Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 9.7.2020, 02:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 5.3.2019, 09:27    Post subject: Capitolul 148 Reply with quote

Capitolul 148
Discuția dintre mesageri și hangiu. Cei zece se îndreaptă către palatul de aur. Al treilea miracol: incendierea zidurilor de apărare.
(26 octombrie 1843)

1. Dar cei zece i-au spus hangiului: „Ridică-te și nu ne lua drept ce nu suntem! Nu suntem nici zei, nici spirite ale focului, ci oameni la fel ca tine, care vin din munți. Dumnezeu ne-a înzestrat cu această putere exclusiv pentru binele vostru, ca să recunoașteți astfel în noi trimișii Lui autentici și pentru a vă converti la dreapta credință propovăduită de noi.

2. Dacă o veți face, veți fi scutiți de iminenta judecată a lui Dumnezeu. În schimb, dacă veți refuza, vă veți da seama prin intermediul forței care sălășluiește în noi că mânia divină a început deja să se abată asupra voastră; căci focul cu care suntem înzestrați este asemănător mâniei lui Dumnezeu!

3. Ieri seară, te-am rugat să ne dai ceva de mâncare. De ce nu ai făcut-o? Credeai cumva că nu ne vom plăti datoria?

4. O, ascultă, noi suntem purtătorii unor bogății celeste, și te-am fi răsplătit din plin!

5. În schimb, tu ți-ai baricadat ușa care dă la camera cu provizii. De aceea, ne vom baricada și noi camera comorilor pe care le posedăm. Rămâne de văzut în ce măsură vei mai putea primi bogățiile pe care ni le-a dat Dumnezeu Însuși pentru a le distribui din abundență asupra acestui oraș!”

6. Hangiul le-a răspuns: „Bine, dar nu vă cunoșteam, iar legile infame pe care suntem nevoiți să le respectăm ne cer să manifestăm cea mai mare prudență în privința străinilor. Chiar și cea mai mică neglijență din partea noastră atrage după sine cele mai crunte pedepse. De aceea, vă rog, fiți indulgenți cu mine, căci am fost forțat să acționez în acest fel față de voi, din cauza acestor legi pe care nu le puteam încălca!

7. De altfel, vă pot pregăti imediat ceva de mâncare. De acum înainte vă voi găzdui și voi avea grijă să nu vă lipsească nimic pe întreaga durată a sejurului vostru în orașul Hanoh; căci de când am văzut puterea de care dispuneți, nu mă mai tem de judecata autorităților. Întoarceți-vă în casa mea și veți primi aici mâncare și găzduire. Cele mai frumoase camere și cele mai frumoase paturi ale mele vă vor sta de acum înainte în permanență la dispoziție! Dar nu mă părăsiți după această amenințare, vă implor, dragii mei oaspeți, în numele iubirii Dumnezeul vostru atotputernic!”

8. Atunci, mesagerii i-au răspuns: „Dumnezeu, Domnul nostru, este plin de compasiune față de toți păcătoșii care se căiesc, își conștientizează cu oroare greșeala și își întorc pentru totdeauna fața de la ea!

9. De aceea, ne vom dovedi și noi la fel de concilianți. Te iertăm așadar pentru comportamentul tău și îți acordăm dreptul de a te bucura de comorile celeste.

10. Până una alta, nu ne putem instala însă la tine, căci trebuie să ne îndreptăm către seniorii orașului, care i-au îndepărtat pe oameni de Dumnezeu prin legile lor infame! În aceste condiții, ei sunt primii care trebuie convertiți!

11. Dacă vom reuși să facem acest lucru, ne vom întoarce la tine și vom accepta oferta ta, binecuvântându-te!”

12. Hangiul le-a răspuns: „O, dragii mei oaspeți! Acest oraș este incredibil de mare! Există aici mii de străduțe și de case! Cum credeți că îmi veți mai găsi hanul?”

13. Dar mesagerii i-au spus: „Nu-ți face griji în această privință, căci vom ști să-l găsim, la fel de ușor cum îl găsești tu! Ghidul nostru este Dumnezeu, iar El știe foarte bine unde locuiești tu!”

14. După ce au rostit aceste cuvinte și l-au binecuvântat pe hangiu, cei zece s-au îndreptat către centrul orașului, iar după o jumătate de zi de mers au ajuns la palatul din aur construit de Uraniel.

15. Nici vorbă însă să fie lăsați să intre în acesta, căci toate intrările erau deja baricadate și protejate de arcași bine antrenați.

16. Atunci, Domnul s-a adresat astfel mesagerilor: „Nu vă apropiați foarte mult de zidul de apărare și rămâneți aici până când vă voi croi Eu o cărare!”

17. Auzind aceste cuvinte, trimișii Domnului au rămas nemișcați. Instantaneu, flăcări puternice au izbucnit pe zidul de apărare al palatului, consumându-l în întregime, cu tot cu baricade, cu arme și cu soldații care nu au fugit suficient de repede.

18. Așa s-a petrecut cel de-al treilea miracol din orașul Hanoh, executat prin puterea focului.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !