Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 9.4.2020, 13:03
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 09:32    Post subject: Capitolul 36 Reply with quote

Capitolul 36
Lameh aleargă către familia sa, însoțit de Enoh. Tripla semnificație a comportamentului lui Enoh. O profeție autentică referitoare la eliberarea oamenilor.
(11 mai 1843)

1. La auzul acestor cuvinte, Lameh și-a ieșit din minți de fericire. El a scos un strigăt de bucurie și a alergat către familia sa, cu brațele larg deschise.

2. Bietul Enoh, care nu mai era la prima tinerețe, a fost nevoit să țină pasul cu el, pentru a parcurge distanța – din fericire foarte scurt㠖 care îi separa de micul grup.

3. Poate părea ciudat faptul că Enoh a alergat alături de Lameh, dar acest fapt are o semnificație mai mare decât ați putea crede. Putem spune chiar că el are o triplă semnificație profetică.

4. Pe de o parte, gestul său le arată tuturor ghizilor spirituali că nu trebuie să întârzie progresul discipolilor lor printr-o pedanterie exagerată, care sufocă avântul spiritului. Dimpotrivă, ei trebuie să stimuleze cu orice preț această aspirație a discipolilor lor, acomodându-și pasul la viteza celor care progresează rapid, acționând liber alături de cei liberi, folosind forța în cazul celor puternici, răbdarea în cazul celor slabi, târându-i după ei pe cei indeciși și insuflându-le curaj celor speriați!

5. În al doilea rând, consecințele progresului industrial conduc inevitabil către o decadență rapidă a elementului spiritual, care se identifică cu materia captivă, în loc să se elibereze de ea. Semnificația ascunsă a gestului lui Enoh era așadar aceea că spiritul acestuia coborâse în profunzimile materiei pentru a elibera sufletul ținut captiv în materie al lui Lameh, reunificându-l din nou cu elementele sale cele mai sublime și mai pure, respectiv cu spiritul său.

6. A treia semnificație a gestului lui Enoh avea o conotație pur profetică: copiii înălțimilor sacre au coborât cu pași repezi către ținuturile joase, unde au dat curs liber tuturor dorințelor lor inferioare. Deși au coborât în calitate de înțelepți și de filozofi, ei au învățat destul de repede să se dedea la tot felul de abuzuri și destrăbălări.

7. Acestea sunt cele trei interpretări ale gestului lui Enoh.

8. Unii oameni ar putea obiecta că dacă așa stau lucrurile, înseamnă că viitorul ar putea fi determinat prin studierea cuvintelor și acțiunilor tuturor profeților care au existat vreodată pe pământ. În consecință, oamenii nu sunt liberi în plan spiritual, fiind nevoiți să acționeze exact așa cum au prezis profeții! Cum s-ar spune, copiii înălțimilor sacre erau predestinați să decadă de îndată ce aveau să coboare la șes, de vreme ce Enoh a anunțat acest lucru atunci când l-a însoțit pe Lameh în fuga către familia sa.

9. Dacă așa stau lucrurile, de ce trebuie pedepsiți oamenii, care nu au făcut altceva decât să împlinească străvechea profeție?

10. Dar Eu vă spun: dacă așa s-ar petrece lucrurile, ar fi cumplit să fii om. Din fericire, lucrurile stau cu totul altfel, iar profeții nu fac decât să ne arate consecințele inevitabile ale acțiunilor oamenilor, care urmează să se petreacă într-un moment precis, la fel cum o sămânță de grâu semănată în pământ dă rod într-o perioadă cunoscută dinainte. De aceea, Eu cred că este mai degrabă profitabil ca oamenii să știe din timp care vor fi consecințele acțiunilor lor!

11. Nu este normal ca țăranul să știe dinainte că dacă va semăna grâu, ceea ce va obține va fi tot o recoltă de grâu, și că dacă va semăna buruieni, va obține tot buruieni?

12. De vreme ce este bine ca el să cunoască aceste lucruri, de ce credeți că nu este normal ca oamenii să cunoască din gura profeților care vor fi roadele pe care le vor recolta în urma acțiunilor lor în cadrul ordinii Mele eterne și imuabile, dacă vor continua să le comită fără să le modifice în nici un fel?

13. În mod evident, dacă oamenii își schimbă comportamentul – ca urmare a acestor avertismente –, roadele acțiunilor lor vor fi cu totul altele, lucru afirmat, de altfel, în mod repetat de către toți profeții. Căci tot ce prezice un profet este condiționat de acțiunile oamenilor.

14. Rezultă așadar că libertatea oamenilor nu este în nici un fel afectată de ceea ce prezic profețiile. Dimpotrivă, acestea le oferă oamenilor un avantaj enorm, în sensul că învață astfel să își cunoască mai bine acțiunile și consecințele lor, având o libertate deplină să le comită în continuare sau să le modifice, dat fiind că acum cunoaște care sunt roadele acțiunilor bune și care sunt roadele acțiunilor sale rele.

15. Ar mai fi un aspect care trebuie elucidat în privința comportamentului lui Enoh din timpul cursei sale, dar îl vom lăsa chiar pe el să facă acest lucru.

16. Să revenim așadar la cei doi, care au ajuns deja la familia lui Lameh, și să vedem ce se întâmplă în continuare!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !