Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 2.7.2020, 20:52
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.2.2019, 19:26    Post subject: Capitolul 124 Reply with quote

Capitolul 124
Discursul Domnului referitor la natura celor credincioși și a celor necredincioși. Incorigibilitatea celor însetați de distracții.

(22 septembrie 1843)
1. Lameh i-a mulțumit Domnului din profunzimile ființei sale pentru această învățătură, după care L-a întrebat dacă nu ar fi cazul să îi strângă pe cei rămași credincioși într-un mic cerc în jurul lui.

2. Dar Domnul i-a spus: „Lasă lucrurile așa cum sunt, căci adevăratul credincios va rămâne constant chiar și în mijlocul unei generații care nu se gândește la nimic altceva decât la distracții și care M-a uitat cu desăvârșire!

3. Dacă cineva nu are o credință autentică în inima lui, nu-i va folosi la nimic să se afle într-un cerc restrâns al adepților Mei și nu va obține niciodată în acest fel Viața eternă!

4. Atât timp cât se va afla printre credincioșii Mei, va lăsa impresia că face parte din rândurile lor, dar de îndată ce va ajunge printre necredincioși se va grăbi să facă exact ce fac aceștia.

5. Dacă va discuta cu tine, nu va spune altceva decât ceea ce știe că doresc să audă urechile tale, dar atunci când se va afla în compania celor necredincioși nu se va mai opri din bârfe răutăcioase și mondene.

6. Iată, așa procedează cei frivoli și ușuratici, care oscilează cu cea mai mare ușurință între Dumnezeu și moarte, nefiind atrași în nici un fel de viața spirituală care ar putea determina încolțirea seminței Cuvântului Meu viu în inima lor. Ei nu dispun de căldura spirituală necesară pentru ca sămânța Cuvântului Meu, în care sălășluiește de-a pururi Viața eternă, să ajungă la maturitate și să se manifeste ca o forță activă. Ei nu dispun de aceste calități pentru că nu doresc să dispună, căci inconștiența în care trăiesc li se pare infinit mai distractivă decât o viață ferm orientată către grația Mea.

7. Revenirea pe calea cea dreaptă a acestor ființe nu este numai foarte dificilă, dar reprezintă practic o imposibilitate absolută, căci ei sunt imediat de acord cu toată lumea, indiferent de circumstanțele exterioare.

8. Dacă vrei să scoți la iveală răul din ei, nu ai decât să îi pui în mijlocul celor răi. Dacă vrei să fie veseli, nu ai decât să îi pui în compania unor oameni care se distrează. Dacă vrei să scoți la iveală binele din ei, tot ce trebuie să faci este să îi așezi în mijlocul unor oameni buni, iar dacă vrei să scoți la iveală înțelepciunea lor, nu ai decât să îi pui în mijlocul unor înțelepți.

9. Dacă rămân însă singuri, ei încep să se simtă disperați și să se plictisească de moarte!

10. De ce se întâmplă acest lucru? – Pentru că nu dispun de nici un fel de Viață în inima lor, nefiind altceva decât sclavii distracțiilor lor.

11. Promisiunea unei distracții îi poate face să desfășoare o activitate intensă o anumită perioadă de timp, dar dacă îi vei ține timp de trei zile într-un cerc restrâns în care nimeni nu se distrează, vor afișa încă din prima zi o mină cât se poate de dezamăgită. În a doua zi vor începe să crâcnească, iar în a treia zi se vor revolta pe față împotriva ta sau o vor lua la fugă.

12. Căci deviza pe care o au înscrisă în inima lor sună astfel: ‚Suntem dispuși să lucrăm, dacă este absolut necesar, dar munca noastră trebuie să ne facă plăcere, iar după ce se termină trebuie să urmeze neapărat o distracție pe cinste! Dacă ni se refuză această distracție, nu avem de ce se fim recunoscători pentru felul în care suntem tratați! Avem nevoie de amuzament cu orice preț!’

13. Dacă vei construi o sală de spectacole, poți fi convins că vor veni în fiecare zi pentru a-și delecta simțurile, întrucât sunt atrași de evenimentele mondene la fel ca musca de o bucată de carne stricată. Dacă nu le oferi însă nici o distracție, nu trebuie să crezi că te vor vizita vreodată!

14. Ei sunt dispuși să îmi asculte chiar și cuvântul Meu, dar numai atât timp cât își vor găsi o plăcere oarecare în el. Oricum, nu vei descoperi niciodată un grăunte cât de mic de voință de a lăsa cuvântul Meu să se dezvolte în inima lor, conducându-i astfel către o activitate în serviciul Vieții eterne.

15. Acest gen de ființe sunt dispuse să facă orice, bine și rău deopotrivă, cu condiția ca acest lucru să le facă plăcere. Dacă plăcerea nu face parte integrantă din activitatea respectivă, fie ea bună sau rea, aceasta nu îi va interesa deloc.

16. Motivul este cât se poate de simplu: ei nu dispun de o viață proprie, căci au învățat să își risipească energia vitală încă din copilărie, din cauza educației aberante primite de la părinți, care nu au reușit să-i determine să facă vreodată ceva fără să le promită în schimb o plăcere oarecare. Din această cauză, ei nu cunosc valoarea muncii, ci doar pe aceea a distracției, cu prețul renunțării definitive la orice fel de independență, la orice fel de libertate, și implicit la orice fel de viață personală autentică.

17. De aceea, lasă-i pe cei credincioși acolo unde se află, căci aceștia nu ne vor abandona niciodată. La fel, lasă-i și pe cei necredincioși să facă ce vor, căci aceștia nu ni se vor alătura niciodată!

18. Cât despre cei care zboară din floare în floare, după cum bate vântul, comportându-se la fel ca muștele, lasă-i și pe aceștia să se instaleze confortabil pe bucata lor de carne. Dacă se vor apropia însă prea mult de hrana noastră, alungă aceste muște fără a le omorî, căci iarna vieții lor le va da cât de curând lovitura de grație pe care o merită.

19. Nu trebuie să îi judeci însă niciodată pe acești oameni, căci ei nu sunt decât niște umbre aparente, niște fantome efemere a căror viață nu durează mai mult de o zi, după care dispar pentru totdeauna! De aceea, lasă-i să se bucure de plăcerile lor de scurtă durată, căci te asigur că după acestea nu vor mai urma altele!

20. Aceasta este voința Mea! Voi, cei credincioși, cultivați cu perseverență iubirea Mea, căci atât timp cât veți rămâne în aceasta, viața voastră nu va avea sfârșit! Amin, amin, amin!”
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !