Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 11:48
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 5.3.2019, 09:01    Post subject: Capitolul 144 Reply with quote

Capitolul 144
Cei doi sfetnici înțelepți sunt consultați din nou. Proiectul de reformă adoptat de consiliu este orientat către lumea exterioară. Cei doi mesageri se întorc în munți.
(21 octombrie 1843)

1. A trecut un an întreg fără ca cele două tabere să ajungă la vreo înțelegere. De aceea, consilierii nu au găsit nici o altă soluție decât să îi cheme din nou în fața lor pe cei doi sfetnici înțelepți pentru a afla de la aceștia dacă există vreo cale de ieșire din acest conflict ce nu putea decât să degenereze.

2. Cele două tabere antagoniste căzuseră de acord că recunoașterea unui Dumnezeu, iar în caz de necesitate chiar a mai multor zei, era absolut necesară pentru păstrarea ordinii în rândul populației, dar consilierii nu își doreau o cunoaștere divină bazată pe o credință oarbă, care să se manifeste prin predici golite de semnificație, ci pe o credință bazată pe știința cea mai pură, adică pe cercetările făcute asupra naturii, în domeniul matematicii, al filozofiei și al unor reprezentări artistice demne de Dumnezeu!

3. În acest fel, populația putea obține o învățătură solidă și convingătoare, fără să se bazeze exclusiv pe o credință oarbă și întunecată, axată pe misticism și incapabilă să demonstreze în vreun fel existența lui Dumnezeu, pornind de la premisa că acest misticism nu putea dura decât atâta vreme cât propovăduitorii respectivei religii vor rămâne în viață. Dacă acești propovăduitori s-ar fi întors în țărâna din care s-au născut, luând cu ei toate doctrinele lor, populația s-ar fi simțit înșelată și privată de Dumnezeul ei. Dacă ea ar fi fost înșelată de mai multe ori în acest fel, după o vreme nimeni nu ar mai fi putut fi convins să creadă în Dumnezeu!

4. Marea majoritate a celor o mie de consilieri au căzut de acord asupra acestei perspective, dar nimeni nu știa cum putea fi pusă aceasta în practică într-o manieră adecvată. De aceea, marea adunare s-a adresat din nou celor doi înțelepți ai noștri.

5. Ajunși în fața seniorilor, aceștia au declarat: „Eminenți consilieri ai marelui oraș Hanoh! Acum un an, v-am prezentat un plan judicios, dar voi l-ați respins! Ce altceva am putea face pentru voi?

6. Indiferent de situație, există o singură perspectivă absolut justă și autentică; la fel stau lucrurile și în cazul lui Dumnezeu!

7. Noi v-am prezentat proiectul nostru, dar voi l-ați respins și ați adoptat un altul, pe care l-ați considerat mai justificat decât al nostru. În acest caz, puneți-l în aplicare după bunul vostru plac și convingeți-vă singuri de consecințele care vor decurge din el! Veți recolta astfel ce ați semănat!

8. În ceea ce ne privește, nu dorim să participăm în nici un fel la proiectul vostru, dar nici să vă împiedicăm în vreun fel să vă puneți în aplicare planurile.

9. Acționați cu învățătura divină la fel cum ați procedat în cazul prinților din coloniile voastre, cărora le-ați dat precepte diferite legate de Dumnezeu, pentru a-i deosebi mai ușor unii de ceilalți și pentru a vă percepe astfel mai comod impozitele și taxele, - și vi se va întâmpla exact ce vi s-a întâmplat cu vasalii voștri.

10. Până acum, ați avut suficient timp ca să vă convingeți că tot ce v-am spus era pe cât de ușor realizabil, pe atât de util pentru orașul vostru.

11. Nu ne-am înșelat niciodată și am acționat numai în interesul vostru, fără a menționa măcar un singur cuvânt care să fie în propriul nostru avantaj.

12. În același spirit, am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru a concepe planul referitor la cunoașterea și la venerarea lui Dumnezeu pe care vi l-am prezentat acum un an. Din păcate, voi l-ați interpretat în fel și chip, încă de la început, după care v-ați ciondănit între voi timp de un an de zile, iar în final ați ajuns la cea mai proastă soluție cu putință!

13. Noi nu cunoaștem nici un mijloc prin care planul vostru să poată fi pus în aplicare, așa că nu vă putem ajuta în nici un fel.

14. De aceea, faceți după bunul vostru plac. În ceea ce ne privește, timpul nostru în mijlocul acestui popor s-a scurs. Vă vom părăsi și nu vă vom cere nici un salariu, ca să vă dați astfel seama că tot ce am făcut a fost exclusiv pentru binele vostru.

15. Dacă cineva dintre voi dorește să vină împreună cu noi în munți, să o facă până nu va fi prea târziu!”

16. După care cei doi au părăsit marea sală a consiliului și, însoțiți de servitorii lor, s-au întors în țara lor de origine.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !