Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 23:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 21.7.2018, 05:21    Post subject: Capitolul 101 Reply with quote

Capitolul 101
Disprețul lui Muthael față de oaspeții veniți de la șes și întrebarea sa dură adresată regelui Lameh. Răspunsul lui Lameh.
(23 august 1843)

1. După acest avertisment primit de Lameh, Muthael s-a întors către Enoh și i-a spus: „Enoh, spune-mi, cine sunt acești oameni mititei, și îndeosebi cel căruia tocmai i-ai adresat cuvântul? Sunt cumva niște compatrioți ai celor care, pe vremea când Domnul se afla printre noi, au urcat din zona de șes – acum purificat㠖 și au avut îndrăzneala să ne atace? Sau poate vin din cine știe ce colț pierdut al Septentrionului? Spune-mi, cine sunt acești oameni?”

2. Enoh i-a răspuns astfel lui Muthael: „Ascultă, tocmai l-am avertizat pe unul din acești oameni că el este cel mai în măsură să îți răspundă la întrebările pe care dorești să i le pui! De vreme ce dorești tu însuți să faci cunoștință cu aceste ființe, care – ce-i drept – sunt mai mici decât noi din punct de vedere fizic, dar în nici un caz din punct de vedere spiritual, îți recomand să te adresezi direct celui care se află cel mai aproape de mine și care se numește Lameh. Te asigur că acesta este capabil să îți ofere cele mai complete informații legate de tot ceea ce te interesează. De aceea, pune-i orice întrebări dorești, fără teamă și fără nici o rezervă. Sunt deja absolut convins că vei fi întru totul satisfăcut de răspunsurile lui, chiar dacă înălțimea sa nu se compară cu a noastră!”

3. Imediat, Adam i-a făcut și el un semn lui Muthael, indicându-i astfel că poate începe să vorbească fără întârziere cu micuțul bărbat, cu atât mai mult cu cât avusese deja suficient timp la dispoziție pentru a se convinge de comorile spirituale care se ascundeau în persoana lui Lameh.

4. Fără să mai ezite și fără să se mai teamă de riscurile la care s-ar putea expune, Muthael a început imediat o conversație cu Lameh, căruia i-a pus următoarea întrebare:

5. „Lameh, micuțule om cu dimensiuni incredibil de reduse, spune-mi cine ești și de unde vii, ca să știu cum trebuie să mă comport față de tine și față de tovarășii tăi! Vezi tu, eu nu am darul lui Enoh și al altor înțelepți iluminați de a vedea până în profunzimile ultime ale sufletului celui pe care îi am în față! De aceea, mă văd obligat să pun astfel de întrebări pentru a afla cine se află în fața mea. Așadar, te întreb din nou: cine ești și de unde vii?”

6. Lameh i-a adresat lui Muthael o privire plină de înțeles și i-a răspuns ușor agitat, cântărindu-și fiecare cuvânt: „Ascultă, bărbat din Levant, care de obicei dai dovadă de atâta înțelepciune! Această întrebare nu îți face deloc cinste. Așa vorbesc doar servitorii vulgari care mătură străzile în marele meu oraș, Hanoh, întrucât aceștia nu știu că aparțin înainte de toate rasei umane!

7. După părerea mea, un înțelept adevărat ar trebui să știe că orice ființă vie – cu atât mai mult dacă se află în compania unui om ca Enoh, fiind capabilă să se întrețină cu el – merită să se bucure de ceva mai multă considerație din partea semenilor săi, întrucât nu este o maimuță care seamănă cu oamenii!

8. O astfel de apreciere referitoare la înălțimea noastră reprezintă inclusiv o dovadă de lipsă de bun simț, ceea ce mă face să cred că adevărata înțelepciune îți este în realitate necunoscută, atât timp cât nu vezi în mine decât un fel de maimuță, și nu un om!

9. De aceea, sfatul meu este să te ocupi mai întâi de toate de tine însuți, încercând să te cunoști mai bine, și abia apoi să încerci să afli cine sunt eu! Comportamentul tău față de noi îmi explică inclusiv atitudinea extremă pe care ai adoptat-o față de celesta Purista: la început te-ai aprins în prezența ei ca un aliaj de bronz incandescent (dacă ai văzut vreodată așa ceva), iar apoi ai devenit mai rece decât un bloc de gheață! Din câte îmi dau seama, adevărata iubire față de Dumnezeu, care se manifestă inclusiv față de operele Sale, îți este întru totul străină; căci Purista este la fel de pură ca și aurul, și ar trebui să știi foarte bine ce înseamnă acest lucru!

10. Până acum te-ai comportat ca un nebun care nu are nici cea mai mică idee legată de instrumentele educative pe care le folosește Dumnezeu în cazul umanității!

11. De aceea, în numele Dumnezeului meu și al tău, du-te și învață să te cunoști pe tine însuți. Abia după ce vei fi ajuns la adevărata cunoaștere de sine întoarce-te la mine, micuțul om cu dimensiuni incredibil de reduse, care nu este totuși totuna cu o maimuță oarecare! Încearcă să înțelegi aceste cuvinte!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !