Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 11.7.2020, 14:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 21.7.2018, 05:28    Post subject: Capitolul 103 Reply with quote

Capitolul 103
Muthael conversează cu Lameh. Cuvintele pline de înțelepciune ale acestuia din urmă. Despre adevărata natură a ofensei. Împăcat cu Lameh, Muthael îi cere sfatul.
(25 august 1843)

1. Când Muthael s-a întors către Lameh, intenționând să își ceară scuze, acesta din urmă i-a devansat intenția și i-a spus:

2. „Muthael, văd în privirea ta ce dorești să faci, dar ascultă-mă: nu pot accepta demersul tău, și asta din trei motive:

3. Primul constă în faptul că nu m-ai ofensat cu nimic! Cum m-ai fi putut ofensa în condițiile în care, la fel ca și tine, port și eu în inima mea iubirea față de Tatăl ceresc?

4. Al doilea motiv constă în faptul că un bărbat drept, care și-a consacrat viața lui Dumnezeu, nu ar trebui să considere niciodată un gest sau un cuvânt venit din partea fraților săi ca pe o ofensă, căci dincolo de orice ofensă se află ascuns un mare orgoliu, indiferent dacă privim lucrurile din perspectiva ofensatorului sau din aceea a celui ofensat. Cred că nu mai trebuie să-ți spun în ce fel privește Domnul orgoliul; sunt convins că știi deja acest lucru, dragul meu frate, și asta de o mie de ori mai bine decât mine!

5. În sfârșit, al treilea motiv este legat de faptul că pot contempla în tine promisiunea Domnului, dincolo de care se întinde la infinit, ca un fluviu atotputernic, incredibila compasiune divină.

6. Atunci când Domnul acordă unei ființe umane grația unei astfel de promisiuni, cum s-ar putea simți ofensat de cuvintele sale un om trezit din punct de vedere spiritual, așa cum sunt eu, ca urmare a unui act de clemență din partea infinitei compasiuni divine?

7. Așadar, știu exact ce dorești să îmi spui și îți răspund anticipat: frate, mi-ai înțeles greșit cuvintele. Dacă răspunsul meu la întrebarea ta oarecum surprinzătoare te-a făcut să crezi că m-ai ofensat în vreun fel, motivul este cu totul altul!

8. Ți-am dat în mod intenționat un astfel de răspuns înșelător, căci am descoperit în tine o anumită doză de orgoliu dăunător, care nu cadra deloc cu promisiunea sacră ce ți-a fost făcută!

9. Într-adevăr, am dorit să te umilesc puțin, dar nu pentru a-mi satisface în vreun fel orgoliul personal, ci doar mânat de o iubire frățească autentică și sinceră!

10. După cum cred că ți-ai dat seama, ți-ar fi imposibil să mă ofensezi în vreun fel, căci micuța scânteie de iubire divină care se găsește în mine veghează ca inima mea să nu se mai lase ofensată sau iritată vreodată de cineva, și cu atât mai puțin de tine, așa cum ți-am explicat mai devreme, dat fiind că tu ești exact persoana cu care îmi doream cel mai mult să stabilesc o relație de iubire și de prietenie!

11. Simt o mare iubire pentru tine, scumpul meu frate Muthael! Îți este oare posibil să mă iubești la rândul tău pe mine, un descendent al lui Cain?”

12. Auzind aceste cuvinte, Muthael și-a deschis larg brațele și a spus: „Vino la mine, frate Lameh, și lasă-mă să te strâng la pieptul meu, căci te iubesc cu toată ardoarea inimii mele! Într-adevăr, nu aș fi crezut niciodată să găsesc în tine o ființă atât de minunată și un frate atât de autentic! Dar acum că te-am recunoscut ca atare, mi-ai devenit mai prețios chiar decât propria mea viață! De aceea, crede-mă pe cuvânt atunci când îți spun că te iubesc și că nu voi înceta niciodată să te consider unul dintre frații mei cei mai dragi!

13. Și dacă tot am ajuns să te cunosc și să îți recunosc marea înțelepciune, aș vrea să devii sfătuitorul meu, așa cum a dorit de la bun început Enoh. Mi-ar face mare plăcere să analizezi mai îndeaproape relația mea cu Purista, slujitoarea cea pură a Domnului, și să îmi spui ce crezi cu adevărat în ceea ce privește această relație. Oare trebuie să consider promisiunea Domnului doar dintr-o perspectivă spirituală, sau inclusiv din perspectiva materială, plan în care este perfect realizabilă? Sau trebuie să consider întreaga chestiune ca pe o simplă punere la încercare a spiritului meu din partea Domnului?

14. Da, frate, sunt absolut convins că mă vei ajuta să înțeleg corect această problemă spinoasă! Fie ca Domnul să te însoțească de-a pururi întru spirit!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !