Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 6.7.2020, 04:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 09:56    Post subject: Capitolul 41 Reply with quote

Capitolul 41
Conversația dintre Enoh și fiul său pe tema ordinii juste și a dezastruoasei ierarhii umane.
(18 mai 1843)

1. Festinul comandat a fost în curând gata, iar oaspeții au început să sosească. Mesele au fost ocupate și separate conform indicațiilor lui Lameh.

2. Atunci, Enoh i-a spus lui Lameh: „Frate, este foarte bine să respectăm o anumită ordine, căci aceasta reprezintă puterea lui Dumnezeu, care a creat întreaga lume ținând cont de principiile ordinii. Din păcate, oamenii au creat o cu totul altă ordine, care îi este absolut insuportabilă Domnului și care poartă numele de ierarhie!

3. Dacă tu însuți ai aranja diferite obiecte într-o anumită ordine pe masă și altcineva ar veni și le-ar schimba între ele, acest lucru te-ar supăra, căci ordinea instaurată de tine ar fi încălcată. De aceea, l-ai privi cu mânie pe cel responsabil de această dezordine.

4. În mod similar, Domnul și-a creat copiii într-o manieră similară și i-a așezat în fața Lui în linie dreaptă, în ordinea dorită de El. De ce încalci atunci această ordine după bunul tău plac?

5. La drept vorbind, noi putem în anumite circumstanțe să spunem: ‚Cutare și-a îndeplinit funcția, iar cutare este numit în următoarea poziție’, iar un frate care a fost numit de Domnul pentru a-și instrui semenii îi poate spune unui alt frate (care nu a fost numit de Domnul) să îi urmeze instrucțiunile.

6. Aceasta este adevărata ierarhie pe care ne-a dăruit-o Domnul. Dacă însă nu facem decât să le oferim fraților noștri un festin, nu este normal să aranjăm trei mese diferite. Una singură este suficientă, și putem mânca cu toții la ea, în calitate de frați și de surori cu drepturi egale!”

7. Auzind această mustrare născută din iubire, Lameh a dispus imediat unirea meselor, astfel încât toți s-au putut așeza la aceeași masă, simțindu-se precum frații.

8. Enoh l-a lăudat imediat pe Lameh pentru supunerea sa în fața voinței și iubirii Domnului.

9. Cât despre patriarhul Lameh (cel de pe înălțimile sacre), acesta s-a apropiat pe furiș de Enoh și i-a spus în șoaptă: „Ascultă, părinte Enoh, sunt întru totul de acord cu ceea ce i-ai spus omonimului meu din ținuturile de jos, dar trebuie să-ți mărturisesc că nu am înțeles pe deplin ce ai vrut să spui atunci când te-ai referit la ierarhia creată de oameni.

10. Ascultă: copiii sunt mai mici în rang decât părinții lor și cred că nici chiar Domnului nu i-ar plăcea să îi vadă punându-se pe picior de egalitate cu aceștia din urmă.

11. De altfel, îmi amintesc de diferite situații în care Domnul Însuși i-a tratat pe cei de pe înălțimi în mod diferit, nepunându-i deloc pe picior de egalitate!

12. Ceea ce s-a întâmplat cu cele trei coșuri atunci când am ținut marele festin în munții sacri reprezintă o dovadă clară în această direcție. Mai mult, la acel festin Domnul te-a numit pe tine mare preot, iar pe Ghemela și pe Purista le-a înălțat în rang în fața tuturor. Nimeni nu poate contesta aceste fapte!

13. Rezultă așadar dincolo de orice tăgadă că Domnul a stabilit o anumită ierarhie între oameni. De aceea, nu am reușit să înțeleg ce ai vrut să spui mai devreme. Te rog, oferă-mi câteva explicații suplimentare în această direcție!”

14. Enoh s-a întors către Lameh și i-a spus: „Fiul meu, mă tem că greșești teribil atunci când compari maniera de a acționa a Domnului cu cea a oamenilor. Nu uita că Domnul poate face așa cum dorește și nimeni nu se poate opune voinței Sale!

15. De altfel, diferitele grade pe care le-a stabilit Domnul în rândul copiilor Lui au drept unic criteriu iubirea pe care o simt aceștia din urmă pentru El. Altfel spus: ‚Cu cât inima ta Mă iubește mai mult pe Mine, Tatăl tău preasfânt și preaplin de iubire, cu atât ești mai apropiat de Mine. Invers, cu cât inima ta Mă iubește mai puțin, cu atât mai mult Mă voi îndepărta de tine!’

16. Acesta este unicul criteriu pentru care Enoh a fost considerat demn de a primi statutul de mare preot, și tot el explică ce s-a întâmplat cu cele trei coșuri cu alimente, sau cu Purista și cu Ghemela. Aceeași ordine explică și de ce au copiii o datorie față de părinții lor, care reprezintă primii mari preoți numiți de Dumnezeu în rândul umanității (respectiv al copiilor Lui).

17. În consecință, totul depinde exclusiv de comportamentul dictat de iubirea oamenilor față de Dumnezeu. În ceea ce privește însă ordinea stabilită de oameni, aceasta diferă de ordinea creată de Dumnezeu, iar ei nu trebuie să se separe și să se îndepărteze unii de ceilalți, sub pretextul că unii ar fi mai presus și alții mai prejos!

18. Dacă ne diferențiem unii față de ceilalți, acest lucru este valabil exclusiv în fața lui Dumnezeu, și asta în funcție de iubirea noastră față de El. În rest, între noi nu trebuie să existe nici o diferență!

19. Căci cel care dorește să fie mai mare între doi oameni va fi întotdeauna mai mic în fața lui Dumnezeu. În schimb, dacă ne simțim uniți cu ceilalți frați ai noștri prin iubirea pe care le-o purtăm, la fel ne vom prezenta și în fața lui Dumnezeu!

20. Încearcă să înțelegi corect ce îți spun, fiul meu! Dar văd că mesele au fost reunite. Îți propun să luăm loc la una din ele. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !