voi aduce obiecții la răspunsul tău, pe care tu va trebui să le demontezi. Avem cu toții nevoie de o lumină puternică și edificatoare, căci altminteri nu ne așteaptă decât moartea și anihilarea. Haide, vorbește, frate Enoh, și demonstrează-ne unde a greșit dragonul și care este viziunea corectă asupra lucrurilor!”

5. Enoh i-a răspuns astfel lui Kisehel: „Ascultă, frate! Cel care nu își dă seama pe loc de falsitatea discursului dragonului nu face decât să dovedească cât de mare este încă orbirea sa! La ce îți mai folosește grația Tatălui preasfânt, dacă îmi poți pune o asemenea întrebare?

6. Se pare că discursul mincinos al marelui dușman al Domnului te-a captivat cu adevărat!

7. Chiar nu ai remarcat cât de puternic a oscilat el între cele două extreme, contrazicându-se flagrant în repetate rânduri?

8. Nu mi-a cerut inițial mie să-l distrug, pentru a pretinde în final că însăși continuitatea lui Dumnezeu depinde de a lui?

9. Nu a afirmat el că este supus în mod brutal voinței Domnului, fiind silit de aceasta să comită tot felul de fapte rele, pentru a fi apoi condamnat și pedepsit la infinit de Divinitate? După care, în final, nu s-a lăsat el pradă furiei sale, amenințând că îl va pedepsi și îl va distruge pe Dumnezeu ca pe un bătrân criminal?

10. Nu a pretins el că este mai puternic decât Dumnezeu, pentru a se plânge apoi că a fost întemnițat de Acesta printre ființele cu viața scurtă, fiind silit să se mulțumească cu această formă nedemnă de puterea lui?

11. Nu a susținut el că abia acum și-a dat seama Divinitatea de pericolul imens pe care îl reprezintă el în această nouă formă? Ce altă concluzie putem trage decât că această formă i se pare cât se poate de avantajoasă, de vreme ce el este dușmanul suprem al lui Dumnezeu!? Atunci de ce se plânge de ea?

12. Oare nu ar trebui să o considere ideală, de vreme ce este atât de periculoasă pentru Dumnezeu, marele său dușman?

13. La început, a numit această creație glorioasă un simplu capriciu al jocului mental al Divinității (capriciu din care facem parte și noi), după care, imediat, a recunoscut că forța noastră vitală reprezintă o parte infinitezimală din esența divină, capabilă să dobândească în sine permanența eternă, deși aceasta nu i-ar folosi la nimic.

14. După cum vezi, întregul discurs poate fi redus la cele mai crase contradicții! Cum se face atunci că tu, un mesager iluminat al Domnului, nu ți-ai dat imediat seama de acest lucru?

15. De ce crezi că a dispărut atât de rapid marele mincinos? Dacă ar fi rostit adevărul nu ar fi fost silit să se comporte în acest fel. Știind însă la ce se poate aștepta din partea mea, s-a grăbit să dispară, ca să nu fie nevoit să se apere de argumentele mele.

16. Este același comportament amăgitor cu care l-a păcălit cândva pe părintele Adam, făcându-l să cadă de două ori, prima oară datorită procreației nebinecuvântate, și a doua oară datorită nerespectării zilei Domnului. Cum poți să-mi pui atunci o asemenea întrebare, ca și cum ai fi tentat să îl crezi pe cuvânt pe marele amăgitor?

17. Vai vouă, munți sacri ai Domnului! Dacă până și copiii voștri cad cu atâta ușurință pradă uneltirilor mincinoase ale dragonului, cu siguranță va veni ziua când vă veți rușina în fața ținuturilor de jos, căzând ca un vultur asupra lor și distrugându-le din temelii!

18. Da, copiii lui Dumnezeu sunt cei care vor atrage asupra lor mânia judecății, în timp ce copiii lumii vor rămâne credincioși până la sfârșitul timpurilor.

19. Ce se va alege din această lume dacă noi, stâlpii pe care se sprijină ea, începem să ne clătinam?

20. Adevăr vă spun, dragii mei frați: fericit și binecuvântat este acela care este supus tentației, căci nimeni nu poate atinge adevăratul scop al vieții, cel pe care ni l-a promis Tatăl preasfânt și preaplin de iubire dacă îl vom iubi mai presus de orice, decât numai trecând prin asemenea încercări și depășindu-le.

21. Să nu credeți însă că cel care ne-a tentat acum a fost Tatăl ceresc, căci Tatăl cel bun nu tentează pe nimeni în această manieră mincinoasă. El a văzut că mai există însă în voi impulsuri inferioare și le-a permis să iasă la suprafață, ca să vă confruntați cu ele și să le depășiți.

22. Din păcate, voi ați făcut dovada că aceste înclinații sunt încă puternice în voi. De aceea, realizați acum că orice înclinație către neadevăr este echivalentă cu o invitație către minciună, fiind practic o sămânță a păcatului. Când acest păcat ajunge la maturitate, el dă naștere fructului său otrăvit, care este moartea.

23. Nu vă lăsați induși în eroare, dragii mei frații. Orice dar benefic și orice adevăr nu pot ieși decât din Părintele luminii și al vieții. În această privință, El este imuabil - așa a fost dintotdeauna și așa va rămâne întotdeauna!

24. El ne-a creat pe noi ca primi-născuți între ființele Sale, prin iubirea Lui, manifestată prin voința Sa care a luat forma cuvântului Său etern și adevărat. Prin urmare, noi suntem primii Lui născuți, și nu niște ființe oarecare, așa cum a mințit dragonul. Acest adevăr ne-a fost revelat de însuși Tatăl.

25. Cred că Tatăl cel bun și cel sfânt merită o credință mai mare din partea noastră decât dragonul cel amăgitor! - De aceea, haideți să ne continuăm drumul în pace. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !