Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 13:27
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 14:31    Post subject: Capitolul 69 Reply with quote

Capitolul 69
Viața creaturii ca parte integrantă din Viața lui Dumnezeu. Ființa uman㠖 un gând divin fixat. Misterul libertății umane.
(3 iulie 1843)

1. După această încurajare din partea Domnului, Lameh și-a recăpătat încrederea în sine și a spus:

2. „Da, așa este și așa va rămâne de-a pururi: creatura nu va putea fi niciodată un Dumnezeu necreat, la fel cum Dumnezeu nu va putea fi niciodată o ființă creată!

3. La drept vorbind, Dumnezeu trăiește întotdeauna liber în sine, în timp ce creatura este condiționată de Dumnezeu. Pe de altă parte, de vreme ce a fost creată de Dumnezeu, creatura trăiește o viață divină, căci nu există nici un fel de viață în afara lui Dumnezeu.

4. De vreme ce această viață provine din viața eternă a lui Dumnezeu, este imposibil ca ea să nu fie la rândul ei eternă.

5. În consecință, viața mea nu poate fi altfel decât o părticică minusculă din această viață infinită și imuabilă a lui Dumnezeu. Dacă nu ar fi așa, nu am putea vorbi deloc de o viață. De vreme ce face parte integrantă din viața divină, ea trebuie să fie identică cu aceasta, și deci eternă. Nu-mi pot imagina să existe vieți mai vechi sau mai noi în acest ocean plenar al vieții divine.

6. Nu pot decât să trag concluzia că viața mea s-a aflat întotdeauna în Tine, o, Doamne, fiind în permanență conectată la abundența vieții Tale infinite. La un moment dat, a fost plăcerea Ta să diferențiezi această picătură de viață din marele ocean, și astfel am apărut eu. La ora actuală, sunt o picătură de viață plasată în mod liber în afara Ta, pentru eternitate, la fel cum altădată reprezentam aceeași picătură de viață, dar nu eram liber, ci făceam parte integrantă din Tine, fiind în întregime unit cu viața Ta fără limite și cu libertatea Ta perfectă!

7. Doamne și Tată, am raționat corect, sau m-am rătăcit?”

8. Domnul i-a răspuns: „Lameh, de data aceasta raționamentul tău a fost impecabil și cât se poate de corect. Eu Însumi afirm acest lucru!

9. Lucrurile stau exact așa cum le-ai descris tu: tu și cu Mine existăm dintotdeauna, singura diferență fiind aceea că Eu sunt Totalitatea eternă și infinită, în timp ce tu nu ești decât o părticică din această Totalitate, aflându-te deopotrivă în interiorul Meu și în afara Mea.

10. Este firesc ca gândurile unei ființe umane să aibă aceeași vârstă ca și aceasta, dar ele depind totuși de momentul în care ea le-a conceput sau le-a eliberat din sufletul său.

11. Atunci când emite un gând, putem spune că omul îl creează din sine, dându-i o formă activă și proiectându-l în afara sa. Gândurile sale rămân apoi libere, deși sunt încă legate de creatorul lor, adică de cel care le-a conceput.

12. La fel stau lucrurile și în cazul nostru. Eu sunt Omul Cosmic, iar voi sunteți gândurile Mele, și deci viața Mea, căci gândurile libere reprezintă adevărata viață care se găsește în Mine, la fel cum gândurile voastre reprezintă adevărata voastră viață interioară, căci voi ați fost creați după chipul și asemănarea Mea.

13. Fiind gânduri imuabile ale Mele, voi nu puteți fi mai tineri decât Mine. De aceea, așa cum îți spuneam mai devreme, raționamentul tău a fost cât se poate de corect de data aceasta, Lameh!

14. Până aici, lucrurile par lămurite. În realitate, asupra lor planează încă un mare mister, pe care ți-l supun atenției punându-ți următoarea întrebare: în ce fel își poate proiecta Creatorul gândurile – respectiv acele particule de viață desprinse din viața Sa etern㠖 în afara Lui, sub forma unor creaturi vii, perfecte, libere și conștiente de sine, așa cum ești tu, cel care te afli în fața Mea, vorbindu-Mi ca și cum ai fi un al doilea Dumnezeu alături de Mine?

15. Iată, Lameh: până acum tu ai fost cel care Mi-a pus întrebări! Acum ai însă datoria să-mi răspunzi. Caută acest răspuns în tine, căci și tu dispui, la fel ca și Mine, de facultatea de a crea. Meditează asupra întrebării Mele și răspunde-Mi atunci când ai găsit răspunsul!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !