Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 2.7.2020, 20:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.2.2019, 20:57    Post subject: Capitolul 127 Reply with quote

Capitolul 127
Apariția militarismului pe pământ. Stingerea liniei genealogice a lui Lameh odată cu moartea lui Tubal-Cain. Uraniel devine rege al Hanohului.
(26 septembrie 1843)

1. Atât timp cât Hored și Terhad, gardianul templului, precum și Mura și Cural au continuat să trăiască alături de Tubal-Cain, statul Hanoh cu cele zece principate ale sale s-a menținut destul de bine. Autoritățile au început însă să organizeze o anumită linie de apărare militară, pentru a se proteja de triburile coborâte din munți, care erau din ce în ce mai puternice și care se stabiliseră în vecinătatea orașelor lor.

2. După ce Tubal-Cain a murit fără să lase nici un moștenitor de sex masculin, ci doar două fiice slabe (întrucât fiii pe care îi procrease cu mult timp în urmă împreună cu Naeme erau niște veritabili idioți, complet incapabili să conducă un popor), nimeni nu a știut cine trebuie pus în fruntea statului.

3. Dat fiind că Hored, Terhad, Mura și Cural au murit înainte de Tubal-Cain, alegerea unui ghid al poporului era cu atât mai dificilă cu cât în afară de Naeme, care era foarte bătrână, și de cei doi fii ai lui Tubal-Cain, nici un membru al familiei lui Lameh nu mai era în viață.

4. Oamenii i-au căutat pe cei doi frați ai lui Tubal-Cain, dar în zadar, căci și aceștia muriseră pe undeva, în timpul unei călătorii în jurul pământului, motiv pentru care nici ei, nici descendenții lor nu au putut fi găsiți.

5. Atunci, locuitorii din Hanoh nu au găsit altă soluție decât să trimită mesageri către munții sacri pentru a-i cere un sfat lui Lameh în legătură cu ceea ce trebuiau să facă.

6. Lameh i-a întrebat pe mesageri dacă Naeme nu avea nici un descendent al cărui părinte să fi fost Hored.

7. Trimișii au răspuns: „Nu! Nici de sex masculin, nici de sex feminin!”

8. Atunci, Lameh i-a trimis un mesager lui Muthael, aflat în regiunea Levantului, și l-a rugat să vină până la el.

9. Când Muthael a sosit, Lameh i-a spus: „Frate, tu și Purista aveți un fiu care a atins deja vârsta de 30 de ani și care este un înțelept în care sălășluiește Spiritul și forța lui Dumnezeu. Ce-ai spune dacă mi-aș pune mâinile pe el și l-aș unge ca ghid al popoarelor de la șes? Acolo trăiesc deja circa trei milioane de copii veniți din munți, așa că nu mi s-ar părea deplasat ca fiul tău, prin care se manifestă grația lui Dumnezeu, să devină conducătorul plin de forță al acestor popoare!”

10. Dar Muthael i-a răspuns lui Lameh: „Frate, ai și tu un fiu, care este chiar mai plin de înțelepciune și de grație divină ca al meu! De ce nu l-ai ales pe el?”

11. Lameh i-a răspuns: „Muthael, tu știi că eu nu acționez decât în conformitate cu directivele lui Dumnezeu și nu țin nicidecum cont de propriile mele opinii! De vreme ce cunoști acest lucru, cum îmi poți pune o asemenea întrebare, deși știi anticipat că ea nu poate conduce nicăieri?

12. Poți să accepți ce ți-am spus sau nu, dar nu îmi pune întrebări contrare voinței lui Dumnezeu care se manifestă prin mine!”

13. Muthael și-a dat seama că a comis o greșeală și l-a rugat pe Lameh să îl ierte. El a trimis imediat după fiul său, care a fost binecuvântat ca ghid al popoarelor de la șes.

14. După ce fiul lui Muthael a fost binecuvântat și uns ghid, Lameh le-a spus celor doi mesageri: „Iată: Domnul l-a predestinat pe acest tânăr să vă fie ghid, învățător și conducător! De aceea, vă va urma în orașul Hanoh, condus de Domnul, și acolo va face tot ce va fi necesar pentru a vă pune la curent cu voința divină!”

15. Mesagerii au căzut la picioarele noului lor rege, aducându-i astfel primele onoruri cuvenite. Apoi s-au ridicat și L-au preamărit pe Dumnezeu, după care s-au întors în orașul Hanoh în compania acestuia. Toate popoarele de la șes l-au primit cu mare bucurie pe noul suveran, care a fost condus în spațioasa și magnifica reședință regală.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !