Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 21:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 09:30    Post subject: Capitolul 35 Reply with quote

Capitolul 35
Întâlnirea lui Enoh cu regele Lameh. Pericolul venerării unei ființe umane.
(10 mai 1843)

1. Când regele Lameh a ajuns în fața lui Enoh, el și-a descoperit capul și pieptul și s-a prosternat până la pământ în fața lui.

2. Enoh s-a apropiat însă de el și i-a spus: „Ascultă, dragul meu frate Lameh, pe viitor te rog să te abții de la astfel de gesturi, pe care nici măcar Domnul Însuși nu ni le cere, nici mie, nici ție!

3. Eu nu am venit la tine ca să mă venerezi de parcă aș fi un al doilea Dumnezeu, ci numai din iubire față de Domnul, Părintele nostru preaplin de iubire, precum și ca un frate al tău! De aceea, renunță la această venerație care este absolut inutilă!

4. Cel mai bine este să evităm să acționăm în acest fel, dacă nu dormi să dăm naștere unor spirite malefice!

5. Dacă mă venerezi în această manieră, deși eu nu sunt nici cu un fir de păr mai bun decât oricare dintre voi, mă ridici practic deasupra celorlalți și îi umilești implicit pe ei în fața mea, deși suntem cu toții frați cu drepturi egale!

6. O vreme, aceștia se vor lăsa umiliți, dar mai devreme sau mai târziu va veni un moment în care vor începe să își pună întrebări de genul:

7. ‚Este oare acest om mai presus decât noi? De ce îi dă Dumnezeu dreptul să primească asemenea onoruri, forțându-ne să ne prosternăm în fața lui și lăsându-ne să ne complacem în această stare rușinoasă de prostrație?

8. Ei bine, ne vom ridica deasupra lui și îi vom răpi privilegiile, după care îl vom pedepsi pentru toate onorurile pe care am fost nevoiți să i le aducem atâta vreme! Va vedea astfel că nu este decât o ființă umană, la fel ca noi!’

9. Cam așa vorbește vocea naturii umane, dragul meu frate Lameh. Odată dezlănțuită, ea poate deveni mai teribilă decât mânia oarbă a tigrilor și a hienelor la un loc!

10. De aceea, îți propun să renunțăm la acest gen de ceremonii, căci ele poartă în sine o sămânță otrăvită. În acest fel, pământul va înflori literalmente, devenind un paradis terestru.

11. Pe de altă parte, dacă nu vom proceda în acest fel, vom semăna practic numai scaieți și mărăcini, făcându-i pe descendenții noștri să se omoare cu miile și cu sutele de mii, mânați de focul răzbunării.

12. Îți reamintesc că nu avem decât un singur Domn, un singur Dumnezeu și un singur Părinte. Cât despre noi, suntem cu toții frați.

13. Chiar dacă Domnul îi dă unui om o responsabilitate mai mare decât celorlalți semeni ai săi, acesta nu devine astfel mai presus decât ceilalți. Dimpotrivă, el are posibilitatea să își dovedească într-o mai mare măsură iubirea față de frații săi.

14. În aceste condiții, nu este cazul să ne venerăm între noi, căci iubirea este o forță care tinde să se unească în permanență cu ceea ce îi seamănă și care respinge tot ce nu seamănă cu ea. La fel se petrec lucrurile în timpul procesului de cernere a grâului și de separare a lui de paiele goale.

15. Nu uita aceste cuvinte, dragul meu frate Lameh, și astfel vei trăi în ordinea perfectă a lui Dumnezeu, fiind mereu pe placul Acestuia!”

16. Aceste cuvinte au făcut o impresie profundă asupra lui Lameh, făcându-l să își schimbe pe loc anumite decizii pe care le luase. Căci el avea intenția de a introduce un sistem perfecționat de caste, deși acesta reprezintă în ochii Mei o judecată și o oroare absolută.

17. Din fericire, așa cum spuneam, discursul lui Enoh i-a schimbat pe loc aceste planuri lui Lameh. El i-a răspuns astfel lui Enoh:

18. O, frate Enoh, ai adus o mare lumină în inima mea! Domnul fie lăudat de-a pururi pentru grația de a-i fi creat pe oameni egali, ca niște frați plini de iubire!”

19. În acest moment, Lameh și-a mutat privirile la câteva sute de pași mai încolo, unde se afla micul grup care l-a însoțit pe Enoh și care a rămas pe loc, în timp ce Enoh s-a grăbit să îi iasă în întâmpinare lui Lameh pentru a-l face să renunțe la umilința lui exagerată. Văzând micul grup, Lameh și-a întrebat interlocutorul:

20. „Frate, cine sunt acei oameni care te urmează oarecum stânjeniți, după câte mi se pare mie?”

21. Enoh i-a răspuns: „Dragul meu frate, spune-le celor care te însoțesc să rămână pe loc și urmează-mă. Vei vedea astfel cât de mare este bunătatea și compasiunea Domnului!

22. Vino și întâmpină-ți familia, în numele Domnului!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !