Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.7.2020, 11:29
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 03:45    Post subject: Capitolul 29 Reply with quote

Capitolul 29
Întrebarea lui Muthael referitoare la spiritul de contradicție specific femeilor. Răspunsul Domnului cu privire la natura bărbatului și la cea a femeii.
(2 mai 1843)

1. Dând curs acestei invitații, unul din copiii Levantului, un bărbat tânăr de numai 50 de ani, s-a apropiat de Domnul, plin de curaj și de ardoare, și L-a întrebat: „Creator și Dumnezeu atotputernic, Părintele nostru preasfânt! Îmi este oare permis mie, sărman vierme care mă târăsc prin praf, să îți adresez cu toată smerenia inimii mele o întrebare care mă preocupă și care mi se pare foarte importantă?”

2. Domnul i-a răspuns: „Muthael, îți spun: vorbește! Căci citesc în inima ta că întrebarea pe care dorești să Mi-o pui este bună!”

3. Muthael i-a mulțumit Domnului cu multă râvnă pentru această grație și i-a pus următoarea întrebare, într-adevăr memorabilă:

4. „O, Doamne, Dumnezeu și Părinte preasfânt și preaplin de iubire! Ascultă: eu am trecut de 50 de ani, și din câte știu, mulți dintre frații mei chiar mai tineri și-au luat deja o soție. În ceea ce mă privește, nu mi-a fost dat încă să mă apropii de o ființă feminină.

5. Ori de câte ori am privit un trup feminin, acesta mi s-a părut gingaș și excitant. La fel, majoritatea femeilor mi s-au părut întotdeauna blânde și delicate, deci foarte atrăgătoare. De aceea, simt de multă vreme dorința arzătoare de a-mi lua o soție, dar ori de câte ori am încercat să mă apropii de o astfel de fată tânără, mânat de o nevoie interioară, încercând să pronunț cuvintele de iubire pe care mi le dicta inima mea, mă simțeam înspăimântat, temându-mă că nu voi găsi la ea ceea ce caut. La fel de tare mă tem și acum.

6. Mi-am spus adeseori: ‚Cum este posibil ca în aceste ființe cu o înfățișare atât de delicată să existe contraste atât de mari? Din punct de vedere exterior, chiar și suflul blând al unei brize de seară este suficient pentru a le face să tremure pielea extrem de fragilă. În schimb, interiorul lor este absolut insensibil chiar și la furtunile cele mai mari ale spiritului, iar uraganele înțelepciunii masculine nu le pot atinge inima așa cum o fac slăbiciunea bărbatului față de ele, atracția pe care o simte el față de trupul lor, laudele pe care i le adresează, dorința bucuriilor senzuale, și mai presus de toate adorarea corpului lor, ca să nu menționez decât câteva din lucrurile care le fac plăcere femeilor.

7. În urma acestor constatări, am sfârșit prin a simți o adevărată aversiune față de toate femeile, iar vederea lor a ajuns să mă dezguste într-o oarecare măsură încât nu mă mai pot apropia de nici una!

8. O, Doamne, Dumnezeu și Părinte preasfânt, este oare corectă această atitudine din partea mea? Nu cumva am păcătuit astfel în fața Ta? Care este motivația ce stă la baza acestui fenomen? Ce înseamnă de fapt femeia, această ființă aparent atât de vie din punct de vedere exterior, dar complet moartă din punct de vedere lăuntric?”

9. Domnul s-a întors către el și i-a spus: „Ascultă, dragul Meu fiu Muthael, ceea ce simți tu în această privință este chiar mai important decât ți se pare!

10. Prima motivație care stă la baza acestor constatări ale tale este că tu provii dintr-o lume de sus, în timp ce femeia provine dintr-o lume de jos.

11. Spiritul tău conține în el spiritul viu al iubirii Mele, în timp ce cel al femeii nu conține decât spiritul lumii exterioare.

12. Acesta este motivul pentru care tu ești blând și delicat în interior, în timp ce femeia nu pare astfel decât în ceea ce privește înfățișarea ei exterioară.

13. Tu ești o creatură născută direct din profunzimea Mea. Femeia nu este decât o creatură secundară, un rezultat al strălucirii Mele.

14. Tu ai fost creat din nucleul soarelui, în timp ce femeia a fost creată doar din razele efemere ale acestuia.

15. În tine se află întregul adevăr, în timp ce în femeie nu există decât aparența lui.

16. Tu ești o entitate ieșită din Mine, în timp ce femeia nu este decât o reflexie a Mea.

17. După cum vezi, ai motive cât se poate de serioase pentru această aversiune pe care o simți față de femei.

18. Nici nu se pune problema să fi păcătuit în vreun fel față de Mine, căci nimeni nu poate păcătui decât dacă încalcă un ordin primit expres de la Mine, de a face sau de a nu face ceva, ceea ce nu este cazul tău.

19. Doresc să adaug însă că Eu am primit inclusiv femei la sânul Meu, care au devenit astfel copiii Mei. Femeile care doresc să atingă acest statut trebuie să urmeze modelul Puristei, iar aceasta este într-adevăr o poruncă divină.

20. Există doar două femei care au urmat acest model în inimile lor: Ghemela și Mira.

21. Orice femeie care urmează acest model își transformă inima după chipul și asemănarea Mea. Dacă te vei apropia de o asemenea femeie cu o inimă pură, nu vei mai simți această aversiune.

22. De vreme ce provii din Levant și ai o inimă dintre cele mai pure, îți voi dărui în curând o soție cu o puritate comparabilă, care te va convinge de ceea ce ți-am spus. Până atunci însă, rămâi așa cum ești! Amin”.

23. Chiar în acest moment, Muthael a văzut o lumină mare, care i-a permis să aibă acces la marile profunzimi cosmice. El i-a mulțumit Domnului și L-a slăvit din toată inima sa pură.

24. Cât despre Domnul, Acesta a continuat să le răspundă celor care aveau alte probleme de lămurit.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !