Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 30.3.2024, 11:51
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 21.7.2018, 05:34    Post subject: Capitolul 107 Reply with quote

Capitolul 107
Discursul lui Enoh referitor la cele două tipuri de realități. Semnificația viziunii lui Adam.
(30 august 1843)

1. Enoh și-a pus atunci mâinile pe Adam și i-a transmis o forță nouă, eliberându-l de teama sa și permițându-i din nou să vorbească normal.

2. Liniștit, Adam l-a întrebat imediat pe Enoh care era semnificația viziunii lui și dacă aceasta fusese reală sau iluzorie.

3. Enoh i-a răspuns: „Tată, totul depinde de felul în care privim lucrurile.

4. Există două tipuri de realități: una este cea materială, iar cealaltă este spirituală. Dacă o comparăm cu realitatea spirituală, cea materială nu reprezintă decât o iluzie. La fel și invers: din perspectiva materială, spiritul nu există. Altfel spus, pentru spirit un fenomen spiritual reprezintă o realitate, la fel cum pentru materie realitatea o reprezintă aparența materială a lucrurilor. Așa se prezintă lucrurile.

5. Depinde așadar numai de tine din ce perspectivă dorești să privești lucrurile! În ceea ce mă privește, viziunea ta a reprezentat un fenomen spiritual real!”

6. Adam i-a răspuns: „Bine, dacă tu îl consideri un fenomen spiritual, la fel voi face și eu; dar care este semnificația lui din perspectiva lumii exterioare?”

7. Enoh: „Dacă dorești să afli semnificația spirituală a viziunii tale din perspectiva lumii exterioare, acest lucru este cât se poate de ușor de explicat:

8. Muntele în flăcări simbolizează inima ta plină de iubire, care s-a îngrijorat peste măsură din cauza lui Muthael și a Puristei. Tigrii aflați la poalele colinei, care tremurau de furie, simbolizează înclinația ta de a te înfuria din ce în ce mai tare atunci când dorești să ai dreptate cu orice preț, care amintește de aceste feline mari, cu blana dungată, care își urmăresc prada prin pădure până când reușesc să o prindă în gheare, după care o devorează fără menajamente!

9. De fapt, acesta este adevăratul motiv care te-a împins la acțiune, îndepărtându-te de iubirea plină de încredere pe care o simțeai în sufletul tău: doreai cu orice preț să spionezi aceste două ființe pentru a vedea în ce măsură justifică comportamentul lor bănuielile tale. Ba chiar ți-ar fi displăcut în taină dacă te-ai fi înșelat asupra intențiilor lor, chit că eu ți-am confirmat, în pofida afirmațiilor tale, că nu era absolut deloc necesar să îți faci griji în privința Puristei și a lui Muthael.

10. Acesta este motivul pentru care Domnul ți-a transmis această viziune, care te-a ajutat să vezi cu ochii liberi ceea ce se afla în sufletul tău, în loc să îți arate ceea ce te interesa de fapt. Așa se face că realitatea spirituală ți-a revelat ce anume se afla în acel moment în interiorul sufletului tău, în clipa în care te-ai împotrivit voinței Domnului și ți-ai propus să îi spionezi pe cei doi.

11. Iată, tată, care este părerea mea în legătură cu viziunea pe care ai avut-o, și nu am nici cea mai mică îndoială asupra exactității ei! Desigur, dacă nu împărtășești opinia mea, îți poți păstra propriile păreri, căci nu doresc să îți impun în nici un fel vreo opinie personală legată de ceilalți oameni, cu atât mai mult cu cât tu ești părintele primordial al tuturor părinților și copiilor de pe acest pământ!”

12. Atunci, Adam i-a spus lui Enoh: „Da, Enoh, ai perfectă dreptate. Tot ce mi-ai spus este adevărat, deși încă îmi vine greu să cred că în această inimă care vă iubește pe toți într-o manieră care nu poate fi exprimată în cuvinte poate sălășlui o hoardă de tigri!”

13. Enoh: „Așa este, dar numai dacă privești aceste animale ca pe niște prădători ucigași. Dacă le privești însă ca pe un simbol al dreptății severe și al legii imuabile, comparația de mai sus apare dintr-o dată într-o cu totul altă lumină!

14. Căci judecata implacabilă este întotdeauna asociată cu legea, la fel cum dorința de a ucide fără milă este inevitabil asociată cu tigrul. Este știut că o victimă pe care acesta o alege devine inevitabil prada sa! Cred că, dacă privești lucrurile din acest punct de vedere, comparația mea îți va apărea ca fiind justă!”

15. Adam: „Așa este! Dacă privim lucrurile din această perspectivă, comparația făcută de tine apare ca fiind extrem de echitabilă. – Acum că am lămurit lucrurile, să trecem la altceva!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !