Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 4.7.2020, 12:15
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.2.2019, 19:34    Post subject: Capitolul 125 Reply with quote

Capitolul 125
Dialogul dintre Lameh și Metuselah. Cine iubește mai mult lumea decât pe Dumnezeu nu este demn de Acesta.
(23 septembrie 1843)

1. Revelațiile Domnului l-au făcut pe Lameh să se scufunde într-o meditație extrem de profundă. În final, el s-a îndreptat către părintele Metuselah, care era încă în viață, și i-a împărtășit cele aflate.

2. Ascultând aceste revelații, Metuselah s-a simțit cuprins de o neliniște vie în privința propriei sale Vieți eterne, căci el își spunea în sinea lui: „Dacă așa stau lucrurile, voi face un pact cu ochii mei să nu mai privească nimic din această lume care să-mi provoace o plăcere cât de mică. De asemenea, îmi voi astupa urechile ca să nu mai audă nici o opinie lumească. Și totuși, cea mai mare bucurie pe care o am în această lume sunt copiii mei, alături de credincioasa mea soție!” Nereușind să iasă din această dilemă, el a luat cuvântul și i s-a adresat lui Lameh:

3. „Fiul meu, am examinat cu cea mai mare atenție cuvintele tale în inima mea și am constatat că sunt juste. De aceea, am făcut un pact cu ochii mei și cu urechile mele ca să nu mai vadă și să nu mai audă nimic din lumea exterioară care ar putea să îmi procure o plăcere cât de mică!

4. Cum trebuie să procedez însă în ceea ce îi privește pe copiii mei și pe credincioasa mea soție, care reprezintă cea mai mare bucurie a mea în această lume? Trebuie oare să vă binecuvântez pe toți și apoi să vă părăsesc pentru totdeauna, din iubire pentru Dumnezeu? Sau trebuie să rămân alături de voi?”

5. Lameh s-a gândit timp de câteva clipe, după care i-a răspuns lui Metuselah, inspirat de Domnul:

6. „Ascultă, tată, acum îți vorbește Domnul, Dumnezeul și Părintele nostru etern și preasfânt:

7. ‚Cine iubește această lume mai mult decât pe Mine nu este demn de Mine! 8. Părinții, soția și copiii aparțin și ei lumii exterioare; de aceea, nu ar trebui să-i iubești mai mult decât pe Mine, dacă dorești să fii demn de Mine.

9. De altfel, tot ce vei sacrifica de dragul Meu, îți voi înapoia înmiit în împărăția Vieții eterne!

10. Fiecare trebuie să rămână însă acolo unde se află și așa cum este, și să-Mi sacrifice Mie, în inima lui, tot ceea ce posedă. Dacă va face acest lucru, Eu îl voi privi și voi deveni una cu el pentru eternitate!

11. Toate bucuriile pe care le va experimenta ca urmare a acestei alianțe cu Mine și tot ce va face în lumina ei îi vor fi utile pentru Viața eternă!

12. Căci Spiritul Meu va fi în el și îl va transforma în întregime; viața lui se va transforma într-o Viață eternă, iubirea lui se va transforma într-o iubire autentică, și chiar lucrurile moarte se vor trezi pentru el la Viața eternă, iar plăcerile care vor decurge din ele vor părea juste în ochii Mei, dat fiind că Eu am fost Cel care i le-am dăruit, pentru ca ele să amplifice și mai mult în el bucuria Vieții eterne, a iubirii, grației și compasiunii Mele!

13. Dacă rămâne împreună cu Mine, omul poate deschide toate porțile și se poate bucura de toate plăcerile, căci Spiritul Meu îl va transforma în întregime. În schimb, fără Mine nimeni nu ar trebui să culeagă nici măcar un singur fir de iarbă, căci până și acesta i-ar putea provoca moartea, deopotrivă trupească și spirituală, dacă spiritul său se cramponează de ea prin iubirea pe care i-o poartă!’

14. Iată, tată Metuselah, acestea au fost cuvintele Domnului! După ce le-am aflat direct din gura Lui, ne va fi ușor să le transpunem în practică pe acest pământ!

15. Așadar, nu trebuie să facem nimic altceva decât să rămânem cei care suntem, în locul în care ne aflăm, cu condiția să îl iubim mai presus de orice pe Dumnezeu și să-i sacrificăm tot ce ne-a atins vreodată inima, încercând să ne deturneze atenția de la El. Dacă vom proceda în acest fel, Spiritul lui Dumnezeu va coborî asupra noastră, permițându-ne să ne bucurăm de tot și de toate, așa cum ne-a revelat chiar El ceva mai devreme”.

16. Aceste cuvinte l-au liniștit pe Metuselah, dar de atunci el a devenit din ce în ce mai puțin comunicativ, cultivând în permanență iubirea față de Domnul în inima lui și dialogând cu Duhul Sfânt care se afla în interiorul lui.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !