Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 26.1.2021, 18:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.3.2019, 06:44    Post subject: Capitolul 150 Reply with quote

Capitolul 150
Discursul unuia din cei o mie de consilieri adresat celor zece mesageri și răspunsul celor din urmă.
(28 octombrie 1843)

1. Atunci, unul din cei o mie de consilieri s-a ridicat, le-a ieșit în întâmpinare celor zece, s-a înclinat în fața lor conform ceremonialului de la curte și le-a spus:

2. „Puternici mesageri ai unui prinț care ne este complet necunoscut și ai domnului munților care scuipă foc și care ne înconjoară de pretutindeni! Apropiați-vă! Veniți în mijlocul nostru și împărtășiți-ne misiunea voastră! Căci iată, această sală este mare, și noi suntem numeroși! De aceea, va trebui să vă așezați la mijloc, pentru ca toată lumea să audă distinct declarațiile voastre demne de tot interesul. Căci noi suntem foarte amatori de discursuri bune și dorim întotdeauna să punem în practică ceea ce ni se pare util.

3. Pe de altă parte, dacă în discursul vostru vom găsi afirmații pe care le vom considera niște inepții, veți înțelege de bună seamă, dat fiind că sunteți niște ființe dintr-o specie superioară, că nu vom accepta niciodată propunerile voastre atât timp cât acestea vor încălca liberul nostru arbitru.

4. Desigur, ne-ați putea forța făcând uz de redutabilele voastre puteri, care atestă proveniența voastră superioară, dar în acest caz misiunea voastră ieșită din comun va eșua, iar noi înșine nu vom putea învăța mare lucru din ea!

5. Aveți așadar bunăvoința de a ne adresa discursul vostru din mijlocul sălii, căci cu toții dorim, inclusiv regele nostru, să ascultăm cu cea mai mare atenție cuvintele voastre, fiind pregătiți pe bună dreptate să auzim lucruri cu totul extraordinare, dat fiind că provin de la niște ființe atât de speciale ca și voi!”

6. Ascultând de dorința consilierului, cei zece s-au așezat în centrul sălii, iar unul dintre ei s-a ridicat și a adresat următorul discurs marii adunări a celor o mie de consilieri:

7. „Prieteni și frați! Dacă vă mai aduceți aminte de părinții voștri, veți fi de acord cu mine că aceștia erau cu toții descendenții lui Adam și adevărații copii ai lui Dumnezeu în perioada în care regele Lameh, un contemporan al lui Lameh cel din munți, domnea cu cruzime asupra acestui oraș și asupra celorlalte ținuturi de la șes!

8. Mulți dintre voi nu au cum să fi uitat tot ce a întreprins la acea vreme Domnul cerului și al pământului pentru a corecta greșelile celor din munți și pentru a purifica ținuturile de la câmpie de toate consecințele malefice ale intrigilor bătrânului Șarpe, pe care îl cunoașteți foarte bine.

9. Știți de asemenea că părinții voștri au părăsit munții purificați, pe care Dumnezeu i-a binecuvântat atât de des, pentru a se stabili în câmpia devenită impură, deși marele preot Lameh, care trăiește încă și astăzi, le-a explicat în detaliu cât de nerecunoscător și cât de nedemn este acest tip de comportament față de Dumnezeu, Părintele lor preasfânt, și la ce consecințe dezastruoase va conduce el.

10. Din păcate, părinții voștri nu l-au ascultat pe Lameh. Dornici să se bucure de farmecele desfrânate ale femeilor de la șes, ei au coborât în regiunile joase, abandonându-și de multe ori propriile familii pe care le aveau în munți.

11. Toată lumea cunoaște aceste fapte și nimeni nu le poate contesta. Dacă nu ne credeți pe noi, mai există încă cel puțin un milion de martori care ne pot confirma spuse-le.

12. Voi sunteți copiii copiilor lui Dumnezeu care au trăit în munți și ați preluat în calitate de seniori puterea asupra acestor regiuni de la șes, fără ca Dumnezeu să vă fi cerut așa ceva.

13. Ați început prin a-l seduce pe Uraniel, regele legitim al țării, pe care l-ați corupt, l-ați oprimat, iar în final l-ați ucis. I-ați alungat copiii și v-ați bătut joc de fiii lui, atunci când aceștia s-au întors și au încercat să vă convingă să vă întoarceți la Dumnezeu.

14. În loc să deschideți cele două temple, așa cum vi s-a spus, voi ați creat o organizație polițienească ce controlează întregul oraș. Ați instaurat în mai multe rânduri cultul idolilor și ați refuzat să credeți într-un singur Dumnezeu autentic. Și peste toate, ați sufocat poporul cu impozite și taxe grele.

15. Spuneți-mi: ce răsplată credeți că meritați din partea adevăratului Dumnezeu și Domn al umanității?

16. Vorbiți, iar noi vă vom asculta cu răbdare. După ce veți încheia, vom lua din nou cuvântul! – Iar acum, reflectați la cele spuse de noi și spuneți-ne la ce concluzie ați ajuns! Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !