Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.1.2021, 14:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.3.2018, 20:29    Post subject: Capitolul 276 Reply with quote

Capitolul 276
Sosirea și primirea pe înălțimile sacre. Mustrarea lui Enoh adresata lui Kisehel care se teme de Domnul. Uranion întreabă ce s-a întâmplat în ținuturile de jos. Enoh dă raportul.
(20 martie 1843)

1. Discursul lui Enoh a fost suficient pentru a le întări din nou credința fraților săi, care și-au continuat drumul către culmi. După șapte ore de mers, conform cronologiei actuale, ei au ajuns la copiii din regiunea dimineții.

2. Văzându-i pe Enoh și pe ceilalți șapte mesageri, copiii din această regiune s-au grăbit să îl anunțe pe patriarhul Uranion că marele preot Enoh se apropie de ei dinspre regiunea de miazăzi.

3. După care s-au grăbit cu toții și le-au ieșit în întâmpinare oaspeților, cu brațele larg deschise.

4. Printre ei se afla și glorioasa Purista, care a fost prima care s-a aruncat în brațele lui Enoh, povestindu-i dintr-o suflare cum acum trei gradații ale umbrei pe ceasul solar Tatăl a venit la ea în noua ei bucătărie. I-a spus să pregătească un festin al iubirii pentru Enoh și pentru cei șapte mesageri care urmau să ajungă în scurt timp pe înălțimi, și să-i anunțe că se va întâlni personal cu ei în coliba iubirii.

5. Auzind această veste excepțională din gura Puristei, Enoh s-a bucurat peste măsură. El i-a salutat și i-a binecuvântat pe cei care au venit să-i întâmpine, precum și pe cei care nu au reușit să le iasă în întâmpinare.

6. La fel au procedat Kisehel și ceilalți, dar bucuria lor era umbrită de o mare teamă, întrucât povestea cu dragonul era încă foarte vie în mintea lor, știind cât de aproape au fost de căderea în mrejele acestuia.

7. Remarcând acest lucru, Enoh le-a spus: „Ascultați-mă, nu-mi place deloc ce văd în sufletul vostru, care este cuprins de teamă față de Tatăl!

8. Kisehel, îți mai amintești când te-ai opus din proprie inițiativă Părintelui slăvit în ziua de Sabat, pornind de la o motivație interioară eronată? Ce s-a întâmplat atunci? - Ei bine, acela a fost momentul în care întreaga grație și compasiune a Domnului s-a revărsat asupra ta.

9. Cum se face atunci că îți este teamă de Tatăl acum, când ai fost tentat de dragon, fără a-ți putea folosi liberul arbitru?

10. Haide, fii un bărbat adevărat și dovedește-te un fiu vrednic al lui Adam, nu un laș stupid, și bucură-te de prezența Tatălui din toată inima, iar El te va întări în acele aspecte ale ființei tale care sunt încă slabe.

11. Dacă va continua să-ți fie teamă de El, poți fii sigur că această teamă va persista de-a pururi, subminându-ți iubirea față de Dumnezeu, iar Tatăl nu ți se va putea arăta, din cauza fricii tale față de El.

12. Crede-mă, iubitul meu frate, nu Domnul este cel care îl pedepsește pe cel slab, ci propria slăbiciune a acestuia, care îi umple inima cu o mare teamă față de Dumnezeu, pe care o ascunde în inima sa și care reprezintă judecata și pedeapsa din inima sa.

13. Aceeași inimă care poate pregăti calea către viața eternă a iubirii poate la fel de bine să pregătească și mormântul etern al ființei.

14. Haide, renunță la teama ta inutilă și bucură-te de prezența Domnului, care te va putea primi astfel cu brațele deschise, întărindu-te în vederea bătăliilor viitoare.

15. Uită de povestea cu dragonul și amintește-ți cine este spiritul care s-a manifestat prin el. În acest fel, poți fi sigur că Tatăl îți va deschide viziunea interioară referitoare la dragon, astfel încât vei putea înțelege natura profundă a acestuia cu toată claritatea! Îți doresc cu toată iubirea să ajungi la această realizare.

16. Iar acum, haideți să ne grăbim către coliba Puristei, pentru a aștepta acolo - cu inimile pline de iubire și de dor - prezența sfântă a Tatălui ceresc! Amin”.

17. După această mustrare justificată, bătrânul Uranion s-a întors către Enoh și l-a întrebat ce s-a petrecut în ținuturile de jos.

18. Enoh i-a răspuns: „Crede-mă, ținuturile de jos nu mai pot fi numite astfel (de jos) decât dintr-o perspectivă fizică, prin comparație cu înălțimea munților. Din punct de vedere spiritual, ele au devenit niște culmi, gata să le întreacă oricând pe cele pe care trăim noi.

19. Lameh, fostul tiran atât de crud al ținuturilor de jos, a devenit - la fel ca și mine - preotul Domnului, consacrat direct de acesta. Deocamdată nu trebuie să știi mai multe în această privință, căci vei afla totul în prezența Domnului.

20. Până atunci, grăbește-te să-l trimiți pe Lamel la Adam, la Seth și la ceilalți patriarhi, apoi la Sehel, marele fiu al lui Seth, și la Hored, fratele lui Lamel, și la soția acestuia, Naeme, pentru a le spune să vină cu toții aici, împreună cu soțiile lor; căci trebuie să fie de față pentru a afla care au fost fructele glorioase pe care le-au produs ținuturile de jos.

21. Cât despre Naeme, aceasta trebuie să afle ce s-a întâmplat cu tatăl ei, - dar numai când va ajunge aici. De aceea, Lamei nu trebuie să le spună altceva celor menționați decât că trebuie să se prezinte de urgență aici. Amin”.

22. După care, Lamei s-a grăbit să plece pentru a-și îndeplini misiunea.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !