Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 22:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 22.7.2018, 01:34    Post subject: Capitolul 66 Reply with quote

Capitolul 66
Mărirea inimii și a casei - Chemarea Domnului către Martin

Intreabă minoritul:” Unde, frate, unde este lumina ta mai bună, pe care ai menționat-o? Incotro vrei să ne duci, pentru ca noi să o vedem?”

Spune episcopul Martin:” Urmați-mi încoace în mijlocul sălii, căci acolo se află un mecanism astronomic cu adevărat dumnezeiesc și artistic teluric! Acolo vrem noi mai întâi să aruncăm o privire mai amănunțită la pământul pe care l-am locuit și să ne îndreptăm atunci de la el spre celelalte planete și în sfârșit, spre soarele însuși. Privind la toate acestea, veți vedea voi unele lucruri, care v-au fost până acum o enigmă. Deci numai înainte!”

Toți se duc acum la locul acela numit și îl înconjoară în rânduri strânse. Și femeile-inimii- lui Iisus se furișează foarte încet după ei, pentru a vedea și a auzi toate acele lucruri care se discută acolo și cam cum va arăta acea lumină mai bună menționată de episcopul Martin.

Episcopul Martin vede aceasta și spune atunci destul de tare:” Pentru ce vă furișați voi domișoare înțelepte în urma noastră, ca pe pământ o poliție secretă! Dacă doriți voi să vă întoarceți spre lumina mai bună împreună cu noi, frații și surorile voastre, atunci mergeți deschise și voioase ca noi! Furișări secrete și iscoditoare nu se acceptă aici! Ați înțeles?”

Atunci când femeile- inimii- lui Iisus aud așa ceva, se opresc și spun:” Prietene, nu fi prea supărat pe noi! Pentru că, așa cum știi, noi suntem proaste și slabe și cu siguranță amăgite - așa cum ai fost și tu desigur și n-ai crezut imediat totul, ce ți s-a spus, atunci când ai intrat în această lume -, de aceea ai numai puțină răbdare cu săracele de noi, te rugăm pentru asta! Noi n-am primit până acum de la tine o denumire mai bună decât cea de „Gretele“ și nu ne-am plâns de asta. Dar, că luăm apărarea tagmei noastre, doar nu este chiar așa de rău! Tu, prieten drag, ne-ai întâmpinat însă foarte dur, dar noi am suportat-o, chiar dacă am mârâit puțin. Noi te rugăm acum însă, să ne ierti și nu mai fi atât de dur față de noi sărace păcătoase!”

Spune episcopul Martin:” Ah, această limbă a voastră îmi place totuși mai mult decât cea franceză. Dacă vă adresați mie în așa fel, atunci veniți numai cu curaj și bucurie la mine încoace și convingeți-vă de toate, ce se află aici, ce se va întâmpla și ce se va întâmpla după aceea!”

Femeile-inimii- lui Iisus se duc acum mai repede acolo și încep a se minuna nu puțin, atunci când ele văd acest macanism mare și ingenios. Iezuiții înconjoară imediat globul pământesc și își pun miinile pe cap de atâta minunare, ca globul este făcut într-adevăr cu o așa de mare asemănare cu pământul și nu lipsește de pe el chiar nici cel mai mic detaliu. Minoriții privesc la glob cu aceeași minunare, tot așa și liguorianii. Franciscanii admiră mai mult sistemul planetar și strălucirea soarelui, care răspândește atât de multă lumină, cât este necesară pentru iluminarea întregului mecanism planetar. Acest soare le place cel mai mult și surorilor milostivirii și surorilor de școală. Mai simplu spus, toți admiră acest mecanism și episcopul Martin este pe postul de a explica aceast lucru straniu ceresc, atât de bine cum îi este lui posibil, în timp ce bineînțeles că nu ține câteodată pentru el câte o glumă sarcastică despre fenomenele care se petrec pe pământ.

După ce a stat toată societatea un timp îndelungat la acest mecanism planetar și pământesc și s-au lăsat încadrați toți de episcopul Martin, devine deodată cât se poate de luminos în acea sală. Și episcopului i se pare mult mai mare decât a fost în acea lumină slabă. Societatea obsearvă și acest lucru și îl întreabă pe episcop de unde vine acea lumină și prin ce s-a declanșat lărgirea semnificativă a acestei săli.

Episcopul Martin vorbește: “Dragii mei prieteni, frați și surori! Aceasta nu trebuie să vă înstrăineze așa de tare. Căci aici se schimbă totul foarte ușor ce a fost vizibil mai devreme în alt fel și chip. Nu ați observat când ați venit aici cât de mică a fost această casă pe dinafară și cât de mare era de fapt pe dinăuntru? Vedeți, aceasta este cu siguranță un miracol! Așa este și această apariție un miracol, cu toate că noi toți nu înțelegem cum se produce aceasta, dar pentru Domnul nostru este ceva foarte ușor.

Dar eu cred cum voi toți v-ați deșteptat, lasă și Domnul să pătrunda spre noi mai multă lumină. Și pentru că s-au lărgit orizonturile noastre în legătura cu El, așa ne-a mărit și El corespunzător locuința noastră, pentru a avea cu toții suficient loc. Oh, la astfel de apăriții nu trebuie să vă mirați aici în împărăția miracolelor: aici nu se coc mai întâi cireșele și după aceea prunele și imediat după aceea ringlotele, ci aici se întâmplă toate după coacerea inimii noastre prin puterea, dragostea și înțelepciunea Domnului!

Dar acum zăresc deodată acolo pe tabla aceea rotundă un scris nou și strălucitor! Trebuie să mă uit ce scrie acolo!” Episcopul Martin merge spre tabla și citește: “Martin ieși afară, căci am treaba cu tine! Iar între timp să se comporte liniștit restul societății. Vino, așa să fie!” Episcopul Martin înștiințeaza fericit societatea, că trebuie să se comporte liniștită, ce fac de îndată aceștia. El însă vrea să urmeze imediat chemarea de pe acea tablă.
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !