Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 12.8.2020, 17:27
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 21.7.2018, 05:39    Post subject: Capitolul 110 Reply with quote

Capitolul 110
Discursul împăciuitor al lui Lameh despre forța obișnuinței și despre binecuvântarea șocurilor spirituale. Scopul slăbiciunilor noastre.
(2 septembrie 1843)

1. Auzind dorința lui Adam, care acum era din nou liniștit, Lameh a avansat către el și i-a spus: „Părinte sublim al oamenilor de pe acest pământ! Tu ești întotdeauna drept în fața lui Dumnezeu și a noastră, copiii tăi! Ce om de pe această planetă s-ar putea înșela vreodată asupra iubirii pe care le-o porți copiilor tăi, pe care i-ai crescut întru gloria Celui care ți i-a dăruit?

2. Atât cât mi-am putut da seama, tu ești înzestrat în cel mai înalt grad cu toate calitățile pe care le au copiii tăi, în totalitatea lor, iar aceste calități prevalează de departe în ființa ta. Tot în tine se află însă și originea slăbiciunilor lor, iar sufletul tău atât de greu încercat nu a fost în întregime eliberat de prejudecăți.

3. De aceea, te rog să mă ierți dacă îmi voi lua libertatea de a-ți face câteva observații cu toată sinceritatea: mai întâi de toate, cântecul lui Kenan se referea la mine, nu la tine. Enoh nu a făcut altceva decât să explice în cuvinte mai clare ceea ce Kenan nu a reușit să exprime prin versurile, privirile și gesturile sale, respectiv că am datoria să devin conștient de faptul că această înțelepciune impură continuă să sălășluiască într-o măsură mai mare sau mai mică în ființa mea!

4. Am urmat imediat sfatul lui plin de înțelepciune și mi-am dat seama că sufletul meu a fost în întregime la unison cu tot ce a spus Kenan, pe întreaga durată a cântecului său. Mai mult, am înțeles că vechile obișnuințe sunt precum o haină de bronz de care nu ne putem debarasa cu ușurință, întrucât pare să fie sudată de trupul nostru.

5. La acest lucru s-au referit cuvintele lui Kenan și explicațiile lui Enoh, și mi-aș pune în joc însăși viața că această afirmație este perfect adevărată!

6. Pe de altă parte, dacă au mai fost și alții în afara mea care s-au simțit întrucâtva atinși de explicațiile lui Enoh, acest lucru mi se pare întru totul natural, căci cu toții avem slăbiciunile noastre mai mult sau mai puțin vizibile, iar aceste șocuri psihologice mi se par absolut necesare, întrucât grație efectului lor binefăcător, foarte mulți oameni își pot conștientiza propriile slăbiciuni, debarasându-se apoi de ele. În caz contrar, ei le-ar păstra până la sfârșitul vieții lor.

7. În acest fel, putem spune că nu numai Enoh a avut dreptate, ci și tu, o, tată al nostru, al tuturor, precum și toți copiii tăi; căci Domnul le-a dăruit oamenilor slăbiciunile tocmai cu scopul de a se pune singuri la încercare, căci aceste încercări le condiționează însăși libertatea lor spirituală. Noi nu vom putea dobândi vreodată libertatea spirituală perfectă decât după ce ne vom recunoaște și după ce ne vom învinge aceste slăbiciuni.

8. Căci slăbiciunea face parte integrantă din ființa noastră, pe care Domnul a lăsat-o neterminată tocmai pentru a ne putea perfecționa continuu, descoperind și punând în valoare asemănarea spiritului nostru cu cel al Creatorului nostru perfect și construindu-ne astfel, prin propriile noastre forțe, o viață liberă din toate punctele de vedere.

9. Pe de altă parte, dacă vom prefera să ne ascundem slăbiciunile, în loc să le scoatem deschis la iveală, vom săvârși o greșeală față de noi înșine, și nimeni altcineva nu va fi vinovat decât noi înșine dacă aceste slăbiciuni ne vor conduce la propria noastră ruină.

10. De aceea, părinte Adam, te rog să ne ierți pe mine, pe Enoh și pe Kenan, dacă am fost puțin prea îndrăzneți în afirmațiile noastre!”

11. Aceste cuvinte l-au reconfortat atât de tare pe Adam încât, împăcat, el a cerut din nou să îl asculte pe Enoh.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !