Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 05:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 10:28    Post subject: Capitolul 49 Reply with quote

Capitolul 49
Dialogul dintre regele Lameh și Enoh pe tema înțeleptului Orator și a inaugurării templului. Conformitatea interioară a templului. Regele Lameh îl invită pe Orator la ceremonia de inaugurare.
(30 mai 1843)

1. După ce conversația dintre cei doi parteneri de discuție s-a încheiat, Lameh s-a întors către Enoh și l-a întrebat:

2. „Ascultă, fratele meu întru Domnul, părerea mea este că pentru un om obișnuit, respectiv născut și crescut în ținuturile de jos, vorbitorul anterior face dovada unui discernământ cam prea mare.

3. De aceea, sunt convins că a fost trimis de sus, chiar de Domnul Însuși, pentru a ne demonstra mie și poporului meu măreția și profunzimea înțelepciunii divine.

4. De vreme ce a pomenit el însuși de o eventuală invitație la ceremonia de inaugurare a templului, sunt de părere că ar trebui să mă duc eu însumi pentru a-l invita fără întârziere la această ceremonie. Ce crezi: nu ar fi normal să procedez astfel?”

5. Enoh i-a răspuns: „Dragul meu frate, du-te la el și fă așa cum îți dictează inima, căci momentul este propice!

6. De altfel, consider indispensabil ca acest înțelept să ia parte la inaugurare, căci templul de pe munte este consacrat chiar înțelepciunii Domnului, pe care Acesta ne-a împărtășit-o în imensa sa iubire și compasiune infinită. De aceea, templul trebuie consacrat cu întreaga înțelepciune divină care se găsește printre noi, inclusiv cu cea din noi înșine!

7. Templul construit la șes după purificarea ținuturilor de jos a fost consacrat iubirii și compasiunii Domnului. El este întru totul comparabil cu inima omului, în care, până nu demult, colcăiau șerpii imoralității. Nu întâmplător, regiunea a trebuit purificată prin uciderea iubirii trupești (adu-ți aminte ce s-a întâmplat între femeile de la curte și Kisehel!), după care mlaștinile sale au trebuit să fie secate cu ajutorul vânturilor calde și puternice. Solul a trebuit să fie nivelat și transformat în aur pur printr-un incendiu extrem de violent, așa cum s-a întâmplat cu curtezanele curții. În sfârșit, au trebuit să fie aduse pietre fin șlefuite pentru construirea templului. Acestea echivalează cu un material complet nou, deopotrivă ferm și durabil, care nu seamănă nici cu lemnul găunos și putred, nici cu terenul moale și fetid al mlaștinilor.

8. După cum vezi, templul exterior construit la șes și consacrat de Domnul Însuși nu a reprezentat decât o metaforă a templului interior al lui Dumnezeu aflat în inima omului.

9. După construirea acestui prim templu, Domnul ți-a poruncit să înalți un al doilea templu, pe muntele purificat.

10. Acesta nu mai simbolizează în primul rând iubirea și compasiunea, ci înțelepciunea și toate atributele care se nasc din aceasta.

11. De aceea, este absolut necesar ca toți cei pe care Domnul i-a înzestrat cu o mare înțelepciune să ia parte la inaugurarea templului.

12. Acest om care a vorbit în fața noastră este un înțelept autentic în fața lui Dumnezeu; du-te deci la el și invită-l la ceremonia de inaugurare!

13. Nu invita însă pe nimeni altcineva decât pe el. Pe de altă parte, dacă el dorește să fie însoțit de altcineva, consideră că persoana respectivă este invitatul tău direct!

14. Căci înțelepciunea este lumina iubirii, iar strălucirea ei este adevărul etern în esența sa cea mai pură. De aceea, haide, du-te la el și lasă-te ghidat de inima ta. Amin!”

15. Auzind acest îndemn, Lameh s-a grăbit către Oratorul înțelept și L-a invitat la ceremonia de inaugurare a templului.

16. Înțeleptul i-a spus lui Lameh: „Prietene și frate, de vreme ce M-ai invitat, voi veni, poți fi sigur de acest lucru; și toți cei pe care îi voi lua cu mine îți vor fi pe plac!

17. Căci Eu merg pe drumul insondabil al înțelepciunii eterne a lui Dumnezeu; de aceea, toți cei care înțeleg această înțelepciune sunt slujitori ai înțelepciunii divine, iar tu vei fi de-a pururi fratele lor!

18. Du-te și transmite-i aceste cuvinte lui Enoh, iar el va înțelege imediat ce am vrut să spun!

19. Iar acum, să ne ridicăm de la masă, pentru ca templul să poată fi consacrat cât timp soarele mai este încă pe cer! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !