Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 14:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.2.2019, 19:42    Post subject: Capitolul 126 Reply with quote

Capitolul 126
Decăderea morală și spirituală a copiilor de pe înălțimile sacre. Ultimele dorințe și moartea regelui Lameh. Tubal-Cain devine succesorul tatălui său.
(25 septembrie 1843)

1. Și astfel, majoritatea celor drepți au continuat să trăiască retrași în inimile lor și izolați de lumea exterioară, fără să se mai preocupe deloc de ceea ce făceau frații lor, care se orientau din ce în ce mai mult către valorile mondene. De altfel, au procedat foarte corect, căci oricum nu i-ar fi putut ajuta cu nimic.

2. Căci partizanii lumii exterioare au căzut pradă unei încăpățânări din ce în ce mai pronunțate și nu era deloc recomandabil să încerci să porți discuții spirituale cu ei. Pe de o parte, ei se grăbeau să afirme că știu tot ce trebuie să știe mai bine decât cei credincioși Mie, iar pe de altă parte dacă aceștia din urmă îndrăzneau să îi contrazică ceva mai energic, se ajungea rapid la lovituri sub centură și la grosolănii.

3. În scurt timp, acești opozanți au refuzat complet să mai asculte vocea bătrânilor, nemaiacordând nici o atenție miracolelor pe care aceștia le făceau adeseori sub ochii lor pentru a-i readuce pe calea cea dreaptă.

4. Care credeți că au fost consecințele? – Simplu: o decădere totală a lor în capcana senzualității!

5. Tinerii plini de forță și bărbații maturi au început să coboare din ce în ce mai des la șes, unde se bucurau de un mare respect, fiind considerați copiii lui Dumnezeu. Ei au găsit acolo numeroase femei de o mare frumusețe care abia așteptau să le cadă în brațe și nu au mai manifestat nici o dorință să se întoarcă în munți.

6. Și-au luat soții și s-au stabilit la șes, unde au construit noi orașe, din ce în ce mai mari, pe care le-au fortificat cu ziduri puternice, jucând apoi rolul de seniori ai acestei țări de dimensiuni considerabile. Urmașii lor, concepuți cu femeile din această lume de jos, au preluat cu și mai multă convingere aceste atribuții de lideri, căci erau robuști și umpluți de un spirit orientat către puterea lumească. Ca să nu mai lungim vorba, erau binecuvântați de Șarpe, care i-a înzestrat cu toate atributele specifice acestei lumi exterioare, respectiv cu forță și cu brutalitate.

7. Cât despre Lameh de la șes, care mai trăia încă, acesta a fost nevoit să asiste cu tristețe la comportamentul acestor bărbați coborâți din munți.

8. Când a simțit că i se apropie sfârșitul – la vârsta de 630 de ani, fapt fără precedent în lumea de la șes – el i-a chemat la el pe copiii săi și le-a spus:

9. „Copii! Domnul m-a chemat la El, astfel încât pot părăsi în sfârșit această lume care a decăzut atât de mult! Nu va mai trece mult și voi renunța la acest corp, care a devenit foarte obosit.

10. Nu trebuie să reacționați însă cu nici un chip în fața acestei pierderi așa cum procedează copiii înălțimilor sacre atunci când părintele lor este chemat la Dumnezeu, dacă nu doriți să împărtășiți o soartă chiar mai rea decât a lor: îi puteți vedea în fiecare zi fugind din munți pentru a-și construi aici noi orașe, luându-și soții din rândul femeilor noastre și procreând împreună cu ele copii înzestrați cu dorința de putere lumească, care încep să ne asuprească din ce în ce mai mult popoarele!

11. De aceea, vă sfătuiesc să vă sprijiniți mai mult ca oricând pe credința în Domnul, căci numai puterea Lui a reușit până în prezent să îi țină la distanță pe acești dușmani redutabili ai orașelor și ai ținuturilor noastre.

12. Dacă vă veți îndepărta de El, veți deveni imediat sclavii neputincioși ai acestor seniori ai lumii exterioare!

13. Ascultați cu atenție aceste cuvinte! – Fie ca Spiritul Domnului să vă însoțească pretutindeni, așa cum m-a însoțit pe mine și cum mă va însoți de acum înainte de-a pururi! Amin”.

14. La scurt timp, Lameh și-a dat sufletul și a fost înmormântat de copiii săi cu toate onorurile. Trupul lui a fost depozitat într-un sicriu din aur, care a fost depus într-un cavou magnific.

15. Locuitorii celor 11 orașe de la șes au plâns ani de zile după ghidul lor spiritual. Cel care a preluat frâiele puterii de stat a fost Tubal-Cain, care a continuat să meargă pe urmele tatălui său. Dar spiritul său nu era complet liber, fiind măcinat într-o oarecare măsură de o anumită neîncredere.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !