Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 11:44
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.1.2019, 11:39    Post subject: Capitolul 112 Reply with quote

Capitolul 112
Odihna nocturnă a lui Adam și a Evei este tulburată. Eva pune stavilă curiozității arzătoare a lui Adam.
(5 septembrie 1843)

1. După ce patriarhul s-a mai calmat și totul a revenit la ordinea obișnuită, Adam a declarat: „Copiii mei, sunt obosit, iar membrele mele au mare nevoie de odihnă. De aceea, mă voi duce să mă întind puțin. Uranion, condu-ne pe mine și pe Eva la locul de odihnă pe care ni l-ai rezervat.

2. Cât despre voi, copiii mei, puteți veghea atât timp cât veți dori; nu trebuie neapărat să urmați exemplul meu. Mai întâi de toate, doresc însă să vă ofer binecuvântarea mea paternă!”

3. După care Adam și-a binecuvântat toți copiii și s-a dus la culcare, însoțit de Eva.

4. De-abia a apucat însă să se lungească pe excelentul pat pregătit pentru el în marea locuință a lui Uranion că a sosit Purista, însoțită de Muthael și de doi străini, fapt care a provocat o mare manifestare de bucurie în rândul celor care au continuat să vegheze.

5. Sesizând această agitație plină de bucurie, la care nu se aștepta, Adam, care era culcat pe un fel de tribună situată ceva mai în spate, și-a spus: „Oare ce se întâmplă? Aud cuvinte de bun venit care răsună din toate părțile. Cu siguranță s-a întâmplat ceva ieșit din comun!

6. Dacă mă voi ridica din pat ca să văd despre ce este vorba, voi da impresia că sunt foarte curios. Pe de altă parte, dacă nu voi face acest lucru, mă voi frământa toată noaptea și nu voi reuși să îmi odihnesc deloc membrele obosite.

7. Văd că bucuria generală crește continuu, devenind din ce în ce mai zgomotoasă și generalizându-se la toți copiii mei! – Nu, nu, nu mai rezist! Mă voi duce în vârful picioarelor să văd ce se petrece!”

8. După care Adam s-a ridicat din pat. Eva l-a întrebat însă ce intenție are. Adam i-a arătat Evei pe copiii reuniți ceva mai departe și i-a atras atenția asupra exploziei generale de bucurie, după care i-a mărturisit că dorește să cunoască motivul acesteia.

9. Dar Eva i-a răspuns: „Haide să-i lăsăm să se bucure în numele Domnului! Noi doi vom rămâne aici să ne odihnim; în caz contrar, vom fi considerați mai curioși decât copiii mici!

10. Dacă s-a întâmplat într-adevăr ceva ieșit din comun, cu siguranță vom afla acest lucru cât de curând. Dacă nu s-a întâmplat nimic, nu avem ce să aflăm. Haide să respectăm și de această dată, la fel ca întotdeauna, voia Domnului!”

11. Aceste cuvinte nu l-au satisfăcut pe deplin pe Adam, dar acesta s-a hotărât totuși să rămână pe loc.

12. În cele din urmă, în coliba lui Uranion au fost aprinse torțe confecționate din smoală și dintr-o ceară foarte fină și frumos mirositoare. Imnuri de laudă s-au auzit din toate părțile și coliba a fost iluminată la fel ca în plină zi.

13. Adam a simțit că răbdarea sa este mult prea greu încercată, așa că i-a spus Evei: „S-a terminat cu odihna noastră! Trebuie neapărat să mă ridic și să văd ce se întâmplă!”

14. Dar Eva i-a răspuns: „Privește cât de puțin timp a mai rămas până la ivirea zorilor! Odihnește-te măcar câteva ore, de dragul sănătății tale! După aceea, vei putea să te ridici și să îți dai seama într-o clipită ce se întâmplă!

15. Ce s-ar întâmpla dacă Domnul ne-ar chema subit la El, silindu-ne să părăsim acest pământ? Nu crezi că am continua să fim atrași de aceeași curiozitate către această lume, deși nu vom mai fi decât niște spirite, pentru simplul motiv că copiii noștri vor trece printr-o experiență sau alta?”

16. Aceste cuvinte au avut darul de a-l calma pe Adam, care s-a hotărât să nu se mai dea jos din pat, preferând să se bazeze pe înțelepciunea soției sale.

17. Puțin câte puțin, coliba s-a umplut de oameni, devenind din ce în ce mai luminată și mai animată.

18. De data aceasta, nici o forță nu l-ar mai fi putut împiedica pe Adam să vadă ce se întâmplă.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !