Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 03:37
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.1.2019, 12:11    Post subject: Capitolul 115 Reply with quote

Capitolul 115
Prima Biserică și decăderea umanității. Discursul de adio al lui Adam. Testamentul și moartea acestuia.

(11 septembrie 1843)

1. Acum, primii oameni de pe pământ erau perfect instruiți și aveau la dispoziție nenumărate cunoștințe spirituale. Prăpastia dintre munți și șes nu mai exista și toată lumea putea acționa în funcție de liberul arbitru, fără ca altcineva să îi poată împiedica în vreun fel activitățile.

2. Cunoașterea lui Dumnezeu era extrem de vie și de autentică, iar prima Biserică de pe pământ era stabilită, astfel încât orice om care dorea acest lucru putea descoperi lumea interioară a spiritului prin iubirea lui pură față de Domnul.

3. Atât timp cât părinții patriarhi primordiali au rămas în viață, această ordine perfectă s-a păstrat pe pământ și nimeni nu a putut-o schimba. Când aceștia au fost însă chemați înapoi la cer, părăsind această lume unii după alții, situația de pe pământ s-a schimbat dramatic, din păcate într-un sens nefericit.

4. Valorile lumești au început să predomine din ce în ce mai mult în fața celor spirituale, care au căzut în uitare, iar oamenii au devenit din ce în ce mai materialiști, cunoscând la fel de puține lucruri despre virtuțile elevate ale spiritului ca și umanitatea de astăzi și nemailăsându-se conduși și ghidați de Spiritul Meu.

5. Șarpele a profitat de această situație pentru a binecuvânta natura solului cu respirația sa otrăvită, astfel încât acesta a devenit excesiv de fertil, fapt care a avut drept efect ramolirea oamenilor, care au devenit în scurt timp leneși și inerți.

6. Evenimentele care vor fi descrise în continuare vor demonstra cât se poate de clar acest lucru.

7. Când Adam a atins vârsta de 930 de ani, el a chemat la el pe toți copiii din linia principală a umanității și le-a spus:

8: „Copii! Am petrecut 930 de ani pe acest pământ și am devenit extrem de obosit și de slab!

9. De aceea, m-am rugat Dumnezeului nostru să îmi redea forțele sau să mă ia de pe acest pământ, așa cum a făcut cu Zuriel, cu Sehel și cu Pura în timpul marii Sale revelații.

10. Când am terminat cu rugăciunea, Domnul mi-a răspuns:

11. ‚Ascultă, Adam! Am măsurat timpul și am descoperit că măsura ta este plină. De aceea, îți voi îndeplini cererea și te voi ridica de pe acest pământ care ți-a obosit suficient de mult picioarele.

12. Totuși, nu este posibil să părăsești acest pământ în maniera în care au făcut-o cei trei pe care i-ai pomenit mai devreme, întrucât ai păcătuit trupește!

13. Din acest motiv, corpul tău trebuie redat pământului care i-a dat cândva naștere, pentru ca Șarpele să își primească partea sa!

14. Accept însă să îți desprind sufletul de corp, întrucât în el locuiește spiritul creat de Mine, și îl voi conduce în locul în care trebuie să ajungă, unde îți vei da seama de întreaga Mea compasiune, în pacea inimii tale.

15. Îți voi trimite în acest scop un înger care te va elibera de corp în ziua morții tale.

16. Toți cei care au păcătuit vreodată trupește vor trebui să părăsească acest pământ în același fel ca și tine.

17. Dat fiind că păcatul a apărut în această lume prin tine, moartea descendenților tăi nu se va putea produce decât prin intermediul despărțirii de corpul lor. Amin’.

18. Acestea au fost cuvintele Domnului, astfel încât aceasta este ultima zi a existenței mele terestre, în mijlocul vostru; căci aceasta este voința divină!

19. În ceea ce o privește pe Eva, mama voastră, aceasta va mai trăi o vreme. Cinstiți-o și ocupați-vă cu respect de ea, până când Domnul o va chema la rândul ei la El.

20. Ție, Enoh, îți las moștenire locuința mea și tot ce se află în ea. Fie ca prima ta grijă să fie întotdeauna îngrijirea mamei tale!

21. Ție, Seth, îți las moștenire toate pământurile mele și tot ce produc ele. În schimb, va trebui să ai grijă de toți cei care locuiesc în coliba mea, căci aceasta va rămâne în proprietatea marelui preot, care va avea dreptul să trăiască cu 10% din veniturile produse de pământul meu.

22. Până acum, am exprimat voința Domnului! Doresc de asemenea ca Enoh, Jared, Methuselah și Lameh să îmi înmormânteze corpul într-un loc pe care nimeni altcineva decât ei să nu îl cunoască, astfel încât nici unul din copiii mei să nu își facă vreodată un cult din cinstirea mormântului meu. – Aceasta este deopotrivă voința mea și a Domnului! Acționați în consecință! Amin”.

23. După care Adam și-a binecuvântat copiii din linia principală, și prin intermediul lor, pe toți oamenii de pe pământ, apoi capul i-a căzut în piept și el a murit.

24. Toți copiii săi au început atunci să își rupă veșmintele, plângând. Ei au ținut doliu după Adam timp de aproape un an.

25. Adam a fost înmormântat pe o culme înaltă, dar nimeni nu a știut vreodată unde, cu excepția celor patru bărbați care i-au condus trupul pe ultimul drum.

26. Enoh s-a mutat apoi împreună cu soția și cu copiii săi în locuința lui Adam, continuând să se ocupe de Eva, care a mai trăit încă 30 de ani după moartea soțului ei.

27. Și astfel, testamentul lui Adam a fost respectat până la ultimul punct.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !