Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 07:08
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.2.2019, 21:35    Post subject: Capitolul 135 Reply with quote

Capitolul 135
Apărarea hanoheenilor. Discursul viclean al liderului învingătorilor. Negocierile de pace ale regelui Uraniel. Instaurarea unei piețe a fructelor în afara Hanohului. Consiliul celor o mie.
(7 octombrie 1843)

1. Așa se face că cei un milion de soldați au ieșit într-o bună zi din orașul Hanoh, înarmați cu sulițe, lance și spade, după care s-au despărțit în zece detașamente și au mărșăluit către cele zece orășele din apropiere, pe care aveau misiunea să le atace.

2. Dar popoarele invadatoare aveau spioni pricepuți, așa că știau deja de planul de atac al hanoheenilor, având suficient timp la dispoziție pentru a se pregăti de apărare. Ei au blocat porțile orașului și au pus de strajă arcașii cei mai bine antrenați, inclusiv la ferestrele și la balcoanele locuințelor lor.

3. Când hanoheenii s-au apropiat de orașe, scoțând strigăte puternice, ei au fost întâmpinați de o ploaie de săgeți cu vârfurile de oțel, care au căzut asupra lor cu viteza fulgerului. Mulți dintre ei au fost uciși sau grav răniți.

4. Dat fiind că hanoheenii nu cunoșteau aceste arme (halebardele), ei au crezut că aceste popoare străine aveau în solda lor spirite rele. Speriați, toți cei rămași în viață au luat-o la fugă, îndreptându-se către Hanoh, unde s-au ascuns în casele lor, temându-se ca spiritele rele care aveau forma săgeților să nu îi urmărească inclusiv în orașul lor.

5. Văzând spaima și confuzia pe care le-au provocat în rândul hanoheenilor, popoarele străine s-au decis să atace Hanohul.

6. Dar consilierul despre care am mai vorbit și care fusese numit comandantul-șef al acestor popoare le-a vorbit astfel reprezentanților celor zece orașe:

7. „Eu zic să renunțăm la acest proiect prea îndrăzneț! Avantajele de care dispunem acum sunt considerabile. Dacă vom porni însă către Hanoh și porțile orașului vor rămâne închise în fața noastră, nu vom face decât să ne expunem inutil în fața pietrelor aruncate de dincolo de zidul de apărare.

8. Nu vom putea cuceri niciodată acest oraș prin forță și ne vom trezi la fel de vulnerabili în fața zidurilor hanoheenilor cum au fost ei în fața baricadelor noastre. Vă reamintesc că mai mult de jumătate din armata lor a fost nimicită de săgețile noastre și că ne-au trebuit circa 15 zile pentru a le înmormânta toți morții.

9. Hanoheenii au primit o lecție dură din partea noastră, așa că își vor da seama că zidurile de apărare nu le vor folosi prea mult. Vor înțelege astfel că este de preferat să trăiască alături de noi, în calitate de prieteni și frați, decât să se izoleze cu ostilitate.

10. La ora actuală sunt asediați din toate părțile de trupele noastre și nu au nici o șansă de scăpare. Mai devreme sau mai târziu, foamea îi va determina să se arunce în brațele noastre, în calitate de prieteni. Vom putea atunci să le dictăm condițiile noastre, care, așa cum vă spuneam mai demult, nu vor fi deloc în dezavantajul nostru”.

11. Și această propunere a fost acceptată în unanimitate de membrii consiliului. De altfel, consilierul nostru nu s-a înșelat cu nimic, căci șapte săptămâni mai târziu, delegații regelui Uraniel s-au prezentat în fața liderilor străini cu oferte de pace, concepute desigur în propriul lor avantaj.

12. Învățați de consilierul nostru, comandanții celor zece orașe le-au răspuns astfel negociatorilor: „Este foarte limpede că noi suntem acum stăpânii voștri. De aceea, voi sunteți cei care trebuie să acceptați revendicările noastre! Dacă veți refuza, veți fi oricum constrânși să o faceți mai târziu, căci asediul nostru nu va fi ridicat până când toate pretențiile noastre nu vor fi acceptate.

13. Aceste condiții sunt cât se poate de simple: dorim să înființăm o piață de fructe în jurul zidurilor orașului vostru, iar voi aveți obligația să cumpărați aceste fructe de la noi la prețul corect. În plus, o mie de bărbați din rândurile noastre vor trebui să fie acceptați și plătiți de regele vostru în calitate de sfetnici personali.

14. Dacă aceste condiții vor obține consimțământul regelui vostru, întoarceți-vă la noi și comunicați-ne acest lucru. Dacă nu îl vor obține, nu aveți decât să muriți de foame în interiorul zidurilor voastre de apărare!”

15. Mesagerii de pace s-au întors la Hanoh și i-au transmis regelui condițiile asediatorilor. Regele nu a avut altă soluție decât să le accepte.

16. În continuare, mesagerii s-au întors în tabăra dușmanilor și le-au comunicat acestora acordul regelui. Chiar în ziua următoare a fost înființată piața de fructe, iar hanoheenii, care erau pe jumătate morți de foame, au fost nevoiți să le cumpere la orice preț.

17. În plus, cei o mie de sfetnici s-au stabilit la Hanoh, înconjurându-l pe rege și silindu-l practic să facă tot ce doresc ei.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !