Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 22.9.2020, 08:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 30.6.2018, 10:37    Post subject: Capitolul 97 Reply with quote

Capitolul 97
În coliba Domnului. Purista se plânge de avansurile amoroase ale lui Muthael. Răspunsul înțelept al lui Enoh.
(18 august 1843)

1. După ce a avut grijă ca toți oaspeții să se instaleze confortabil în colibă, iar soba să fie plină cu lemne, Purista s-a îndreptat către Enoh și i-a spus:

2. „O, sublim, unic și autentic mare preot al lui Dumnezeu cel atotputernic și etern, care este Tatăl nostru preasfânt și preaplin de iubire! Doresc să-ți relatez cu inima strânsă ce se întâmplă aici, în Levant!

3. Așa cum știi, cu ultima ocazie cu care ne-a vizitat, Domnul, Tatăl nostru prea-sfânt și preaplin de iubire, i-a făcut lui Muthael o promisiune potrivit căreia mă va putea lua de soție, atunci când va considera El necesar. Iar acum, Muthael, pe care eu îl credeam un om înțelept și drept, mă agasează și mă hărțuiește tot timpul, dorind să mă oblige să îi dau consimțământul meu.

4. Dacă îi reamintesc de cuvintele Domnului și îi cer să renunțe la consimțământul meu, dat fiind că, oricum, lucrurile se vor petrece după voia Domnului și la momentul pe care îl va considera El oportun, începe imediat să plângă și îmi spune:

5. ‚Da, da, așa spun toate fecioarele atunci când pretendentul la mâna lor nu le este pe plac!’ – El știe foarte bine că Domnul nu m-ar obliga niciodată să îi devin soție lui Muthael împotriva voinței mele și este convins că, dacă îl trimit tot timpul înapoi la Domnul, fac acest lucru pentru că nu îl doresc ca soț, dat fiind că, așa cum spuneam, Domnul nu m-ar obliga niciodată să fac ceva care îmi repugnă!

6. Iată, deci, cum se petrec lucrurile, și te asigur că mi-a mai spus și alte lucruri decât acestea! De aceea, te rog, dă-mi un sfat venit direct de la Domnul, ca să știu cum trebuie să procedez în continuare!

7. Nici nu știu sigur dacă ieri nu am păcătuit când, obosită de discursurile lui deșarte și de întrebările lui inutile, i-am tăiat-o scurt și i-am spus pe șleau: ‚Dat fiind că te comporți fără nici un pic de înțelepciune, făcând presiuni inutile asupra mea de a-ți deveni soție înainte de momentul oportun, îți spun cu toată seriozitatea că da, în această clipă simt o anumită aversiune față de tine! În plus, te asigur că nu vei reuși niciodată să îmi deturnezi iubirea pe care i-o port Domnului! Dacă vei mai avansa măcar cu un singur pas către mine, mânat de această pasiune oarbă a iubirii tale trupești, îți jur în numele Domnului, chiar în fața acestei sobe sfinte, că voi rămâne de-a pururi nemăritată, păstrându-mi iubirea pură pe care i-o port Lui, și nu voi mai privi niciodată un bărbat în față cât timp voi trăi pe acest pământ!’

8. Cuvintele mele l-au bulversat atât de tare pe Muthael încât acesta a fost incapabil să mai spună ceva și s-a îndepărtat plângând. Din câte am remarcat, s-a îndreptat direct către voi, către înălțimile sacre.

9. O, Enoh, nobil slujitor al lui Dumnezeu cel atotputernic, dă-mi un sfat bun, în numele Domnului, un sfat care să mă reconforteze!”

10. Enoh i-a răspuns astfel Puristei: „Ascultă-mă! Îți voi spune cum se prezintă lucrurile în lumina adevărului. Iată: Domnul i-a promis mâna ta lui Muthael, așa că te-a legat deja de el întru spirit. Totuși, a decis ca trupul tău să nu fie binecuvântat decât la un moment ulterior, considerat de El favorabil. Domnul a avut grijă să îți transmită decizia Lui într-o manieră tăcută, comunicând-o sentimentelor tale.

11. Când Muthael a venit la tine și ți-a împărtășit același lucru, dar într-o manieră deschisă, tu ți-ai dat seama dintr-o privire că el era cel care ți-era predestinat, adică cel care îți va deveni într-o zi bărbatul binecuvântat. Ca urmare a acestei descoperiri, tu i-ai aruncat lui Muthael o privire semnificativă și plină de amabilitate. Prin această privire, care spunea multe, i-ai provocat o rană profundă, care aproape că l-a privat de înțelepciunea lui obișnuită! Începând din acel moment, Muthael a devenit sclavul iubirii sale față de tine și nu mai poate ieși din această fundătură în care a ajuns și în care nu există nici un fel de Viață!

12. După cum îți poți da seama, ai comis o greșeală, chiar dacă nu foarte mare, așa că va trebui să o repari! Ai putea face acest lucru rugându-L pe Domnul să îl binecuvânteze pe Muthael și să îl conducă pe calea cea dreaptă a mântuirii!

13. Mai presus de orice, nu trebuie să îl tratezi cu dispreț, căci un bărbat care poartă cu sine promisiunea Domnului este cu siguranță sfințit!

14. Chiar dacă Domnul îl pune la ora actuală la încercare, El face acest lucru exclusiv pentru a-l ajuta să progreseze rapid către deplina lui realizare spirituală. Nu te lăsa însă amăgită de aceste încercări la care este supus Muthael, căci el rămâne în ultimă instanță bărbatul sfințit de Dumnezeu, pe care Acesta ți l-a consacrat!

15. Iată, așa stau lucrurile, în lumina adevărului! – Nu îl mai respinge, dar nici nu-l mai tenta! – Atât am avut să-ți spun! În ceea ce îl privește pe Muthael, fii sigură că voi avea o discuție și cu el! – Iar acum, să ne apropiem cu toții de sobă! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !