Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 10:21
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.2.2019, 21:16    Post subject: Capitolul 131 Reply with quote

Capitolul 131
Purificarea munților sacri. Discursul lui Lameh adresat celor zece mii de femei care se pregăteau să coboare la șes. Tristețea lui Lameh și a lui Muthael. Cuvintele de consolare ale lui Noe.
(2 octombrie 1843)

1. În tot acest timp, munții sacri au fost purificați într-o măsură considerabilă, căci toți cei care aveau înclinații către rătăcire au plecat la câmpie.

2. În special bărbații erau foarte atrași de această migrație către pământurile mai joase, din cauza femeilor frumoase care trăiau acolo. Nici nu bărbat care apuca să guste măcar o dată din farmecele acestora nu se mai întorcea niciodată la frații și la surorile sale din munți, preferând să rămână așezat comod în brațele femeilor de la șes.

3. Așa se explică purificarea treptată a munților sacri. Din păcate, copiii lui Dumnezeu care trăiau aici au rămas fără vești de la șes, întrucât, așa cum spuneam, nici un bărbat plecat acolo nu se mai întorcea înapoi. Această poveste a durat un interval scurt de timp, de circa 50 de ani.

4. Lameh și Muthael conversau adeseori, întrebându-se ce se întâmplă în regiunile joase. Dat fiind că nu dispuneau însă de nici o informație precisă, erau nevoiți să rămână la simple presupuneri.

5. Căci Domnul nu dorea să le vorbească despre ceea ce se întâmpla la câmpie, iar mesagerii pe care îi trimiteau pentru a afla vești nu se mai întorceau după ce dădeau de viața confortabilă și de nenumăratele plăceri pe care li le oferea viața la șes, incomparabile cu condițiile dure de viață din munți.

6. Așa se face că nici Lameh, nici Noe – care era la acea vreme un bărbat în vârstă de 80 de ani – și cu atât mai puțin Muthael nu au putut obține nici un fel de vești din regiunile de la câmpie.

7. Într-o zi, Lameh a adunat zece mii de femei care trăiau fără bărbați în munți și care luaseră în secret decizia de a-și căuta bărbații plecați la șes, și le-a spus cu o voce puternică:

8. „Ce intenționați să faceți? – Ați căzut și voi în capcana întinsă de Satan?

9. Domnul mi-a vorbit și mi-a spus: ‚Lameh, nu le împiedica să plece pe cele care M-au uitat, căci atunci când vor ajunge la câmpie, vor obține recompensa credinței lor! Fiecare poate să acționeze după bunul său plac, dar Eu sunt Domnul și voi acționa la rândul Meu în conformitate cu intențiile Mele!’

10. Iată așadar ce mi-a spus Domnul în legătură cu voi! De aceea, nu doresc să vă rețin în nici un fel! Cele care doresc să rămână aici din iubire față de Dumnezeu să o facă, iar cele care doresc să coboare la câmpie nu au decât să acționeze așa cum cred de cuviință.

11. Evenimentele care vor urma ne vor arăta tuturor cu prisosință dacă vor mai putea să se întoarcă la fel de ușor cum au plecat!”

12. Auzind aceste cuvinte, femeile au scos strigăte puternice de bucurie și au plecat în fugă. Și-au luat cu ele merinde și au pornit apoi către câmpie.

13. Atunci, Muthael i-a spus lui Lameh: „Iată unde am ajuns! – Discursul care ar fi trebuit să le convingă să rămână în munți le-a împins pe toate să fugă la șes! Dacă lucrurile vor continua în acest fel, ne vom trezi singuri aici!”

14. Lameh a rămas foarte mâhnit ca urmare a acestei observații.

15. Dar Noe a luat cuvântul și i-a spus lui Muthael: „Dacă așa stau lucrurile, nu au decât să rămână astfel! Domnul nu se ocupă decât de copiii Săi, nu și de cei care îi sunt străini! Oare nu a creat El un cuplu unic la început, cu copiii căruia s-a umplut întregul pământ? De vreme ce noi, cei care i-am rămas credincioși, suntem ceva mai mulți decât un singur cuplu, sunt sigur că munții vor fi repopulați!”

16. Muthael și Lameh au fost satisfăcuți de acest comentariu, iar din acel moment nu s-au mai gândit deloc la oamenii de la câmpie. Toate eforturile lor s-au concentrat exclusiv asupra iubirii lui Dumnezeu, din ce în ce mai mult și mai presus de orice.

17. Din acest motiv, Domnul i-a onorat frecvent cu prezența Lui.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !