Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 13:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 03:40    Post subject: Capitolul 26 Reply with quote

Capitolul 26
Kisehel își face o imagine deformată referitoare la cuplul alcătuit din Satana și Dumnezeu. Explicațiile Domnului îi clarifică nelămuririle.
(27 aprilie 1843)

1. La fel ca și tovarășii săi, Lameh i-a mulțumit Domnului pentru grația de a le dezvălui aceste taine profunde, după care și-au văzut cu toții de drum.

2. Pe când se apropiau de înălțimile Levantului, Domnul s-a oprit și s-a întors către Kisehel, fără să-i spună însă nici un cuvânt.

3. Acesta s-a speriat atât de tare încât a început să tremure din toate încheieturile, neputând descifra semnificația acestei priviri.

4. Dar Domnul a pus imediat capăt acestei angoase și l-a întrebat: „Kisehel, de ce cultivi gânduri atât de nebunești în inima ta?

5. Chiar crezi că Dumnezeu trebuie să se împerecheze trupește pentru a putea procrea, așa cum procedați voi, oamenii?! Crezi de asemenea că El are nevoie de o soție divină pentru a obține copiii pe care și-i dorește în această manieră carnală? – O, cât de tare te înșeli!

6. De pildă, tu ai o soție, dar puteți voi face copii oricând doriți? Nu puteți, pentru că acest act creator nu depinde de voința ta, nici de cea a soției tale, ci exclusiv de voința Mea divină atotputernică! Nici chiar copiii pe care îi procreați nu arată și nu se comportă așa cum doriți voi, ci așa cum doresc Eu!

7. Dacă tu îți dorești un fiu, Eu îți dăruiesc o fiică, și invers, căci Eu singur sunt Domnul întregii vieți.

8. Tu poți avea relații amoroase cu soția ta, dar știți voi vreodată anticipat ce anume procreați?

9. Îți spun: chiar dacă ți se pare că deții această cunoaștere, ea îți este complet necunoscută!

10. Eu singur cunosc toate lucrurile încă de la începuturile eternității, căci Eu sunt unicul Domn și Dumnezeu atotputernic, posesor al unei înțelepciuni infinite!

11. Dacă Eu doresc să creez un fruct viu, în conformitate cu ordinea Mea, și să îl introduc în pântecul soției tale, chiar crezi că trebuie mai întâi să mă culc cu ea în secret?!

12. În mod similar, atunci când un soare dă naștere unei lumi planetare, iar plantele și animalele de pe aceasta își procreează progeniturile, chiar crezi că pentru ca aceste lucruri să fie posibile, trebuie mai întâi ca Eu să Mă acuplez în secret cu soarele, cu plantele și cu animalele respective?!

13. Vai ție, ființă lipsită de minte, ce gânduri nebunești îți trec prin cap!

14. Ascultă-Mă: femeia pe care am creat-o ca prim spirit nu seamănă în nici un fel cu femeile voastre de pe pământ, iar Eu nu am nevoie să Mă culc cu ea ca să dau naștere unor copii!

15. Dacă am fost capabil să creez din Mine Însumi acest prim spirit în toată perfecțiunea lui, este evident că voi fi capabil și în continuare să dau naștere altor miriade de creaturi fără concursul lui direct!

16. Eu nu am creat acest prim spirit în vederea unei procreații ulterioare, ca și cum nu aș fi fost capabil să fac și singur acest lucru! L-am creat cu unicul scop pentru care te-am creat inclusiv pe tine, respectiv de a Mă recunoaște ca unic Dumnezeu, Domn și Creator al său, dar și ca un Părinte plin de cea mai mare iubire, pentru ca să Mă iubească și să îmi slujească în eternitate, cu o iubire comparabilă cu a Mea.

17. Faptul că acest spirit a putut da naștere apoi unui număr cvasi-infinit de alte creaturi se explică prin faptul că l-am creat în întregime după chipul și asemănarea Mea, insuflându-i propria Mea viață creatoare, liberă și atotputernică.

18. Atunci când acest spirit a observat această perfecțiune care îl caracterizează, el a început să dea naștere unor creații cu totul extraordinare, similare lui.

19. În virtutea înțelepciunii, iubirii, bunătății, toleranței și blândeții Mele, Eu am tolerat aceste creaturi ratate, provenite de la primul spirit. Le-am permis să prospere și am făcut pentru ele exact ce fac pentru propriile Mele creaturi. Altfel spus, M-am ocupat de aceste ființe străine la fel ca de copiii din propria Mea casă.

20. Spune-Mi: chiar crezi că am nevoie de o soție divină pentru a da naștere cerului, îngerilor, sorilor, lumilor, plantelor, animalelor și ființelor umane, printr-un act de acuplare amoroasă?

21. O, orbule, Creatorul etern și atotputernic în sine și prin El Însuși nu poate avea nevoie vreodată de altcineva! Este suficient ca Eu să doresc ceva, pentru ca acesta să apară instantaneu în fața Mea.

22. Iată: doresc ca în această clipă, nenumărate cohorte de ființe umane de ambele sexe să apară în fața noastră! – Privește! Ele au apărut deja, iar Eu nu le voi mai distruge niciodată, ci le voi plasa pe alte stele, chiar în fața ta! Privește: ele se îndreaptă deja către destinul lor preafericit, lăudându-Mi numele!

23. Văd că ești împietrit de uimire! Spune-Mi: am avut cumva nevoie de o femeie pentru a procrea aceste ființe?

24. Desigur, îmi răspunzi negativ, de vreme ce Mi-ai putut contempla puterea.

25. Dar Eu îți spun: dacă dorești să îmi recâștigi bunăvoința, nu mai cultiva gânduri atât de lipsite de noimă! Încearcă să înțelegi o dată pentru totdeauna că între Mine și tine există o diferență imensă, ce nu poate fi redusă decât prin miracolul iubirii! – Iar acum, să ne vedem de drum! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !