Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 13:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 03:34    Post subject: Capitolul 22 Reply with quote

Capitolul 22
Acuzațiile egoiste și impertinente ale Satanei. Tristețea Domnului în fața încăpățânării și neascultării sale.
(22 aprilie 1843)

1. O dată în plus, Satana a preferat să îl sfideze pe Domnul, spunându-i cu răutate: „Maniera Ta de a domni peste creație constă doar în a da ordine celor pe care i-ai creat și care ar trebui să fie complet liberi să acționeze așa cum doresc. Peste toate, Tu îi judeci pe cei care nu dispun de o conștiință de sine cu adevărat liberă.

2. Îți este absolut imposibil să discuți cu blândețe cu o creatură a Ta, renunțând la acest autoritarism deplasat, pentru a-i câștiga astfel iubirea.

3. Tu îmi poruncești tot timpul câte ceva, așteptând de la mine să Te ascult fără rezerve, numai pentru a obține cândva răsplata finală a disprețului Tău etern. Ei bine, nu văd de ce Ți-aș mulțumi pentru acest lucru!

4. Dacă mi-ai fi spus: ‚Draga, iubita, neprețuita Mea Satana, sunt dispus să te ascult cu toată iubirea. Haide, sfătuiește-Mă, iar Eu îți voi urma necondiționat sfaturile!’, aș fi fost încântată să îți acord aceste sfaturi. Nu sunt dispusă însă să ascult de o nouă poruncă imperioasă!

5. Ce îți imaginezi Tu, că puterea de care dispui îți dă dreptul să mă tratezi ca pe o sclavă? – O, Te asigur că Te înșeli în totalitate!

6. Dacă tot Te pretinzi un Creator drept și înțelept, demonstrează-Ți această înțelepciune și acest simț al justiției tratându-mă cu respectul cuvenit, pe mine, prima ta creatură, chiar dacă sunt supusă judecății.

7. Dacă acest lucru îți displace atât de mult, rezultă în mod evident că am fost prost creată, fiind un eșec al atotputerii și înțelepciunii tale, fapt care demonstrează dincolo de orice îndoială că Tu singur răspândești haosul și confuzia în întreaga Ta creație. Cum s-ar spune, eu și întreaga Ta creație nu suntem decât o tentativă ratată a ‚marii’ tale capacități creatoare.

8. De aceea, aștept din partea Ta un comportament diferit față de mine, care să nu Te mai compromită în fața celor pe care îi numești copiii Tăi! Mă întreb cine Te-ar putea respecta, atât timp cât Te dai astfel în spectacol?

9. Eu știu că înțelepciunea Ta este într-adevăr divină și că nu ești lipsit de bunătate. Cu atât mai mânioasă sunt văzând cum mă tratezi, ca și cum nu aș fi și eu creatura Ta, ci un fel de străină de care nu dorești să știi nimic.

10. Practic, sunt singura ființă care are curajul să-Ți spună în față aceste adevăruri dureroase, fapt care îi intrigă la culme pe acești lași care asistă la discuția noastră și care nu concep ca o creatură să își pună la punct Creatorul. Eu Te întreb însă: de ce nu ar avea creatura acest drept, atât timp cât se bucură de un liber arbitru?

11. Eu una nu consider că îți datorez vreo recunoștință sau vreun respect pentru faptul că m-ai creat, căci nu mi-am luat nici un angajament prealabil față de Tine înainte de a exista și înainte ca Tu să creezi tot ce a urmat, făcând astfel din mine debitoarea Ta!

12. În calitatea mea de creatură, nu îți voi fi recunoscătoare decât atunci când voi constata că sunt într-adevăr o ființă perfect liberă, absolut fericită și conștientă de sine în fața Ta, Creatorul meu.

13. Atât timp cât nu dispun de aceste drepturi, consider că am toate motivele să mă plâng de felul în care m-ai creat și să refuz, ori de câte ori am posibilitatea, să fac ceea ce îmi impui cu forța, folosindu-te de atotputerea Ta și de slăbiciunea mea.

14. Dacă nu sunt pe placul Tău, distruge-mă complet sau recreează-mă altfel, dar nu mă lăsa în această stare de imperfecțiune. Este evident că atât timp cât voi rămâne în această stare, nu vei avea motive să Te mândrești cu creația Ta!

15. Dacă dorești să Te ador, eu, creatura Ta, și să îți cer consimțământul pentru tot ce fac, cel puțin spune-mi-o în față, și dă dovadă de o oarecare amabilitate atunci când o faci. În acest caz, voi proceda și eu așa cum mi se va părea echitabil. În schimb, nu vei obține nimic de la mine ordonându-mi ce să fac. Încearcă să înțelegi ce îți spun!

16. Acesta este deocamdată unicul sfat pe care Ți-l dau, așa cum mi-ai cerut. Dacă nu dorești să-l urmezi, poți fi sigur că altul nu-Ți voi mai da! Încearcă să înțelegi și acest lucru! – Iar acum, îți spun la rândul meu: ‚Amin’!”

17. Auzind aceste cuvinte, Domnul s-a întors către cei trei martori și le-a spus cu tristețe: „Copiii Mei! Spuneți-Mi, sunt Eu așa cum Mă descrie această creatură? Merit Eu să fiu tratat în acest fel de ea?

18. O, Iubirea Mea eternă! Spune-Mi Tu, ce nu am făcut Eu pentru a salva această creatură, aducând-o la o perfecțiune limitată și greu de obținut? Și totuși, acest proiect nu îmi reușește deloc!

19. Da, am făcut într-adevăr o greșeală în ceea ce o privește pe Satana, și anume că am creat-o mult prea perfectă, sperând că o voi face astfel infinit de fericită, atât cât îmi permitea atotputerea Mea eternă, înțelepciunea Mea, bunătatea Mea, iubirea și compasiunea Mea!

20. Și totuși, această ființ㠖 care nu a ajuns nici măcar la un sfert din maturitatea sa – se opune ordinii Mele omnipotente chiar în momentul cel mai important și mai delicat al dezvoltării sale. Această încăpățânare oarbă Mă întristează teribil!

21. Și întrucât nu doresc să o anihilez, din cauza iubirii și compasiunii Mele eterne, nu-Mi rămâne decât să institui din nou un proces evolutiv infinit de lung, cu scopul de a-i reduce această încăpățânare la dimensiunile unui atom, creând astfel o creatură cu totul nouă, care va fi alcătuită din voi, copiii Mei dragi – o creatură după inima Mea și care să vă semene întru totul!

22. O, Satana, am plâns atunci când Mi-ai încălcat prima dată porunca. La fel plâng și acum, și voi mai plânge o dată; dar după aceea nu voi mai plânge niciodată din cauza ta, căci îți voi da răsplata binemeritată pentru faptele tale, în strict acord cu voința ta. Vei vedea atunci unde te-a condus încăpățânarea ta arogantă!

23. Deocamdată, vom părăsi acest loc și o vom lăsa pe această creatură cu încăpățânarea ei!”

24. Auzind aceste cuvinte, Satana s-a aruncat la picioarele Domnului, strigând: „O, Doamne, ai milă de mine și nu mă abandona, căci nu sunt decât o creatură sărmană a Ta! Știu că sunt o biată nebună, plină de răutate! Pedepsește-mă pentru răutatea mea, dar nu mă părăsi, căci sunt gata să fac orice vei dori de la mine!”

25. Atunci, Domnul i-a spus: „În acest caz, ascultă și fă ceea ce îți cer, pentru propriul tău bine. Numai așa Mă vei convinge să rămân. Dacă te vei mai opune însă voinței Mele încă o dată, nu te voi mai asculta niciodată de acum înainte! Ridică-te așadar și vorbește! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !