Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 14:17
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 21.7.2018, 05:36    Post subject: Capitolul 108 Reply with quote

Capitolul 108
Cântecul lui Kenan referitor la natura vieții. Critica dură a lui Adam. Cuvintele împăciuitoare ale lui Enoh.
(31 august 1843)

1. Principalii membri ai grupului au început atunci să vorbească despre tot felul de lucruri, iar Adam l-a invitat chiar pe bătrânul nostru poet, Kenan, care se ținea încă foarte bine, să cânte câteva strofe scurte cu această ocazie, lucru pe care acesta l-a făcut cu plăcere, întrucât era domeniul la care se pricepea cel mai bine.

2. De data aceasta, cântecul său s-a dovedit însă întrucâtva excentric, nefiind aprobat de Adam. – Iată cum a sunat el:

3. „O, voi, oameni care încercați să vă prelungiți cu orice preț viața care v-a fost acordată și care vă doriți să o păstrați de-a pururi! Ce ciudată viziune aveți asupra ei!

4. Noi suntem vii, dar nu suntem ceea ce părem a fi! Viața noastră nu înseamnă nimic, și la fel ca și ea, noi nu suntem altceva decât neant!

5. Există totuși un spirit viu care se ascunde înlăuntrul nostru! Spuneți-mi: ce ochi îl poate contempla însă și ce simțuri îl pot recunoaște?

6. Ce este de fapt un spirit viu? – Este oare un gând care, la fel ca și fulgerul, iluminează pentru o clipă cerul vieții, după care dispare în spațiul infinit, sau la fel ca și fulgii de nea care se nasc din eterul nebulos al atmosferei terestre?

7. Orice fulger este efemer, iar fulgii de nea dispar la primele raze ale soarelui. O, spuneți-mi, ce putem spune în acest caz despre gândul care apare și dispare, despre spiritul aflat în spațiul fără sfârșit, sau despre picătura de rouă?

8. O, spuneți-mi, este oare spiritul fugitiv și efemer, așa cum este fulgerul sau cum sunt fulgii de nea, murind pentru a nu mai reveni niciodată la viață și pentru a nu se mai cunoaște niciodată pe sine, ca și cum ar apărea în spațiul pulsând de vibrații divine numai pentru a dispărea apoi din nou?

9. Ce semnifică de fapt moartea lucrurilor și a ființelor? Care sunt efectele sale?

10. Oare voi dispărea și eu odată cu moartea trupului meu, sau voi continua să exist întru spirit?

11. Cine sunt eu, din perspectiva spiritului meu? Nimic altceva decât o stare de vid care gândește, imperceptibilă simțurilor fizice! Mă pot considera oare în acest caz o lumină invizibilă pentru privirea ochilor exteriori, inclusiv pentru propriii mei ochi, o lumină independentă de corpul acesta?

12. Doresc să blestem această viață a aparențelor deșarte, precum și ziua în care m-am născut în ea și în care m-am trezit în această formă de viață aberantă, liber cu gândurile mele!

13. De ce a trebuit să vin aici, de vreme ce va trebui oricum să dispar fără să las vreo urmă a venirii mele în această lume?

14. O, viață mizerabilă, ce sacrificiu crud reprezinți tu! Eu sunt forțat să trăiesc aici, să gândesc și să simt ca și cum aș fi o ființă reală, dar numai pentru a dispărea apoi pentru totdeauna, în mod dureros! O, ce viață mizerabilă!

15. Fără nici cea mai mică îndoială, spiritul este muritor; fiecare gând demonstrează acest lucru, căci de-abia se naște că dispare pentru totdeauna. Dacă gândurile apar și dispar în acest fel, ce mai poate rămâne din bietul spirit?

16. Dacă este adevărat că la capătul drumului mă așteaptă Viața eternă, de ce trebuie să mor mai întâi în această lume bizară, abandonându-mi corpul de care m-am atașat atât de tare? – O, viață lamentabilă, iluzie amăgitoare a simțurilor mele! De ce trebuie să trăiesc pe acest pământ?”

17. De data aceasta, Adam nu a mai putut răbda și a sărit în picioare, spunând pe un ton cât se poate de dezaprobator:

18. „Fiul meu, termină odată cu prostiile acestea lipsite de orice semnificație! Da-ta viitoare când mai dorești să îți cânți poemele, fă-o în pădure și adresează-te urșilor, lupilor, leilor, tigrilor și hienelor atât timp cât vei dori! Căci aceste creaturi au colții ascuțiți și un stomac suficient de robust pentru a-ți digera versurile! Cât despre noi, oamenii, pe viitor scutește-ne de ele.

19. Dacă ești atât de netot încât să nu-ți dai seama ce înseamnă viața, spiritul și existența, măcar întreabă-i pe înțelepții care se află printre noi, iar aceștia îți vor explica ceea ce nu înțelegi!

20. Oare ai uitat complet de Domnul și de sublima Lui învățătură, de vreme ce ne plictisești cu astfel de prostii în care nu mai crede nimeni la ora actuală pe pământ?”

21. Enoh i-a spus însă lui Adam: „Lasă-l în pace! Eu știu de ce părintele Kenan a cântat acest imn: aceasta a fost voința Domnului! Vom afla în cel mai scurt timp de ce a dorit Domnul să ascultăm aceste cuvinte!

22. De data aceasta, Kenan nu a cântat despre ceea ce simte el personal, ci despre ceea ce simt foarte mulți oameni de pe acest pământ. Așa se explică surprinzătorul limbaj pe care l-a folosit. Te asigur că evenimentele care vor urma ne vor oferi mai multe explicații în legătură cu acest subiect”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !