Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 07:35
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.1.2019, 12:23    Post subject: Capitolul 116 Reply with quote

Capitolul 116
Durerea provocată de moartea lui Adam. Eva se bucură de un respect din ce în ce mai mare din partea copiilor ei. Moartea Evei.

(12 septembrie 1843)

1. Când copiii de la șes au aflat vestea morții lui Adam, cu toții s-au simțit extrem de întristați. Ei au postit timp de trei zile.

2. Lameh, care era încă în viață în acel moment, continuând să își îndeplinească cu credință îndatoririle față de Domnul, a trimis mesageri în toate direcțiile, pentru a anunța moartea lui Adam tuturor popoarelor pe care le putea contacta.

3. Oriunde ajungea, vestea cea tristă dădea naștere unei mari dureri. Toată lumea se lamenta și deplângea moartea patriarhului.

4. În schimb, Eva a câștigat cu atât mai mult în respectul celorlalți, și nu puține erau procesiunile care urcau pe înălțimi pentru a-și aduce omagiul mamei întregii umanități.

5. Au existat chiar și trimiși din Sihin (China actuală) care au urcat pe munții în care trăiau copiii lui Dumnezeu pentru a-i face o vizită mamei Eva; căci și ei aflaseră de la mesagerii trimiși de Lameh că patriarhul Adam a murit.

6. Singuri cahiniții (popoarele care trăiau în Africa modernă) și meduhiții (strămoșii japonezilor actuali) nu au fost informați, căci la acea vreme, cele două popoare erau complet separate de restul continentului.

7. Cu toate consolările pe care le primea din partea tuturor, Eva a căzut pradă unei tristeți din care nu a mai reușit să își revină până la sfârșitul zilelor sale. Nici chiar alinarea lui Enoh nu a reușit să îi potolească această durere.

8. Singur Seth reușea să îi calmeze cât de cât suferința, căci fusese dintotdeauna preferatul său, dat fiind că semăna perfect cu Adam, deopotrivă la față, la înălțime și la voce.

9. Așa s-au scurs și acești 30 de ani, în aceeași ordine perfectă. Când măsura vieții ei s-a apropiat de sfârșit, Eva a fost chemată la El de către Domnul, așa cum s-a întâmplat mai devreme cu Adam.

10. Cu trei zile înainte de moartea ei, pe când Eva se afla într-o stare de slăbiciune extremă, fiind înconjurată de Seth, de Jared, de Enoh, de Methuselah și de Lameh, spiritul lui Adam a intrat în colibă, cu permisiunea Domnului, și a spus:

11. „Copiii mei, fiți binecuvântați! Fie ca pacea să nu vă părăsească niciodată! Nu vă înspăimântați de vederea mea, căci eu sunt Adam, cel care v-a zămislit trupește pe toți, prin grația lui Dumnezeu cel atotputernic, etern și viu!

12. Domnului, căruia i s-a făcut milă de mine încă de acum 30 de ani, i s-a făcut acum milă și de Eva, credincioasa mea soție. De aceea, El dorește să o elibereze de acest pământ și de acest trup devenit slab și epuizat, pentru ca și ea să poată cunoaște odihna de care mă bucur eu în prezent, delectându-se împreună cu mine, la fel ca un mielușel blând care zburdă pe pajiștea compasiunii divine!

13. Cel care m-a eliberat pe mine a fost spiritul lui Sehel. Pe Eva o voi elibera însă eu însumi de povara ei terestră și o voi conduce personal în locul în care am ajuns, unde își va găsi binemeritata odihnă și în care vom aștepta amândoi acea zi care va răsări pe pământ la fel ca un soare al tuturor sorilor, în conformitate cu marea profeție care urmează să se realizeze pe acest pământ!”

14. Enoh l-a întrebat atunci pe spiritul lui Adam: „Când vei face acest lucru cu certitudine și cum va trebui să procedăm cu trupul mamei noastre?”

15. Spiritul lui Adam i-a răspuns: „Nu eu sunt stăpânul tău, ci Domnul! Evenimentul se va produce peste exact trei zile începând din acest moment. În rest, Domnul îți va împărtăși ce anume trebuie să faci, așa cum procedează întotdeauna”.

16. După care spiritul lui Adam a dispărut.

17. El s-a întors însă în cea de-a treia zi, dar numai Enoh și cu Eva l-au putut vedea.

18. Eva și-a binecuvântat atunci toți copiii prezenți și L-a preaslăvit pe Domnul pentru grația Lui.

19. Spiritul lui Adam a spus (fiind auzit de toți cei prezenți): „Eva, tu le-ai oferit copiilor binecuvântarea ta, care s-a unit astfel cu a mea! Voința Domnului dorește ca acum să te întorci Acasă! Vino în brațele mele, în numele Domnului! Amin”.

20. După aceste cuvinte, Eva a căzut la pământ, moartă, iar spiritul împreună cu sufletul ei a dispărut pentru totdeauna, însoțit de spiritul lui Adam, și nu s-a mai întors niciodată pe acest pământ.

21. Așa a murit mama întregii umanități, înconjurată de copiii săi și unindu-se din nou, întru spirit, cu Adam, în brațele sale spirituale care au condus-o către marea odihnă a Domnului.

22. În acord cu voința divină, corpul ei a fost înmormântat în același loc în care odihnea corpul lui Adam, de către aceleași patru persoane. Și totul s-a petrecut în cel mai mare secret.

23. Moartea Evei a provocat un alt doliu care a ținut câțiva ani, iar unul din efectele ei a fost acela că foarte mulți oameni s-au retras din această lume, preferând să trăiască o viață în pietate și izolare.

24. Dispariția ei a fost resimțită extrem de dureros de acei locuitori care se numeau abedamiți, căci Abedam fusese unul din marii preferați ai Evei, pe care o prețuia mai presus de orice.

25. Și așa s-a încheiat viața Evei.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !