Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 14:27    Post subject: Capitolul 68 Reply with quote

Capitolul 68
Lameh rămâne fără glas în fața sfințeniei lui Dumnezeu. Limitele atotputerii divine. Puntea creată deasupra prăpăstiei ce îl separă pe Dumnezeu de om.
(1 iulie 1843)

1. Lameh i-a răspuns astfel Domnului: „O, Doamne, Tu, cel mai bun și mai sfânt dintre toți Părinții! Dacă m-aș rezuma doar la înțelegerea mea, aș mai avea cu siguranță multe întrebări de pus pe acest subiect!

2. Nu mă îndoiesc însă că Enoh și omonimul meu din înălțimile sacre Te-au înțeles cu mult mai bine decât mine, o, Tată preasfânt, așa că îmi vor da la momentul potrivit indicațiile suplimentare pe care le vor considera necesare.

3. Îmi dau seama că sunt întru totul nedemn să mai iau cuvântul în fața Ta, o, Doamne, așa că nu mai doresc să îți mai pun alte întrebări. Nu fac acest lucru din cauza înțelepciunii Tale care nu cunoaște limite, ci pentru că ești mult prea sfânt pentru mine!

4. La început nu mi-am dat seama de acest lucru, dar după ce am fost profund umilit în fața înțelepciunii Tale, am ajuns în sfârșit să realizez cât de mare este sfințenia Ta infinită, așa că mă simt strivit de greutatea ei divină, ca și cum aș fi fost aruncat într-o prăpastie fără fund!”

5. După care Lameh nu a mai putut continua să vorbească; căci a început să-și dea seama încă în timp ce asculta discursul Domnului, cu o acuitate din ce în ce mai mare, ce înseamnă cu adevărat Dumnezeu, în ființa sa infinită, prin comparație cu oamenii pe care i-a creat.

6. I-a devenit astfel din ce în ce mai evident cât de mult depinde omul de Dumnezeu, în toate privințele, dat fiind că el nu este capabil nici măcar să respire de unul singur, și cu atât mai puțin să creeze liber un singur gând independent. Mai mult, Lameh a devenit din ce în ce mai conștient de faptul că acest Dumnezeu atotputernic, etern și sfânt, se afla acum alături de el și se întreținea liniștit cu el.

7. Deopotrivă emoționat și smerit, Lameh se simțea atât de strivit de măreția divină încât nu mai avea curajul să vorbească în fața Domnului.

8. Domnul a remarcat însă imediat stânjeneala lui și i-a spus: „Ascultă, iubitul Meu fiu Lameh! Chiar dacă Eu sunt Dumnezeu cel etern, a cărui sursă a Vieții se află în El Însuși, în timp ce tu nu ești decât o creatură născută din Mine, ce am putea face noi amândoi în această privință? Doar nu vom putea schimba vreodată acest raport! Nici chiar Eu, cu toată atotputerea Mea, nu aș putea schimba vreodată această stare de lucruri!

9. La fel ca și tine, nici Eu nu mai pot inversa această ordine, căci dacă Mi-ar fi posibil să Mă degradez până într-atât încât să devin o simplă creatură, cedându-ți ție întreaga Mea Divinitate eternă, chiar în momentul în care aș renunța la ea întreaga creație ar fi anihilată până la ultimul ei atom, iar acest lucru te-ar include și pe tine.

10. Chiar dacă aș putea face acest lucru, ce avantaj ai putea avea tu în urma acestei schimbări, și ce Mi-ar mai rămâne Mie? – Tu nu ai mai exista, iar Eu ar trebui să-Mi asum iarăși integral Divinitatea. Dacă aș dori apoi să Mă înconjor din nou de ființe vii, ar trebui să le recreez pe toate, inclusiv pe tine, căci te asigur că Mi-aș dori să te am din nou alături de Mine!

11. Cred că ai început să înțelegi ce anume este posibil și ce nu în interiorul ordinii Mele imuabile. Sper de asemenea că vei fi de acord că în calitatea Mea de Dumnezeu etern și sfânt, Eu fac tot ce îmi stă în puteri pentru a Mă apropia de creaturile Mele, dar mai ales de copiii Mei, care provin din rândul lor, pentru a umple astfel toate golurile care Mă mai separă încă de ei, permițându-le astfel să se comporte față de Mine de parcă aș fi unul de-al lor. De altfel, numai în acest fel pot fi ei instruiți direct de Mine pentru a afla care este destinul lor etern, respectiv Viața desăvârșită în care nu mai există nici o diferență spirituală între Mine și ei. În acest fel, ei vor rămâne de-a pururi propriii lor stăpâni, dar prin Mine și alături de Mine.

12. De vreme ce așa stau lucrurile, nu văd de ce ar trebui să tremuri în fața Divinității Mele atotputernice, de vreme ce aceasta este absolut indispensabilă, refuzând să mai vorbești cu Mine!

13. Raportează-te la Mine ca un copil la Tatăl lui și nu mai ține cont de nimic altceva. Haide, spune-Mi tot ce îți trece prin cap, și vei constata în curând cât de infinită este răbdarea Mea, pe care nu încetez nici o clipă să o manifest, Eu, Părintele tău.

14. Haide, pune-ți mâna în mâna Mea și devino conștient de bunătatea și de blândețea Mea infinită. Apoi spune-Mi tot ce îți vine pe limbă! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !