Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 07:08
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 02:43    Post subject: Capitolul 15 Reply with quote

Capitolul 15
Domnul îl cheamă pe Satan în prezența lui Kisehel, a lui Enoh și a lui Lameh. Impertinentele propuneri ale Dragonului și predicția sa referitoare la crucificarea Domnului.
(12 aprilie 1843)

1. Auzindu-se chemat, Kisehel s-a ridicat în picioare și s-a îndreptat rapid către Domnul, cu cea mai mare umilință.

2. Ajuns în fața Acestuia, el a deschis gura ca să rostească cu voce tare întrebarea care îl apăsa, așa cum procedase mai devreme Uraniel, dar Domnul i-a făcut semn să tacă și s-a adresat direct inimii sale (fără să fie auzit de ceilalți):

3. „Kisehel, du-te și caută-i pe Lameh și pe Enoh; căci ceea ce te frământă pe tine nu îi privește neapărat pe ceilalți, așa că nu trebuie să îți faci publică întrebarea.

4. Îți voi da oricum răspunsul la această întrebare, ție și celorlalți doi, dar nu aici, ci afară, unde ceilalți nu ne vor putea vedea. De aceea, vom părăsi deocamdată împreună această adunare. Înainte de a pleca, spune-le părinților că nu trebuie să ne întrebe unde ne ducem!”

5. Kisehel a făcut imediat ce i-a poruncit Domnul.

6. După ce a aranjat astfel lucrurile, Domnul s-a îndreptat însoțit de cei trei către un crâng limitat în partea de nord de o stâncă abruptă, în interiorul căreia se afla o grotă asemănătoare celei de care am mai vorbit, în care mesagerii și Enoh (care se întorceau din ținuturile de jos) au văzut apărând Dragonul în drumul lor de întoarcere către înălțimile sacre.

7. După ce au ajuns la fața locului, Domnul i-a spus lui Kisehel: „Știu că am fost acuzat în fața ta de marele Meu dușman, într-o manieră cât se poate de ipocrită! Dacă M-aș justifica în fața ta fără ca acuzatorul Meu să fie prezent, ți-ai putea spune: ‚Este posibil ca lucrurile să stea așa cum ni le-a prezentat Domnul, dar nici argumentele Dragonului nu mi s-au părut lipsite de interes, fiind extrem de logice!’

8. Acesta este motivul pentru care v-am adus aici, așa că vom regla o dată pentru totdeauna această chestiune, chiar în prezența Dragonului!”

9. După aceste cuvinte, Domnul a strigat cu putere, astfel încât întregul glob pământesc s-a cutremurat.

10. Iar apelul Său a sunat astfel: „Satan! Domnul și Dumnezeul tău de la începuturile eternității dorește ca tu să apari în fața Lui, în acest loc!”

11. Imediat după acest apel plin de autoritate, care în alte condiții ar fi putut costa viața întregii creații, Dragonul a apărut, fremătând de mânie, în fața Domnului atotputernic al eternității, și L-a întrebat:

12. „Ce dorești de la mine, persecutorul meu etern? Dorești cumva să te ajut să îți distrugi mai repede întreaga creație? Sau poate ai un nou proiect și dorești să îți găsesc un loc bun pentru a-l realiza.

13. Dar eu îți spun: nu vei obține niciodată ajutorul meu, căci îți cunosc imensa nehotărâre și știu că Tu nu înțelegi ce înseamnă permanența. Promisiunile Tale nu sunt decât cuvinte goale, căci Tu nu le respecți niciodată. De aceea, am luat decizia fermă de a mă revolta împotriva ta și de a Te persecuta de-a pururi!

14. Știu că Tu ești Dumnezeu și că domnești încă asupra infinității, dar în fața mea nu Te vei putea ascunde niciodată, căci nu există loc în imensa creație pe care eu să nu îl cunosc și în care să nu Te găsesc. Te asigur că nu îmi vei scăpa!

15. Deocamdată nu ai decât să mă ameninți cât vrei. Va veni însă o vreme când vom vedea care dintre noi este adevăratul Domn al lumilor și al creaturilor!

16. Dacă vei dori vreodată să mă constrângi într-un fel sau altul, îți jur pe viața mea că mă voi autodistruge, și vei vedea atunci ce va mai rămâne din existența Ta eternă!

17. Înțelege-mă bine, bătrân mistificator al lumilor, care Te amuzi cu atotputerea Ta pe seama mea! Înțelegi ce vreau să spun?

18. Știu că ai venit să mă somezi în fața acestor trei oameni să retrag ceea ce le-am revelat, cu cele mai bune intenții de altfel! O, poți aștepta mult și bine, căci eu unul nu mă voi lăsa folosit în scopurile Tale rușinoase!

19. Haide, străpunge cuirasa cu care m-am înconjurat, dacă poți, cu toată atotputerea Ta!

20. De altfel, îți jur un lucru: nu eu, ci servitorii mei cei mai nevolnici vor fi cei care Te vor încarcera, Te vor schilodi și te vor scuipa ca pe un criminal, după care Te vor bate în cuie pe o cruce din lemn, pe care vei putea striga în zadar după ajutor o eternitate întreagă! Înțelegi ce îți spun?

21. Ți-am făcut o promisiune. Dacă mai vrei și altceva de la mine, vorbește, dar cuvintele Tale nu se vor adeveri niciodată, în timp ce ale mele se vor petrece întocmai! ‚Amin-ul’ meu vine de la mine, Domnul Tău! Ai înțeles? De la mine!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !