Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 23:42
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 03:41    Post subject: Capitolul 27 Reply with quote

Capitolul 27
Limitarea cunoștințelor umane dorită de Dumnezeu. Explicațiile Domnului referitoare la aspectul masculin și la cel feminin la nivelul Divinității și la nivelul omului. Crearea lui Lucifer.
(28 aprilie 1843)

1. Cei patru și-au continuat drumul și nimeni nu a mai îndrăznit să îi adreseze vreun cuvânt Domnului, chit că cei trei (da, inclusiv Enoh) erau tulburați de o nouă întrebare enigmatică, extrem de complexă, care îi apăsa la fel de greu ca și cum ar fi făcut-o o piatră de câteva sute de kilograme care le-ar fi căzut pe piept.

2. Dat fiind că nimic nu-i poate scăpa Celui care vede totul în simultaneitate, Domnul i s-a adresat astfel lui Enoh, căruia i-a spus: „Cum se face că mai există încă lucruri care îți sunt nelămurite, în jurul cărora te învârți ca o găină în jurul unui ou gol, cu care nu știe ce să facă?

3. Dar Eu îți spun: omul nu are încă dreptul să pătrundă în misterele profunde ale înțelepciunii Mele. Tocmai pentru aceasta v-am pregătit o Viață eternă!

4. În fine, vă voi da totuși un răspuns la întrebarea care vă preocupă, apăsându-vă atât de greu, dar acesta vă este destinat numai vouă, nu și celorlalți! Ascultați-Mă deci!

5. În profunzimile Divinității Mele, Eu sunt deopotrivă bărbat și femeie, dar nu așa cum înțelegeți voi aceste concepte, ci în maniera următoare:

6. În calitatea Mea de bărbat, Eu sunt de-a pururi iubire, viață liberă, putere și energie. Așa se explică de ce toți bărbații care corespund perfect măsurii Mele găzduiesc în inima lor o iubire veritabilă, de care inima vanitoasă a femeilor nu va fi niciodată capabilă.

7. Datorită corespondenței cu iubirea Mea masculină, bărbații sunt la fel de puternici ca și Mine, iar această putere este concentrată în pieptul lor lat. Nu același este cazul femeilor frivole, care își pot oferi laptele trupului copiilor lor, dar nu le pot oferi acestora și laptele Vieții interioare, întrucât iubirea bărbatului puternic și elevat nu are loc în pieptul lor strâmt, din cauza vanității lor ieșite din comun!

8. Aceasta este ipostaza Mea de bărbat, care corespunde perfect esenței Mele. Sunt convins că puteți înțelege cu ușurință acest lucru!

9. De vreme ce viața Mea se regăsește și în femei, este la fel de evident că esența feminității derivă tot din Mine. În caz contrar, cum aș fi putut crea Eu o femeie?

10. Vă voi explica cum este posibil acest lucru: în orice femeie se găsesc ascunse atributele șireteniei și vicleniei, inclusiv o minte ascuțită și subtilă (intuitivă). Femeia nu vorbește niciodată deschis și are obiceiul să își ascundă lumina inimii. De aceea, oricine se încrede în ea își clădește un castel din nisip.

11. În consecință, Eu nu pot vorbi din perspectiva sferei Mele feminine la fel de înțelept cum aș face-o din perspectiva sferei Mele masculine, căci aspectul Meu feminin se naște din lumina iubirii, a cărei sursă se află în Mine; în calitatea sa de înțelepciune – deși nenăscută în sine – aceasta poate fi comparată cu lumina sublimelor raze ce se nasc din lumina originală.

12. Rezultă așadar că aspectul Meu feminin este lumina care strălucește în eternitate din înțelepciune, născută continuu din iubire, cu o forță și cu o putere egală.

13. Această înțelepciune este adevărata soție a Iubirii lui Dumnezeu, care îi aparține întru totul și care este de-a pururi inseparabilă de El. Cu ajutorul ei am conceput și am creat Eu – unicul Dumnezeu – toate lucrurile; și niciodată nu am avut nevoie de o altă soție, căci Eu sunt unicul Dumnezeu al Iubirii, Bărbatul etern, Primul și Ultimul în același timp!

14. Încă de la începuturile eternității, Eu am conceput împreună cu aleasa inimii Mele un număr cvasi-infinit de ființe pe care le-am contemplat, deși nici una dintre ele nu putea și nu era autorizată să privească în sine.

15. Și totuși, încă de la bun început am luat decizia de a le acorda libertatea absolută acestor ființe pe care le-am conceput inițial în mintea Mea cosmică, pentru ca ele să se poată recunoaște pe sine, recunoscându-Mă implicit și pe Mine.

16. Atunci când în Mine s-a trezit dorința de a duce la îndeplinire acest plan, spațiile infinite în care domnește suveran Divinitatea Mea eternă, în toată forța și lumina Ei, au fost străbătute de un fior care spunea: „Așa să fie!”

17. Ascultați și urmăriți să înțelegeți ce vă spun: din aceste raze de lumină ieșite din locul lor de origine s-a format atunci o unitate substanțială, care conținea într-o stare nediferențiată tot ce a ieșit vreodată din Mine, din Bărbatul etern și din Femeia eternă, sub forma acestor raze de o spiritualitate profundă, a căror lumină era infinită și imuabilă.

18. Această unitate a reprezentat noua femeie creată. Ea a dispus de la bun început de o libertate totală, ca loc al marii întâlniri a tuturor razelor purtătoare de entități, care ies din abundență din Mine încă de la începuturile eternității, pentru ca ființele care se găsesc în ele și care au ieșit din locul lor de origine să se poată maturiza în căldura constantă a grației Mele, deschis și liber, astfel încât să le pot contempla cu bucurie, văzând că sunt libere de orice constrângere și că au facultatea de a Mă percepe în lumina iubirii pe care le-am acordat-o.

19. Ascultați-Mă: acest act de procreație a reușit. Voi puteți deja să Mă vedeți și să Mă atingeți.

20. Totuși, vremea maturității depline și a recoltei nu a sosit încă. Toate marile opere au nevoie de timp pentru a fi duse la bun sfârșit.

21. Încercați să înțelegeți acest lucru, dar nu-l transmiteți mai departe, căci nu este bine să le vorbești oamenilor de dificultățile care însoțesc un proces de maturizare de o asemenea anvergură.

22. La momentul potrivit voi anunța Eu Însumi acest mesaj ca pe o nouă revelație adusă pe acest pământ, așa cum v-am anunțat-o vouă. Cât despre descendenții voștri din timpurile din urmă, aceștia vor descoperi mesajul în ei înșiși și se vor elibera de materie. Amin”.

23. Cei trei bărbați au început să își lovească piepturile cu pumnii, strigând: „O, Tu, înțelepciune divină infinită! Cine te-ar putea cuprinde vreodată pe Tine în toate profunzimile Tale?!”

24. Domnul le-a repetat însă: „Nu spuneți la nimeni ce v-am dezvăluit acum. Iată, copiii Mei se grăbesc deja către Mine, cu brațele larg deschise! Să ne grăbim și să le ieșim în întâmpinare. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !