Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 18:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.1.2019, 14:28    Post subject: Capitolul 120 Reply with quote

Capitolul 120
Mustrarea gravă a Domnului adresată lui Lameh. Spiritul lui Enoh și cel al lui Adam depun mărturie asupra Vieții eterne.

(18 septembrie 1843)

1. După ce Lameh a terminat de vorbit, norul de foc a coborât către sol. Domnul a apărut în fața lui Lameh într-o formă vizibilă și i-a spus cu gravitate:

2. „Lameh, Lameh! Dă-ți seama Cine se află în fața ta și Cine îți vorbește!

3. Cum au procedat Enoh și Methuselah pe vremea când nu erai decât un copil obraznic? Îți reamintesc eu: au fost nevoiți să se folosească de băț pentru a te cuminți!

4. De ce crezi că au procedat astfel? Oare erau părinții mânați de o mânie distrugătoare, sau de o mare iubire față de tine?

5. Văd că îmi răspunzi fără să vrei: ‚Părinții au acționat astfel mânați exclusiv de marea iubire pe care le-o purtau copilului lor; dacă nu ar fi acționat în acest fel, aș fi crescut ca un animal sălbatic și aș fi devenit un monstru!’

6. Concluzia la care ai ajuns este cât se poate de justă. – Crezi tu oare că Eu sunt un Părinte mai puțin echitabil și mai puțin înzestrat cu iubire decât Jared, Enoh și Methuselah?

7. O, crede-Mă, ei nu erau decât părinții tăi trupești, pe care ți i-am dăruit pentru a te educa, inclusiv cu ajutorul pedepselor! Eu sunt însă și rămân de-a pururi unicul și cel mai drept Părinte, dat fiind că te-am creat din propria Mea substanță, după care te-am educat personal, lăsându-ți întreaga libertate a spiritului tău. În calitatea Mea de Părinte unic și autentic, nu te-am pedepsit nici măcar o singură dată, cu toată exuberanța stupidă de care ai dat dovadă nu de puține ori în fața Mea!

8. Iată, la baza acestui comportament a stat întotdeauna iubirea Mea infinită, răbdarea și compasiunea Mea față de tine!

9. Acum însă, când constat că ai devenit atât de reticent în ceea ce Mă privește, cred că a sosit timpul să iau în mână bățul pentru a te trata așa cum meriți, pe tine și pe semenii tăi, așa cum trebuie să procedeze orice Părinte drept cu copiii pe care îi iubește mai presus de orice.

10. Înainte de asta însă, aș dori să-ți arăt în ce constă existența sublimă a celor pe care i-am chemat înapoi la Mine, pentru a-ți da astfel seama până în profunzimile ultime ale ființei tale ce soartă le rezerv Eu copiilor Mei, pentru eternitate!

11. În continuare, îți voi demonstra că sunt capabil inclusiv să îmi pedepsesc – de dragul mântuirii lor – copiii care nu doresc să se supună și care îmi ignoră în mod voluntar bunele intenții paterne, pline de iubire, făcându-i să îngenuncheze în țărâna acestei realități amăgitoare. Îți voi demonstra că pot continua să îi pedepsesc pe cei mai rebeli dintre ei pentru totdeauna, întru spirit, atât timp cât nu vor accepta să recunoască faptul că Eu sunt Părintele lor preaplin de iubire și Dumnezeul lor, în toată sfințenia Lui intangibilă.

12. Iar acum ridică-ți privirea și spune-Mi ce vezi!”

13. Lameh și-a ridicat privirea și i-a văzut pe toți cei decedați.

14. Enoh a coborât atunci din cer, în fața lui Lameh, și i-a spus: „Smintitule, atinge-mă și convinge-te că trăiesc pentru eternitate, și că nimic nu va putea schimba vreodată această existență eternă de care mă bucur acum!”

15. Lameh l-a atins pe Enoh și a descoperit astfel că acesta din urmă a rămas același, așa cum îl cunoștea pe timpuri, cu singura diferență că acum emana o perfecțiune spirituală celestă care corespundea unei vieți absolut perfecte.

16. În continuare, i s-a dat posibilitatea să se convingă în mod repetat de acest lucru, punând mâna pe toate celelalte spirite.

17. Adam i-a spus: „Lameh, eliberarea de corpul carnal atât de greu, în care spiritul este pus la încercare, reprezintă cea mai mare binecuvântare pe care ne-o poate acorda Tatăl nostru ceresc! Ar trebui să te bucuri, nu să te plângi de acest lucru!

18. Chiar dacă moartea trupului pare greu de acceptat de către ochii tăi trupești, te asigur că în ochii celui chemat de iubirea Tatălui ea apare ca o fericire supremă!

19. Iată: tu ai fost conceput ca urmare a desfătării și a iubirii celor doi părinți ai tăi. Atunci când spiritul tău va părăsi greul corp carnal și va renaște într-o viață perfectă, sublimă, plină de forță, activă, a cărei frumusețe nu poate fi comparată în nici un fel cu senzațiile terestre, vei trăi aceeași desfătare și aceeași iubire pe care le-au simțit părinții tăi, dar duse la apogeu!

20. Tot ce ai început să întreprinzi pe pământ vei definitiva ca spirit în sfera eternă a lumii spirituale. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să fii leneș atât timp cât trăiești pe acest pământ, căci nici cel mai mic fir de nisip pe care îl atingi acum nu se va pierde!

21. Cel care afirmă acum în fața ta acest lucru, cu toată siguranța, sunt eu, Adam, părintele tău primordial! Încearcă să înțelegi ce ți-am spus. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !