Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 03:42
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 14:05    Post subject: Capitolul 62 Reply with quote

Capitolul 62
Ordinea construcției interioare a pământului în funcție de polaritate și ordinea corpurilor organice: simboluri ale ordinii create de Domnul.
(21 iunie 1843)

1. Așadar, cei trei au luat loc lângă Domnul, Enoh și Lameh cel din înălțimile sacre la dreapta Lui, iar Lameh din ținuturile de jos la stânga Lui. După care Domnul le-a spus:

2. „Vedeți voi, copiii Mei dragi, în acest fel suntem perfect așezați, iar ordinea în care ne aflăm este perfectă.

3. La drept vorbind, voi nu vă dați încă seama de acest lucru, dar avem destul timp la dispoziție pentru a vorbi despre astfel de lucruri în liniște. Vom putea discuta despre tot ce dorim până la răsăritul complet al soarelui și vom profita de ocazie pentru a vorbi despre adevărata ordine celestă.

4. Constat deja că Lameh cel din stânga Mea ar dori să afle mai multe despre ordinea justă în care trebuie așezate toate lucrurile. La ce se referă această ordine? Ei bine, în cel mai scurt timp veți putea avea o reprezentare a acesteia chiar în fața ochilor voștri. Așadar, ascultați-Mă!

5. Pământul pe care locuiți voi este un corp ceresc rotund. La suprafața sa el pare inert, dar în interior reprezintă o construcție organică vie, care trăiește la fel ca un animal1 !

6. Condiția primordială asociată cu viața este un nucleu central, sau mai bine zis un punct de atracție sau un centru de greutate ce atrage totul către el, dând astfel naștere unei excitații, unei încălziri și unei aprinderi absolut necesare. La fel ca toate corpurile cerești care îmi populează creația infinită, ca toți sorii și toate lunile, și acest pământ are un centru de greutate care poate fi comparat cu inima animalelor și cu cea a oamenilor care trăiesc în sfera sa naturală.

7. Acest punct central nu se află însă exact în centrul fizic al masei organice, fapt pe care îl puteți constata deopotrivă la animale și la oameni, și care este valabil inclusiv în cazul marilor corpuri cerești. El este întotdeauna situat puțin lateral, la trei sferturi din distanța față de acesta, pentru a nu fi complet strivit de masa pe care o atrage, devenind astfel incapabil să se mai miște.

8. Dat fiind că acest punct central nu se suprapune niciodată cu centrul specific al masei organice (situat chiar în centrul acesteia), greutatea acestei mase nu apasă direct asupra lui, în mod egal și din toate direcțiile, fapt care îi permite să se miște mai liber și să dispună de un anumit câmp liber de activitate. Dacă ar fi situat în centru, el ar fi strivit de masa organică; dar în poziția sa laterală, el suportă o greutate mai mică și mai ușoară.

9. Datorită greutății și inerției sale specifice, absolut inevitabile, masa centrală nu se poate ridica mai presus de propria sa condiție, fiind nevoită să renunțe la slabele sale tentative și să se întoarcă de unde a plecat; astfel, adevăratul centru de greutate, situat în câmpul de excitație, poate bate liber, animând din nou, prin forța sa de atracție, punctul central al masei inerte, care este iarăși atras de nucleul său. Sub această presiune enormă, acesta se retrage din nou în lateral, acolo unde presiunea este mai mică și mai lejeră.

10. Din acest du-te-vino constant, la drept vorbind pur mecanic și uniform, se naște ceea ce numim viața naturală, organică și animală!

11. Forța motrice a organismului, generată de acest mecanism, este transmisă în mod natural întregii mase, căreia îi permite să se pună în mișcare. Organismul devine astfel animat și își poate utiliza această forțe motrice în funcție de natura acesteia.

12. Ca să spunem adevărul până la capăt, acest mecanism nu ar putea funcționa fără concursul Meu direct, scop în care Eu trebuie să construiesc mai întâi întreaga masă a organismului, punct cu punct, făcând-o apoi să funcționeze așa cum am explicat mai sus.

13. Dacă a fost construit corect, organismul își începe viața și va continua să trăiască atât timp cât îi voi procura hrana de care are nevoie. Dacă, din motive știute numai de Mine, încetez să îi mai procur această hrană, el devine din ce în ce mai slăbit, autoconsumându-se singur, în aceeași ordine în care a fost creat, până când se dezagregă complet și se întoarce la Mine ca substanță spirituală a voinței Mele.

14. Aceasta este esența planului Meu, prin care am creat toate organismele. Pe măsură ce spiritul vostru se va trezi, veți înțelege din ce în ce mai bine aceste lucruri în lumina lui. Deocamdată, tot ce trebuie să știți este că ordinea în care ne-am așezat acum corespunde perfect celei care a stat la baza planului de construcție a creației Mele. Vă voi explica imediat în ce constă această corespondență.

15. Ei bine, Eu sunt punctul central de atracție a întregii vieți, în timp ce voi sunteți organele ei de percepție, născute din Mine! – Spune-Mi, Lameh, sunt Eu așezat exact în mijlocul vostru?”

16. Lameh a rămas ușor șocat de această întrebare. După ce și-a mai revenit, el a răspuns: „Nu, Doamne și Părinte al meu! Atât timp cât suntem doar patru persoane, acest lucru ar fi imposibil. Punctul fizic central este situat între Tine și Enoh!”

17. Domnul i-a spus: „Tocmai de aceea este perfectă această ordine, atât timp cât Eu, care sunt baza întregii vieți și a oricărei activități, Mă aflu la trei sferturi din distanța față de centrul fizic al micului nostru grup. Tu reprezinți polul nord, care este mai mic și mai ușor, în timp ce Enoh și Lameh simbolizează polul sud, care este mai mare și mai greu.

18. În continuare, doresc să vă ofer câteva explicații referitoare la sfera nelimitată a vieții.

19. Dacă vreunul dintre voi dorește să spună ceva, poate să ia liniștit cuvântul, și astfel veți ajunge să înțelegeți mai bine! Nu trebuie să vă faceți probleme din cauza Mea! Poți să începi chiar tu, Lameh! Amin”.
________________________________________________________________________________________________________________________________________
Note:
1 Vezi și „Pământul” de Jakob Lorber, n.r.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !