Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:36
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.1.2019, 11:30    Post subject: Capitolul 111 Reply with quote

Capitolul 111
Trista profeție a lui Enoh și acuzația sa, deopotrivă blândă și serioasă, adresată lui Adam. Tentativa lui Adam de a se dezvinovăți eșuează.
(4 septembrie 1843)

1. Enoh s-a întors atunci către Adam și i-a spus: „Părinte Adam, am auzit la viața mea foarte multe lucruri ieșite din gura ta, dar niciodată până acum nu mi-ai interzis să mai trec pragul locuinței tale!

2. Ah, cât de fericiți ar fi urmașii noștri dacă nu ai fi rostit niciodată aceste cuvinte!

3. Căci adevăr îți spun, o, tată, comportamentul tău în calitate de prim om de pe acest pământ va fi imitat de foarte mulți dintre copiii tăi în timpurile care vor urma!

4. Da, adevăr îți spun, inspirat de spiritul Domnului care se găsește în inima mea: tot ce ai afirmat mai înainte cu atâta patimă și cu toată sinceritatea inimii tale va fi pus în practică de copiii tăi într-o manieră care va reprezenta culmea ororii în fața lui Dumnezeu; căci felul în care te-ai înverșunat împotriva cuvintelor mele, deși acestea erau dictate direct de Spiritul Domnului, și care te-a făcut să mă respingi, - va fi adoptat de descendenții tăi, care vor ajunge să respingă toate învățăturile oferite de Spiritul lui Dumnezeu! Și astfel, copiii tăi vor ajunge să se închine spiritului acestei lumi!

5. Pentru că ai dorit să te izolezi de noi toți, cu excepția părintelui Seth, interzicându-ne accesul în casa ta, mai-marii acestei lumi se vor ridica și vor oprima cu cruzime popoarele aflate sub conducerea lor; iar casele acestor potentați vor rămâne închise în fața celor sărmani, și nimeni nu va îndrăzni să le treacă pragul sau măcar să se apropie de ele, știind că și-ar pierde astfel viața!

6. Aceste evenimente se vor produce deja într-un interval de timp egal cu jumătatea din vârsta pe care o ai acum, iar într-o perioadă ce nu va depăși de șase ori durata anilor pe care i-ai trăit pe acest pământ va veni o epocă în care umanitatea va semăna cu un arici ce își îndreaptă țepii unii împotriva celorlalți. – Nu cred că mai trebuie să-ți spun unde va conduce acest lucru!

7. O, tată, de ce te comporți mereu în acest fel și nu te poți debarasa o dată pentru totdeauna de orgoliul tău?

8. Vezi tu, atunci când spun ceva sau când acționez într-un anume fel, eu nu fac acest lucru de la mine, ci sunt condus direct de Domnul, care mi-a încredințat în fața voastră, a tuturor, această funcție. De ce simți mereu nevoia să te împotrivești cuvintelor mele, deși știi foarte bine că acestea provin direct de la Domnul?”

9. De data aceasta, cuvintele lui Enoh au avut un efect zguduitor asupra lui Adam, care i-a răspuns: „O, Enoh, înțelept al lui Dumnezeu, ce dure sunt adevărurile pe care tocmai mi le-ai revelat!

10. Vezi tu, nu aș fi vorbit așa cum am făcut-o dacă aș fi știut că cel care se exprima prin intermediul tău era Spiritul lui Dumnezeu. De vreme ce nu mi-ai împărtășit acest lucru, am crezut că vorbești de la tine, mânat de un anumit orgoliu, de care doream să te ajut să te eliberezi.

11. Ar trebui să mă previi întotdeauna atunci când prin tine vorbește Spiritul Domnului, respectiv atunci când vorbești în nume propriu, și te asigur că de acum înainte mă voi conforma fără nici o ezitare poruncii divine.

12. O, spune-mi, oare nu mai este posibil în nici un fel să remediez ceea ce ai prezis din cauza comportamentului meu?” 13. Domnul i-a răspuns atunci direct lui Adam, prin gura lui Enoh, vorbindu-i cât se poate de explicit: „Dacă nu l-ai fi mustrat decât pe Enoh, afirmațiile tale nu ar fi avut nici un fel de consecințe! Dar ai avut grijă să adaugi că M-ai fi dezaprobat chiar pe Mine, dacă aș fi fost de față!

14. Iată, acesta este motivul pentru care cuvintele tale au avut și vor continua să aibă consecințele descrise de Enoh, căci fiecare cuvânt care îmi este adresat reprezintă o operă încheiată, care nu mai poate fi distrusă vreodată. Încearcă să înțelegi acest lucru!

15. O, Adam, ce alte poveri dificile mai intenționezi să așezi în spinarea Mea?”

16. Abia în acest moment și-a dat Adam cu adevărat seama ce făcuse, motiv pentru care s-a simțit extrem de trist.

17. Dar Enoh i-a spus: „Consolează-te, căci Domnul a luat asupra Lui și această nouă povară, eliberându-te astfel de ea. De aceea, bucură-te și manifestă-ți recunoștința față de El!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !