Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 9.7.2020, 02:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 5.3.2019, 08:53    Post subject: Capitolul 143 Reply with quote

Capitolul 143
Alte propuneri de reformă ale mesagerilor. Cererea lor de a redeschide templele și de a reinstaura cultul lui Dumnezeu. Cearta din consiliul celor o mie.
(19 octombrie 1843)

1. În decurs de numai un an, ordinea a fost restabilită în Hanoh, iar o parte din prinții coloniilor au reînceput să trimită către metropolă un tribut moderat, fapt care a ajutat foarte mult populația din capitală, care era acum mult redusă. Aceste contribuții venite din exterior erau cât se poate de binevenite, îndeosebi atunci când grădinile locale nu dădeau suficiente legume și fructe. Atunci, consiliul celor o mie s-a reunit din nou, pentru a afla noile reguli de conduită propuse de cei doi mesageri.

2. După ce consiliul s-a reunit, cei doi au fost rugați să se pună în slujba interesului general și să vină cu noi proiecte care să fie examinate de membrii consiliului. Atunci, cei doi s-au ridicat în picioare și au spus:

3. „Dacă așa stau lucrurile, ascultați-ne din nou, eminenți consilieri ai orașului Hanoh! Așa cum v-ați putut convinge, tot ce am propus data trecută s-a realizat și proiectele noastre au fost încununate de succes. Acest succes va continua și va deveni din ce în ce mai mare dacă ceea ce am început va fi dus la bun sfârșit. De acest lucru puteți fi absolut siguri!

4. Vasalii noștri vor fi din nou gata să verse în cuferele noastre impozitele cuvenite, dar numai dacă le vom diminua progresiv, în măsura în care vom începe să obținem din ce în ce mai multe produse în spațiile cultivate din interiorul orașului, dublându-ne randamentul și asigurându-ne astfel parțial nevoile.

5. Pe de altă parte, noul nostru mod de viață, mult mai simplu, nu va mai atrage atât de mulți coloni în orașul nostru, ci doar cumpărători ai produselor noastre, în condițiile în care vom accepta să le vindem la un preț rezonabil, nu excesiv!

6. În acest fel, noi și descendenții noștri (dacă aceștia ne vor urma exemplul) ne vom putea păstra orașul – cel mai vechi și mai respectabil oraș din lume – într-o stare de prosperitate continuă, și nici un locuitor al său nu se va mai putea plânge vreodată că nu are ce mânca!

7. Mai mult, dacă vom renunța la dorința noastră de a ne îmbogăți pe socoteala popoarelor străine, iar acestea nu vor mai fi atrase de bogăția noastră, ci doar de activitățile noastre, care se vor rezuma la îndeplinirea cu bucurie a obligațiilor ce ne revin ca cetățeni ai orașului, nici un popor din lume nu va mai fi tentat vreodată să ne aservească și să ne fure comorile, pentru simplul motiv că nu vom mai dispune de astfel de comori. În caz contrar, vom fi tot timpul expuși atacurilor lor, în scopul de a ne prăda.

8. Toate aceste afirmații sunt calculate exact, iar fericirea orașului Hanoh stă scrisă cu litere de bronz!

9. Există totuși un factor pe care nu l-am menționat încă și de care depinde întreaga realizare a proiectului nostru. L-am păstrat pentru final pentru a ne încununa astfel spusele!

10. Acest factor se referă la întoarcerea noastră, cu cea mai mare seriozitate, către Dumnezeu cel atotputernic. Noi trebuie să îl recunoaștem pe acest Dumnezeu unic al strămoșilor noștri, dar mai presus de orice, trebuie să învățăm să îl iubim și să îl adorăm!

11. Fără El, chiar și cele mai înțelepte consilii ale noastre vor fi reduse la zero și vor fi suficienți doar câțiva ani pentru a ajunge într-o stare mai dezastruoasă decât cea din care tocmai am ieșit!

12. De aceea, va trebui să redeschidem cele două temple ale lui Lameh și să-i aducem în ele lui Dumnezeu, Domnul nostru unic, recunoștința și rugăciunile pe care i le datorăm!”

13. Auzind aceste propuneri, numeroși consilieri au început să facă scandal. Totuși, o parte considerabilă a consiliului a fost de acord cu cei doi, ba chiar a solicitat construirea mai multor temple.

14. Opozanții nici nu au vrut să audă de această idee și au propus ca inclusiv terenul de sub cele două temple să fie transformat în grădini. Neînțelegerile dintre cele două tabere au creat în curând o adevărată discordie în sânul consiliului.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !