Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 12.7.2020, 22:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 26.6.2018, 14:49    Post subject: Capitolul 76 Reply with quote

Capitolul 76
Cele trei aspecte ce caracterizează condiția vieții sunt: domeniul natural, cel spiritual și cel divin. Raporturile acestora cu ființa umană. Misterul suprem este insondabil.
(13 iulie 1843)

1. După aceste explicații, Enoh l-a întrebat pe Lameh: „Frate Lameh, până acum ai înțeles cuvintele mele?”

2. Lameh i-a răspuns: „Da, frate Enoh, slăvit fie Domnul, căruia îi consacru acum întreaga mea recunoștință și iubire! Până acum, nu a existat nici un aspect al discursului tău pe care să nu-l fi înțeles perfect. Dacă mai ai însă ceva de spus referitor la predispoziția către suferință a spiritului și la veritabila natură a durerii, atunci te rog, iubitul meu frate, să continui să vorbești, căci limbajul tău este cât se poate de clar și îmi alină sufletul ca un balsam!”

3. Această invitație venită din partea lui Lameh a fost pe placul Domnului, dar și al lui Enoh, care a continuat astfel să vorbească, cu acceptul Domnului. El i-a adresat următoarele cuvinte lui Lameh:

4. „Iubitul meu frate! În orice stare s-ar afla, viața ființei umane prezintă trei aspecte: prima aparține domeniului natural, a doua aparține domeniului spiritual, iar a treia aparține domeniului divin.

5. Primele două domenii pot fi sesizate de spiritul uman, în timp ce al treilea este absolut insondabil, întrucât este infinit, tocmai fiindcă este pur divin. Noi suntem ființe limitate, motiv pentru care ne este imposibil să contemplăm sau să intrăm în contact cu profunzimile și cu înălțimea infinită a lui Dumnezeu.

6. Acesta este motivul pentru care, oricât de înțelept ar fi, un om nu poate răspunde decât la două din cele trei întrebări referitoare la propria sa natură și la condițiile în care trăiește. El nu va putea răspunde niciodată la cea de-a treia întrebare, căci acest răspuns se află ascuns în profunzimea inexprimabilă și pururi incomprehensibilă a lui Dumnezeu, pe care noi nu o vom putea descifra niciodată în întregime.

7. De aceea, chestiunea predispoziției către durere a spiritelor pure nu poate fi dezbătută de noi.

8. Pe de altă parte, sunt de părere că noi cunoaștem deja suficiente elemente legate de acest subiect. În ceea ce privește cel de-al treilea element, tot ce putem face este să îl lăsăm de-a pururi în seama voinței Domnului.

9. Experiența ne-a învățat că spiritul – principiul fundamental al vieții aflat în interiorul ființei umane – este singurul care poate și trebuie să își cultive conștiința de sine, fiind implicit capabil să resimtă senzații vii, inclusiv senzația suferinței.

10. Dacă am înțeles acest lucru, noi nu mai trebuie să știm practic nimic în plus, putându-ne organiza perfect viața astfel încât să nu fim nevoiți niciodată să dăm curs acestei predispoziții atât de dezagreabile către durere.

11. În ceea ce privește însă cel de-al treilea aspect al acestei facultăți vii a spiritului – respectiv de a resimți durerea, sau senzația, sau forța vieții în starea sa primordială și pur㠖, așa cum am mai spus, cel mai bine este să ne lăsăm în întregime în seama voinței Celui care ne binecuvântează acum cu prezența Lui sfântă, într-o formă vizibilă, care ne provoacă o fericire atât de profundă!

12. Altfel spus, sunt de părere că nu ar mai trebui să continuăm să discutăm inutil pe marginea acestui subiect, mulțumindu-i în schimb Domnului pentru tot ce ne-a permis, în grația Lui infinită, să învățăm până acum și pentru tot ce ne va permite în continuare! – Slăvit fie de-a pururi numele Domnului! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !