Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 23:29
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 03:37    Post subject: Capitolul 24 Reply with quote

Capitolul 24
O analogie a naturii interioare a Satanei, a lui Adam, a Evei și a lui Cain. Fragmentarea și slăbirea Satanei.
(25 aprilie 1843)

1. Pe drum, Domnul l-a întrebat pe Kisehel: „Ei bine, dragul Meu Kisehel, știu că până recent ai cultivat în inima ta tot felul de îndoieli legate de Mine, din cauza spuselor Dragonului. Spune-Mi acum, ce mai crezi de acest mincinos și de acest impostor?

2. Mai ești încă dispus să îi acorzi credulitatea ta, întrebându-te dacă nu cumva există totuși o aparență de adevăr în discursul pe care vi l-a adresat vouă, sub înfățișarea Dragonului?

3. Haide, spune-Mi, ce părere ai în această chestiune de o maximă importanță!”

4. Cu inima îndurerată, Kisehel L-a rugat pe Domnul să îi ierte nebunia din trecut. Abia după ce Acesta l-a asigurat cu toată fermitatea că l-a iertat cu mult timp în urmă a putut lua el cuvântul. În sfârșit, după câteva momente bune de tăcere, el a spus:

5. „O, Doamne, unicul nostru Părinte preasfânt și preaplin de iubire! În ceea ce privește minciunile acestei ființe care pentru mine nu are un nume, acestea îmi apar la fel de clare ca și soarele care strălucește încă cu putere la orizont, deși ziua se apropie de sfârșit. Mai mult, pun chiar la îndoială înseși cuvintele sale din final, când a pretins că nu rostește decât adevărul cel mai curat.

6. Am constatat imediat cât de bine se pricepe să se folosească de cuvinte pentru a atrage mila asupra ei și pentru a arunca ori de câte ori îi era cu putință vina asupra Ta, fie pe față, fie într-o manieră disimulată. Sincer să fiu, de-abia m-am abținut de câteva ori să nu-i dau frumoasei mincinoase riposta cuvenită cu ajutorul bastonului pe care mi l-ai încredințat.

7. De aici, rezultă foarte limpede ce cred despre adevărul cuvintelor rostite de acea creatură!

8. Așa cum am mai spus, văd acum clar din ce aluat este făcută și cât de mult iubește minciuna. Rămâne totuși un lucru care nu încetează să mă obsedeze. O, Doamne, sunt convins că Tu știi deja despre ce este vorba. De aceea, Te implor, clarifică-mi și această îndoială!”

9. Domnul i-a răspuns astfel lui Kisehel: „Ei bine, ascultă-Mă!

10. Satana, Adam și Eva alcătuiesc împreună o singură unitate, la fel ca și Cain și toți descendenții săi, căci Satana a devenit prizonieră în trupul lui Adam, apoi în cel al Evei, și în sfârșit în trupul primului născut al acesteia, ca urmare a ascultării ei față de Mine. În acest fel, intenția Mea a fost aceea de a face din Satana o ființă absolut perfectă, astfel încât întreaga procreație ulterioară provenită de la ea să fie la fel de impecabilă, ca și cum s-ar fi produs în ceruri!

11. Această creatură a respins însă acest plan, căci nimic nu îi repugnă mai mult decât să Mă asculte pe Mine!

12. De aceea, ea nu a acceptat să se identifice cu Adam după întreaga Mea măsură. A rămas în el, dar s-a orientat exclusiv către sine, transformându-se astfel într-o iubire de sine excesivă, fapt care l-a făcut pe Adam, primul om creat, să pășească pe pământ fără să fie atent la ceea ce îl înconjoară, întrucât nu era decât un trup în care își făcuse sălaș această creatură orgolioasă.

13. La scurt timp după aceea, am fost nevoit să execut o nouă diviziune, smulgând din Adam contra-partea sa feminină și nelăsându-i decât spiritul său masculin. Am eliberat apoi spiritul său feminin, făcând-o din el pe Eva, căreia i-am acordat un nou trup, de o mare frumusețe, independent de cel al lui Adam.

14. Adam și-a recunoscut imediat în Eva cel de-al doilea eu al său, așa că a privit-o cu o mare satisfacție.

15. Cea de-a doua creatură și-a dat și ea imediat seama că este mult mai slabă decât era înainte (când era reunită cu contra-partea ei masculină), așa că a pus pe loc la cale o stratagemă care să-i permită să se înalțe mai presus de prima ființă creată.

16. Prima ei tentativă de înșelătorie nu i-a reușit însă, căci Adam și-a dat imediat seama de ea și a criticat-o cu asprime, fapt care i-a fost suficient Evei pentru a nu mai încerca a doua oară.

17. De aceea, această creatură și-a separat propria ei contra-parte masculină, sub forma șarpelui, o ființă monstruoasă și androgină, lăsându-i Evei doar feminitatea sa, pe care ea o considera echivalentă cu slăbiciunea. În această dublă ipostază, ea a putut acționa deopotrivă ca bărbat și ca femeie, fapt care a permis procrearea nebinecuvântată a lui Cain, pe care o cunoașteți cu toții foarte bine.

18. Din cauza acestor schimbări neașteptate, am fost nevoit să modific întreaga creație, binecuvântând inclusiv procreația imperfectă, cu o singură condiție: ca răul moștenit de oameni de la Satana, provenit din străfundurile ființei acesteia, să fie în întregime contracarat și neutralizat printr-o iubire foarte pură față de Mine. De vreme ce o parte din Satana a rămas în Adam și în Eva, este evident că bărbatul și femeia trebuie să se caute cu aviditate, căci acest lucru corespunde dublei naturi caracteristice lui Satana, chiar dacă aceasta a fost împărțită în două.

19. Așa se explică de ce, în anumite momente, Adam și Cain vorbeau exact așa cum ar fi făcut-o Satana. Totuși, nici Adam, nici Eva și nici Cain nu reprezentau în sine ființa primordială, la fel cum nici voi nu sunteți una cu Adam și cu Eva, chiar dacă ați derivat din ei, reprezentând părți fragmentate ale lor.

20. Prin acest mecanism ingenios al procreației, Satana este în permanență divizată în toate creaturile umane, slăbind din ce în ce mai mult, până când – la sfârșitul timpurilor – va fi complet atomizată, nemairămânând din ea decât o formă vie, dar lipsită de viață, căci întreaga sa capacitate de a iubi va fi trecut de mult în alte creaturi, respectiv în voi, care sunteți deja copiii Mei.

21. Așa se petrec lucrurile. Nu trebuie să dezvăluiți însă acest mister nimănui, știu Eu mai bine de ce! Așadar, vă cer să păstrați tăcerea când vom ajunge înapoi în colibă! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !