Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 12:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 25.6.2018, 06:38    Post subject: Capitolul 12 Reply with quote

Capitolul 12
Adam îi cere cu naivitate Domnului să își retragă cuvintele critice la adresa lor, inclusiv amenințarea cu judecata. Memorabilul răspuns al Domnului.
(8 aprilie 1843)

1. După o vreme destul de îndelungată, Adam și-a mai revenit puțin și s-a îndreptat către Domnul, căruia i-a spus cu un profund respect: „O, Doamne, Tată preasfânt și preaplin de iubire, dacă îmi este permis să vorbesc în numele tuturor celor de față: noi Te-am iubit întotdeauna, Te-am adorat și Te-am slăvit. Nimeni nu poate contesta acest lucru.

2. Este adevărat că noi nu am alergat către Tine așa cum a procedat Ghemela, într-un elan de recunoștință, dar unicul motiv care ne-a împiedicat să facem acest lucru – cel puțin, aceasta este părerea mea – nu a fost în nici un caz lipsa de considerație față de Tine, ci dimpotrivă, venerația deosebită pe care Ți-o purtăm, respectul profund și iubirea extremă pentru ființa Ta.

3. Fiind bărbați, și deci înzestrați cu înțelepciune, noi percepem plenar natura Ta sfântă, în timp ce aceste femei tinere nu au o astfel de putere, din cauza naturii lor. De aceea, ele sunt nevoite să Te abordeze într-o manieră mai exterioară, fiind infinit mai puțin capabile decât bărbații să înțeleagă natura Ta pur spirituală.

4. Privind lucrurile din această perspectivă, condamnarea infinit de severă pe care ne-ai adresat-o tuturor, cu excepția lui Enoh, mi se pare puțin excesivă. Sunt nevoit să îți spun acest lucru.

5. Spun aceste cuvinte pornind de la ceea ce simt în inima mea, și nimeni nu mă va putea convinge de contrariul până când nu voi ajunge să simt altceva, care să-mi demonstreze că m-am înșelat.

6. Tu ești în sine Dumnezeu cel atotputernic, încă de la începuturile eternității, dar eu nu sunt decât o creatură limitată și lipsită de lumină, născută din voința Ta sfântă și omnipotentă. Dacă Tu, Creatorul meu, dorești să-mi vorbești, înseamnă că mă pot adresa Ție deschis, căci Tu ești Cel care m-a creat. De aceea, îți spun cât se poate de sincer: ‚De data aceasta, cuvintele Tale adresate nouă, copiilor Tăi, au fost mult prea aspre și ne-au învinovățit în bloc. Chiar dacă ai fi rostit doar jumătate dintre ele, ar fi fost prea suficiente pentru a ne da o lovitură de moarte!

7. De aceea, Te implor: ridică de la noi această condamnare, ca să Te putem iubi din nou fără nici o rezervă, ca pe un Părinte preaplin de iubire; căci nimeni nu Te poate iubi atunci când Te manifești cu atâta severitate, așa cum ne-ai învățat Tu Însuți pe înălțimile sacre.

8. Dacă eu i-aș spune unui copil al meu: ‚Ascultă, nu ești bun de nimic! Dacă nu mă vei iubi mai presus de orice și dacă voi descoperi la tine chiar și cea mai mică slăbiciune a iubirii tale față de mine, te voi condamna la moarte!’ – cred că mi-ar pune exact aceeași întrebare pe care Ți-am pus-o eu: cum ar putea să mă iubească acest copil pe mine, părintele său, dacă eu îl ameninț atât de crunt?

9. De aceea, o, Doamne, Creator și Părinte al nostru, Te implor, retrage-Ți amenințările, pentru ca să Te putem iubi liber, din toată inima, fără a fi obligați să o facem din teamă, datorită avertismentelor Tale excesiv de severe!

10. Nu ne mai amenința și nu mai face profeții atât de sinistre. Limitează-Te să fii Părintele nostru și dăruiește-ne nouă Viața care vine de la Tine, astfel încât să Te putem iubi cu toții ca pe un Părinte preasfânt și etern, ceea ce și ești pentru noi!

11. Este evident pentru noi că Tu poți face orice dorești, căci numai Tu ești unicul Dumnezeu și Domnul Savaot, care nu are nevoie de părerea altcuiva.

12. Tu ești însăși Viața eternă. În Tine moartea nu există deloc, și nimeni nu îți poate răpi această Viață absolut liberă, atotputernică și miraculoasă.

13. Tu nu ai o Sursă care să Te binecuvânteze, spre deosebire de noi, creaturile Tale, care depindem întru totul de Tine. Până și respirația noastră depinde de Tine, iar slăbiciunea noastră pare infinită prin comparație cu forța Ta, astfel încât o simplă privire lipsită de blândețe venită de la Tine ne-ar putea distruge pe loc.

14. Tu nu poți cunoaște durerea, dar pe noi ne-ai creat într-un corp supus celor mai teribile suferințe, care culminează cu moartea și cu distrugerea fizică! Cu toate acestea, noi avem datoria să Te iubim mai presus de orice, chiar și în mijlocul celor mai cumplite chinuri!

15. Dacă dorești însă să ne omori (sau poate chiar ai început să o faci), ne va fi imposibil să Te mai iubim, căci cine Te poate iubi pe Tine atunci când ești mânios, sau când reverși asupra noastră moartea?”

16. După acest discurs patetic, Domnul s-a întors către Adam și i-a spus: „Tu Mi-ai vorbit așa cum trebuie să se adreseze o ființă umană Creatorului ei, și ai făcut foarte bine. Ai reflectat astfel perfecțiunea nelimitată a operei Mele, care ți-a permis să te exprimi absolut liber în fața Mea.

17. Pe de altă parte, un copil autentic, care își cunoaște bine Părintele și bunătatea Lui infinită, ar fi vorbit cu totul altfel decât tine, căci el L-ar iubi și nu s-ar teme deloc de El. Pe scurt, ar acționa așa cum au făcut-o aceste tinere fete!

18. Dacă un părinte și-ar amenința copiii pentru ca aceștia să-l iubească, el ar fi orice, numai un părinte adevărat nu!

19. Și totuși, constat că pe toți vă macină o teamă ridicolă și complet nejustificată în ceea ce Mă privește, deși Eu sunt unicul vostru Părinte. Din fericire, Eu știu ce trebuie să fac pentru a vă scăpa de acest element care corespunde statutului de creatură și pentru a face din voi copiii Mei autentici.

20. Dacă vei ține cont de aceste considerente, îți vei da seama că Eu, Creatorul și Părintele vostru, știu cel mai bine cât de mari sunt suferințele voastre – chiar dac㠂Eu nu pot cunoaște durerea’! – și cu atât mai mult cum să vă ajut să scăpați de ele, folosind instrumentele cele mai potrivite în acest scop.

21. De aceea, sfatul Meu este să îți mai reduci din pretenții și să Mă iubești așa cum sunt. Abia atunci vei constata dacă Eu le-am cerut vreodată copiilor Mei să Mă iubească sub amenințarea cu moartea!

22. După cum poți constata, cererea ta nu are nimic de-a face cu ceea ce v-am cerut Eu! De aceea, înainte de a mai vorbi, gândește-te bine!

23. Dincolo de toate, află că Eu, în calitatea Mea de Creator și Părinte al vostru, știu întotdeauna foarte precis ce spun și ce am de făcut! Gândește-te inclusiv la acest lucru. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !