Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 1.5.2024, 04:07
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "EPISCOPUL MARTIN - Evaluarea unui suflet din lumea cealalta (Jakob Lorber)" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 2.8.2018, 07:18    Post subject: Capitolul 85 Reply with quote

Capitolul 85
Apropierea catastrofei - Șarpele bătrân, cei doisprezece îngeri de judecată
și prăpastia - Minunata biruință și prețul încântător

Spune episcopul Martin:” Așa e, așa e, da, tu ai dreptate în toate! În spatele acestei îngrădituri zăresc eu acum douăsprezece spirite mari, fiecare are o sabie imensă în mâna sa dreaptă. Ah, ah, este asta o sabie! Cu o asemenea sabie ar putea tăia în două un asfel de spirit chiar tot pământul ca pe un măr dintr-o lovitură! O mii, spiritele sunt așa de îngrozitor de mari, ca ele ar putea pur și simplu pulveriza o întreagă lume frecând-o între două degete! O mii, mii, mii, îngrăditura începe acum să se răzvrătească tot mai furioasă! Frate, aceasta arată întru totul ca o judecată de apoi! Sapperlot, sapperlot!

Dar acum observ că apa din cupă devine puțin mai liniștită. Toată societatea înbăiată se află așadar ca moartă sub suprafața apei care încă mai clocotește, în ciuda faptului că este liniște. Nu se mai aude nici un sunet de la ea. Numai cei doi mesageri vorbesc ceva între ei, însă eu nu pot să înțeleg nimic, din ceea ce ei spun unul altuia. Unul dintre ei ține acum și el un toiag în mână, asemănător cu cel al lui Aaron și îl ridică în aer. Oare ce se va arăta iarăși în văzul nostru?

Aha, uită-te o dată acolo la îngrăditură; aceasta devine tot mai mare, se apropie tot mai tare încoace și își ridică spatele acuși aici, acuși acolo la o înălțime impresionantă! Ah, la asta este într-adevăr cu îngrozire de privit! Acum zăresc eu lămurit și capul acestui monstru al iadului, arătând înfricoșător. Pentru Dumnezeu, aceasta este o urâțenie fără nume! Din ce în ce mai aproape vine! Acum își ridică enormul și urâtul cap și deschide așa de îngrozitor de tare gura, așa de parcă ar vrea să înghită toată creația. Își îndreaptă direcția - cum pot vedea acum - direct spre acea cupă. Na, dacă prinde acea cupă, va putea să-și umple o carie!

Acum este în cupa totul în perfectă liniște; dar pentru aceasta aruncă afară, acea groapa care este pe locul fostei mănăstiri, cu atât mai mult fum și acum deja și jar și flăcări! O Doamne, acum nu mai este acel balaur nici la o mie de pași depărtare de acea cupă!

Ce se va întâmpla? Cele douăsprazece spirite uriașe țin într-adevăr ridicate cela doisprăzece săbii îngrozitor de mari, dar nu lovesc cu ele. Ochii lor sunt ațintiți pe un mesager care are în mâna sa dreaptă un toiag. Acesta îi arată monstrului, să se dea într-o parte; dar monstrul nu se ghidează după aceasta, ci vine din ce în ce mai aproape spre cupă. Oh, oh, aceasta arată foarte amenințător! Iarăși îi arată acel mesager cu toiagul întoarcerea, dar în zadar. Ah, cât de groaznic arată acest monstru! Nu își lasă atrasa atenția și se târâe din ce în ce mai aproape de cupă! Acum face iar semn mesagerul cu toiagul, dar și aceasta pare să nu-l înfricoșeze.

Oh, oh, oh - acum este deja cu capul la marginea acelei cupe mari și încearcă cu imensa sa limbă dubla să răstoarne cupa! Dar cupa stă nemișcată și nu se lasă clintită deloc. Și nu se vede vreo mișcare, nici pe apă și nici în ea de locuitorii ei recenți!

Iată, din ce în ce mai insistența devine această bestie groaznică! Acum ridică acel unul iar toiagul și încearcă s-o alunge pe acea bestie insistentă de la cupa. Dar aceasta nu folosește la aproape nimic, deoarece nu vrea să se departeze bestia aceea nici un pic la semnul toiagului.

Acum băgă acel unul toiagul în cupă și le dă un semn celor doisprăzece spirite enorme și - vai, vai! - aceștia lovesc acum! Și iată, această bestie este despicată în doisprăzece bucăți!

Vai, vai! Frate, aici este o furie și supărare! Cât de groaznic se învârt și se sucesc acele bucăți tăiate! Ca niște munți singuratici sar acum aceste bucăți pe șesul întins și se rostogolesc tot mai aproape de acea groapă fioroasă!

Ah și capul, o Doamne, o Doamne, aceasta este înfiorător! Capul, capul, îți spun eu! Acela sare până la firmamentul vizibil și rânjește cu o nedescrisă furie spre acele doisprezece spirite, așa că îi apuca fiorii pe acești măreți la această groaznica priveliște! Dar acum îl împinge acel unul cu toiagul spre marginea gropii și - mulțumită Domnului! - îl și aruncă în ea. Acum iese doar fum, jar și flăcări! Oh, oh, oh, aceasta este îngrozitor cum se frige și se arde! Iar acum sunt împinse și celelalte unsprezece bucăți de o putere invizibilă spre tot aceiași groapă și pică în ea cu o gălăgie asurzitoare. Ia, acolo este numai fum și flăcări, așa de parcă ar fi fost incendiat tot pământul!

Nu, nu, nu, această gălăgie, acest tunet! Prieten și frate, eu rămân deja fără cuvinte! Intr-adevăr, pentru a descrie grozăvia a acestei gălăgii și furii din acea gaura, ar fii nevoie de o limbă înfocată a unui heruvim! Dar sa rămână înfuriată, cât o vrea! Pentru că se află această bestie în reținerea sigură a iadului, sunt totuși bucuros. De acolo nu va mai ieși la suprafață cu usurință aceasta grozavie!

Acum sunt acei doi mesageri iar la cupă. Și cele doisprăzece duhuri se apropie de cupă; dar cu cât mai aproape vin, cu atât mai mici devin ei. Ah și aceasta este ciudat: înainte au fost așa niște coloși enormi și acum deabia ca sunt mai mari decât acei doi mesageri! Aceasta este într-adevăr ciudat!

Acum sunt deja cu totul la acei doi și ce văd eu? Toți se închină cât se poate de adânc, mai ales în fața aceluia, care are în mâna sa dreaptă toiagul! Acesta trebuie să fie așa un adevărat înger central din înaltul cer! ?
Acum vorbește acel unul spre cei doisprăzece: „Fraților, ridicați cupa și duceti-o până la porțiile iadului! Acolo așezați această cupă peste poartț, pentru a da de capăt răului ca să nu-i mai fie ușor să strice acest sărac grup, deoarece Mi-a trebuit toată forța cerului pentru ai readuce la viață. Deci faceți așa!”

Acum ridică acei doisprezece cupa și o duc cu grijă acolo. Ei o așează exact pe groapa care încă scoate aburi și fum, dar acum acea gaură nu mai poate scoate fumul deoarece prin așezarea cupei este groapa ermetic închisă. Ah, acum arată această parte destul de drăguț! Ce mai observ eu încă este faptul, că toată grupa de baie din cupă începe să se miște iar. Na, na Doamne ajută, că revin iar la viață!
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !