Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 7.7.2020, 02:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 03:32    Post subject: Capitolul 21 Reply with quote

Capitolul 21
Răspunsul Domnului. Acesta explică eforturile pe care le face pentru a o converti pe Satana.
(20 aprilie 1843)

1. Auzind această propunere a Satanei, Domnul a părut ușor agitat și a spus: „Ce prostii tot spui acolo? Ce sunt aceste aberații care îți ies din gura ta obișnuită să spună numai minciuni?

2. Dacă lucrurile ar sta cum spui tu, nu ar mai exista nici un pământ. Nu ar mai exista un Adam care să pășească pe el, nici un soare care să lumineze bolta cerească, nici luna și stelele care împodobesc spațiul infinit ce înconjoară această planetă!

3. Tu nu faci altceva decât să proferezi tot felul de acuzații perfide, mințind la fiecare cuvânt pe care îl rostești, căci există un pământ, un Adam care pășește pe el și un spațiu infinit al creației care strălucește în lumina slavei Mele divine, a iubirii Mele, a compasiunii și grației Mele!

4. Afirmi că ai fi lipsită de inimă, pe care ți-aș fi furat-o Eu atunci când l-am creat pe Adam. Mai mult, îmi ceri să ți-o înapoiez. Spune-Mi însă, Mie, Creatorului tău: trăiești sau nu? Văd că îmi răspunzi: ‚Da, trăiesc!’

5. Cum ai putea trăi însă dacă nu ai avea o inimă, sursa vieții oricărui individ, fără de care viața nu ar fi posibilă? Cum ai putea respira, gândi, simți și vorbi dacă nu ai beneficia de acest fundament al vieții? – Văd că îmi spui: ‚Într-adevăr, nu aș putea trăi!’

6. Bun. De vreme ce avem de-a face cu o dovadă absolut incontestabilă a existenței inimii tale, de unde ai venit cu scornelile astea, cum că Eu ți-aș fi furat inima?

7. Văd că păstrezi din nou tăcerea, nemaiștiind ce să-Mi răspunzi! Dar Eu îți spun: tu ai fost întotdeauna adepta minciunii și ai refuzat cu încăpățânare să rostești vreodată adevărul, deși acesta nu ți-a fost ascuns niciodată.

8. Nu am făcut Eu apel la tine, cerându-ți să îți schimbi natura perfidă în corpul lui Adam, pe care l-am creat? Din păcate, tu ți-ai folosit din nou liberul arbitru în mod negativ, refuzând să accepți ceea ce ar fi fost extrem de profitabil pentru tine, și ți-ai propus să devii o femeie.

9. Am acceptat dorința ta și te-am creat folosindu-Mă în acest scop de corpul lui Adam. Am acționat astfel tocmai pentru a face din voi doi un singur trup. Simultan, am insuflat în trupul lui Adam un suflet nou și viu, făcând astfel din el o ființă spirituală, după chipul și asemănarea Mea.

10. Ai avut astfel posibilitatea să te transformi în Eva și să-ți învingi natura în care toate valorile au fost inversate (prin propria ta voință), fiind astfel supuse morții și judecății.

11. În mod regretabil, tu ai declinat și această ofertă a compasiunii Mele, te-ai eliberat de acel corp și ai preferat să îți seduci fostul trup luând forma unui șarpe mincinos, o creatură care nu are sex și care ascunde în sine veninul otrăvit al procreației sale. Te-ai folosit de această înfățișare pentru a o corupe pe noua Evă creată de Mine și ai provocat astfel inclusiv căderea lui Adam din Paradis.

12. În aceste condiții, spune-Mi: Eu sunt cel care ți-a furat inima, creându-l pe Adam? – Văd că taci, consternată, cel puțin în aparență. Dar Eu îți sesizez furia interioară, care își spune: ‚Da, dispun într-adevăr de inima lui Adam și a Evei, care alcătuiesc împreună o singură unitate! Și totuși, refuz să Te iubesc pe Tine, Doamne, pentru simplul motiv că Te urăsc, întrucât nu accepți să faci din mine unicul suveran și deținătorul întregii atotputeri!’ Iată, chiar acestea sunt cuvintele pe care le rostești acum în sinea ta!

13. Mai mult, tu crezi că Eu nu te iubesc, întrucât nu îți acord favoarea pe care ți-o dorești atât de mult de la Mine.

14. Dar Eu îți spun: tot ce creează Spiritul Meu va dăinui de-a pururi și în asta constă opera eternă a iubirii Mele! Tu nu dorești altceva decât să distrugi ceea ce creez Eu! Din acest punct de vedere, nu te voi putea iubi niciodată așa cum îți dorești, în această manieră deșartă și plină de orgoliu!

15. Cu toate acestea, te iubesc mai presus decât orice închipuire, căci tot ce am făcut până în prezent, am făcut pentru tine. Mai mult, sunt dispus chiar să merg până la sacrificiul suprem.

16. Te asigur însă că dacă vei refuza și atunci să îmi recunoști iubirea ce ți-o port, aceasta se va stinge pentru totdeauna și îți voi arăta atunci de ce este în stare un Dumnezeu mânios!

17. Îți reamintesc că elementul Meu fundamental este focul. Tot ce am creat, am creat prin puterea lui. Ei bine, aceasta este închisoarea pe care ți-am pregătit-o. Vei fi aruncată în acest foc și vei rămâne de-a pururi tributară lui!

18. Atunci când trupul unui om moare pentru ca spiritul lui să primească Viața eternă, avem de-a face cu o moarte minoră. Tu vei avea însă parte de adevărata moarte, atunci când vei fi aruncată în focul Meu, și vom vedea atunci ce va mai rămâne din tine după ce vei fi consumată de el!

19. Ce înseamnă separarea de trup? Nimic altceva decât o eliberare a spiritului, respectiv învierea sa din morți și renașterea în adevărata Viață perfectă.

20. Rămâne de văzut în ce măsură marea ta moarte și separarea ta de Mine prin puterea focului va însemna pentru tine o astfel de înviere! – Nici chiar Eu nu cunosc răspunsul la această întrebare, căci te voi abandona atunci în întregime și nu voi mai face nimic pentru tine. Abia după scurgerea tuturor eternităților vom vedea ce s-a întâmplat cu tine după ce ai fost abandonată propriei tale voințe.

21. De altfel, nici chiar moartea trupului fizic și durerile care îi sunt atribuite nu reprezintă opera Mea, ci exclusiv a ta!

22. Eu știu însă cum să îmi protejez copiii de toate neplăcerile posibile și am grijă să le răpesc corpul muritor în așa fel încât să nu aibă vreodată motive să se plângă!

23. Voi avea grijă pe viitor să creez un echilibru între natura lor de ființe create și Mine, astfel încât oamenii să îmi devină adevărați frați. Când acest lucru se va petrece, va sosi și momentul tău final!

24. Ca să vezi totuși că sunt dispus să țin cont chiar și de sfaturile tale perverse, te invit acum să îmi spui cum vezi tu lucrurile, și te asigur că voi ține cont de sfaturile tale, fără a-Mi distruge însă ordinea divină, ca să nu mai spui că Eu nu țin niciodată cont de părerile altora, sub pretextul că sunt singurul Domn atotputernic al creației.

25. Vorbește, deci, ca să îți pot demonstra că Eu acționez întotdeauna în beneficiul tuturor creaturilor Mele! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !