Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 07:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 25.2.2019, 00:00    Post subject: Capitolul 140 Reply with quote

Capitolul 140
Cei doi misionari se angajează ca zidari. Ei avansează treptat, ajungând la funcția de consilieri ai celor o mie.
(16 octombrie 1843)

1. Înzestrați cu inteligența divină, cei doi s-au îndreptat așadar din nou către Hanoh. Ajunși aici sub acoperirea anonimatului, ei s-au angajat ca muncitori, participând la construirea centurii de legătură dintre Hanoh și celelalte zece orașe, considerate la acea dată niște cartiere rezidențiale ale marii metropole.

2. Această centură era alcătuită din construcții rectilinii care aveau forma unor case cu un etaj, situate de o parte și de alta a unui drum larg și protejate în exterior de ziduri de apărare.

3. Cel mai scurt din aceste drumuri necesita o jumătate de zi de mers pe jos, în timp ce cel mai lung necesita o zi întreagă.

4. Cei doi mesageri s-au angajat ca zidari la construcția acestui ultim drum mai lung, care făcea legătura cu orașul Uvrak și care era încă neterminat.

5. La drept vorbind, nu primeau nici un fel de salariu, căci la acea vreme munca în serviciul comunității era deja considerată obligatorie. Fiind însă zidari, aveau dreptul să își ia ajutoare. Cei o mie de seniori ai Hanohului le-au poruncit acestora din urmă, sub aceeași amenințare cu spânzurătoarea, să asigure alternativ hrana necesară pentru zidari, astfel încât aceștia să nu întârzie cu lucrările considerate atât de importante.

6. Așa se face că cei doi mesageri erau tratați ceva mai bine decât ajutoarele lor.

7. Ei au reușit să se distingă atât de rapid prin munca lor excepțională încât le-au atras atenția seniorilor veniți frecvent în inspecție, căci construcțiile înălțate de ei erau regulate și elegante, de parcă ar fi ieșit de pe o bandă rulantă modernă.

8. Seniorii le admirau de asemenea discernământul și folosirea judicioasă a materialelor de construcție, așa că în scurt timp i-au ridicat la funcția de șefi de șantier.

9. Când cei doi și-au luat în primire noua funcție, ei s-au ocupat de îndatoririle ce le reveneau cu atâta devoțiune și au dat dovadă de o cunoaștere atât de profundă încât casele pe care le construiau se dovedeau adevărate capodopere inginerești. Toată lumea se oprea să le admire și nu se mai sătura să le contemple frumusețea fără pereche.

10. Seniorii din Hanoh au regretat sincer că nu i-au cunoscut pe cei doi mai devreme, într-atât le apreciau talentul.

11. Dat fiind că mai exista încă o porțiune mare din drum de construit, cei doi au fost ridicați imediat la rangul de ingineri-șefi ai construcției, preluând sub conducerea lor întregul șantier. La fel ca și până atunci, tot ce făceau ei trezea admirația colectivă.

12. Când, după zece ani, această construcție gigantică a fost terminată, desigur, cu ajutorul mai multor milioane de brațe puse la lucru, timp în care mii de oameni au murit, unii din cauza foamei, alții din cauza relelor tratamente la care erau supuși sau a epidemiilor, cei doi mesageri ai noștri au fost imediat numiți în consiliul celor o mie de sfetnici, primind funcția de conducători supremi ai tuturor construcțiilor din Hanoh.

13. Datorită extinderii continue a orașului Hanoh, nevoile locuitorilor săi deveneau din ce în ce mai mari, așa că seniorii au fost nevoiți să le impună prinților din provincii să plătească un tribut din ce în ce mai greu. Când nu au mai putut să plătească tributul, prinții s-au revoltat. Unii dintre ei au trecut la violențe deschise, în timp ce alții au fugit în alte țări.

14. În urma acestei revolte, Hanohul a cunoscut o perioadă de mare sărăcie, căci nu mai dispunea de nici o resursă pentru a se apăra de foamete.

15. În acest moment, puternicii seniori i-au consultat pe cei doi consilieri principali, pe care i-au întrebat ce puteau face pentru a salva orașul.

16. Cei doi au cerut un răgaz de șapte zile, spunând: „O întrebare atât de importantă necesită o reflecție pe măsură. De aceea, avem nevoie de șapte zile pentru a putea veni cu un plan corespunzător”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !