Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 15:03
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.2.2019, 21:07    Post subject: Capitolul 129 Reply with quote

Capitolul 129
Începutul bigamiei în Hanoh. Crearea unui stabiliment destinat înfrumusețării femeilor. Apariția comerțului cu oameni și a distincțiilor între clase.
(28 septembrie 1843)

1. Această căsătorie a mai redus ardoarea bărbaților din Hanoh, având în vedere că cele două fete nu mai erau disponibile pentru nimeni. Pentru a compensa acest gol, ei s-au dedat la alte fapte, mult mai rele: mai întâi de toate, fiecare bărbat care avea poftă de un trup feminin a decretat că are dreptul la două soții, una pentru mâna dreaptă și alta pentru mâna stângă. Regele a fost incapabil să îi împiedice să facă acest lucru, întrucât supușii săi i-au declarat că acționează în acest fel în cinstea lui! Drept urmare, regele, al cărui spirit devenise între timp foarte slab, nu a putut face nimic pentru a se opune acestui proiect.

2. Aceasta a fost prima mare nenorocire care s-a abătut asupra domniei sale, ale cărei consecințe spirituale nu pot fi nici măcar evaluate.

3. A doua nenorocire, încă și mai mare decât prima, s-a abătut asupra orașului Hanoh ca urmare a faptului că toți acești bărbați însetați de plăceri voluptoase doreau să-și ia soții cât mai frumoase, pentru a-și cinsti astfel regele! Cum ați spune voi: își făceau un titlu de onoare din a-și lua cele mai frumoase soții!

4. Dat fiind că, din fericire, numărul femeilor frumoase este de regulă mult mai mic decât al celorlalte femei, aceasta fiind inclusiv situația din Hanoh, bărbații au căutat diferite mijloace pentru a le înfrumuseța într-o manieră artificială.

5. Și cum cine caută sfârșește întotdeauna prin a găsi ceva, acesta a fost cazul și în situația de față. În cele din urmă, s-a creat un stabiliment destinat în mod special înfrumusețării femeilor. A fost ridicată o clădire mare, în care puteau intra mii de tinere fete recrutate din întregul oraș, din regiunile rurale și din celelalte orașe, încă de la cele mai fragede vârste, respectiv între 12-20 de ani.

6. În această casă, numit㠄În onoarea regelui”, fetele erau hrănite cu mâncăruri dintre cele mai delicate și cu băuturi dintre cele mai scumpe. Pielea le era masată cu uleiurile cele mai fine. În plus, primeau o educație în care nu aflau nimic despre Dumnezeu, la fel cum se întâmplă și în zilele noastre, în care educația religioasă a tinerelor fete în școli și în celelalte instituții educative este întotdeauna lăsată pe ultimul loc.

7. Unii cititori ar putea obiecta: „Și ce este atât de rău dacă aceste fete erau trimise într-un astfel de loc?” – Aveți puțintică răbdare și veți afla cât de curând!

8. De bună seamă, bărbații care doreau să își aleagă două soții dintr-un astfel de stabiliment trebuiau să plătească un tribut substanțial curatorilor și directorilor casei. Mai mult, ei aveau datoria să le înlocuiască pe cele două fete cu altele, pentru ca stabilimentul să nu rămână în deficit. Trebuiau de asemenea să le achite noilor fete întregul proces de educație și de înfrumusețare. În sfârșit, erau nevoiți să își asume angajamentul că nu își vor supune niciodată soțiile unei constrângeri oarecare, dat fiind că munca le-ar fi putut distruge frumusețea.

9. Pentru ca toți bărbații să fie constrânși să își ia soții exclusiv din cadrul acestor stabilimente, regele a dat un decret prin care nimeni nu mai putea apărea la curte fără o dovadă legitimă care să demonstreze că și-a luat soțiile din instituția aflată sub patronajul regal.

10. Așa s-au născut comerțul cu oameni și marile diferențe de clasă, care aveau să divizeze societatea, conducând-o la ură și la dispreț reciproc, ale căror consecințe vor deveni din ce în ce mai evidente în continuare.

11. Toate aceste efecte s-au datorat apariției bigamiei, care este fructul iubirii carnale, ale cărei consecințe spirituale dezastruoase sunt absolut imprevizibile (așa cum am mai remarcat de câteva ori), întrucât acest tip de iubire îi acordă cea mai mare libertate de acțiune dușmanului Vieții.

12. De aceea, toți cei care doresc să rămână pe calea cea dreaptă și să ajungă la Viața eternă trebuie să evite din răsputeri comerțul cu oameni. La rândul lor, femeile nu ar trebui să îi provoace pe bărbați dacă doresc să rămână fericite și să nu fie condamnate!
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !