Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:02
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 22.7.2018, 00:17    Post subject: Capitolul 33 Reply with quote

Capitolul 33
Episcopul Martin îl recunoaște în Iisus pe Domnul - Frica păcătoșului - Invățătura acordată lui Martin

După un timp a început episcopul Martin să vorbească iarăși: “Da, da, frate drag, eu pot acum să mă gândesc cum vreau eu, că principiile tale sunt de nezdruncinat. Stăpânul nostru a casei și învățătorul nostru este și rămâne stăpânul casei și învățătorul nemărginirii și a toată veșnicia! El este incontestabil „fiul” celei mai înalte ființe, care este cu siguranț㠄Tatăl” cel deja des numit! Dar acum unde este „duhul sfânt” fiind oarecum a treia persoană dumnezeiască?

Spune livrarul înțelept: “Prietene, pentru aceasta trebuie să urmezi întru totul evangheliei! Uite, aici ai o biblie și în ea este noul testament. Acolo îl citește pe Ioan, pe care ți l-am pomenit deja odată! Uite, acesta spune așa: „La început a fost cuvântul, cuvântul a fost la Dumnezeu, Dumnezeu a fost cuvântul; acest cuvânt a devenit om și a trăit în (Iisus Hristos) între noi!” samd

Iarăși este scris într-un alt pasaj: „În Iisus Hristos trăiește deplinătatea Dumnezeului în trup!” Și iarăși: „Cine Mă vede pe Mine, acela îl vede și pe Tatăl; fiindcă Eu și Tatăl Una suntem, - Tatăl este în Mine și Eu în Tatăl!” - și încă o grămadă de asemenea pasaje!

Uite, dacă analizezi bine asemenea pasaje, precum noul și vechiul testament în general, atunci îți va fi tot mai limpede că Iisus este singurul Domn și înfăptuitor al cerului și al pământului!

Atunci când apostolii l-au rugat, ca El să le arate totuși odată pe Tatăl pe muntele Taborului, căci El le-a povestit atât de multe despre acesta, Iisus s-a mirat de-a dreptul de orbirea ucenicilor Săi și a spus: „Ce spuneți voi (orbilor): Arată-ne nouă pe Tatăl! și totuși sunt deja o vreme atât de îndelungată între voi? ! Oare încă nu știți că, cine Mă vede pe Mine, acela îl vede și pe Tatăl? Fiindcă Eu și Tatăl Una suntem! !” samd. - cum am mai pomenit deja acel pasaj!
Eu sunt însă de părere, că tu întrebi aici exact așa, cum l-au întrebat mai demult apostolii și ucenicii pe domnul și învățătorul lor, atunci când încă mai era în fața ochilor lor valul întreit a lui Moise!”

Spune iarăși episcopul Martin: “Da, tu ai dreptate, tu ai dreptate în totalitate - mie îmi este acum totul limpede pe deplin! El este acela, El este acela! El este singurul Domn, Dumnezeu, făcător și Tată al cerului și a tuturor nenumăratelor miliade de îngeri, sori, pământuri și oameni. Dar că El a înzestrat exact pământul în asemenea fel, își are desigur motivul sau cel mai întemeiat, care sper că va fi cu timpul tot mai limpede!

Acum însă intervine un alt lucru! Uite, frate, cu cât mai mult mă gândesc eu acum la această idee nemaipomenită și foarte sfântă și cu cât mai mult apare fără dubii acest stăpân al casei Iisus ca fiind cea mai înaltă ființă dumnezeiască, cu atât mai mult se adună frica în inima mea. Ar fi foarte îngrozitor, să fie nevoie ca eu să apar acum în fața lui!

Fiindcă eu mă aflu acum aici ca păcătos, care își caută seamăn, cum știi tu desigur - și alături stă Dumnezeul atotputernic! Oh, asta va fi acuși cea mai meritată osândire veșnică! Până acum nu s-a putut întâmpla aceasta, fiindcă eu nu l-am recunoscut pe judecătorul atotdrept, aflat atât de aproape. Acum însă, aflându-l incontestabil pe El, cel înfricoșător, va începe desigur acuși dansul iadului cu mine!

Fiindcă uite cum stau lucrurile, frate, noi l-am recunoscut acum desigur și trebuie să-i spunem Lui „Doamne, Doamne!” Însă El însuși a învățat și a spus pe pământ: „Nu cine îmi spune Doamne! Doamne! va intra în împărăția cerurilor, ci aceea care fac voia Tatălui Meu!” Spune, prietene, am luat vreodată în considerare această dorință și am făcut vreodată fapte conform ei? De aceea noi nu suntem niciodată vrednici să intrăm în ceruri!

Dar ce este alceva în afară de cer? - Uite, nimic altceva decât iadul! Ohoho, nimic altceva decât iadul pur! Eu văd acum deja flăcările arzând puternic peste capul meu. Deja m-i se pare, că satana - ohohoh - diavolii - -! Frate, draga frate, eu nici nu pot să-ți spun, ce frică nemărginită mă cuprinde acum!

Oare ce vom spune, când El, fiind Dumnezeul atotputernic și judecătorul cel mai drept, aspru, ba chiar nemilos va veni la noi și va începe să ne osândească la iad fără sa stea cu noi mult de vorbă și va spune: „De -părta - ți - vă - de- la Mine - voi - bles - temaților! - - În - focul - cel - veșnic -cu voi - , care este gătit - lui sata - tuturor diavolilor!”?

Ohohohoh! Ce ingrozitor, ce îngrozitor! Eu aud deja într-adevăr tunetul acestui cuvânt de judecată îngrozitor. - Ohohoh, asta va fi o viață, o viață îngrozitoare și un sentiment, dacă eu mă voi coborâ probabil de tot la toți slujitorii lui Satana - diavolii, aproape că am uitat să spun de așa multă frica, teamă și groază! Dar nu pot să înțeleg, cum poți să fi tu așa de indiferent, în timp ce eu mă pierd de frică și aproape că mă prăpădesc de tot!”

Spune livrarul înțelept:” Prinde numai curaj, frate și fi convins că Domnul este mai bun decât cum îl înfățișează Papii și călugării Romei! Dar atâta timp, cât nouă ne este teamă de El așa de tare, va sta desigur departe de noi și va veni de-abia atunci când vom fi preschimbat teama noastră în iubire!

Uite, uite, oare ce fel de plăcere ai avea tu, dacă te-ai răzbuna pe un purice care te-a supărat? N-ar fi, oare, o asemenea răzbunare cel mai pur nonsens a unui nebun? În consecință, cum poți tu să crezi așa ceva despre înțelepciunea dumnezeiască cea mai înaltă! Ce suntem noi fața de Dumnezeu? Suntem noi pentru El, ce este o căpușa pentru noi? !

Vezi, noi nu suntem absolut nimic în comparație cu El și să se răzbune pe noi în așa fel? Incotro prietene, încotro? Calmează-te; eu am cea mai bună speranță ca la sfârșit va merge mult mai bine, decât ne imaginăm noi acum! - - Liniște! Mie mi se pare, că vine înăuntru! Da într-adevăr, El vine!”
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !