Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 11:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.3.2019, 07:05    Post subject: Capitolul 152 Reply with quote

Capitolul 152
Consiliul deliberează. Discursul avizat al unuia dintre consilieri și propunerea sa de emigrare. Discordia din sânul consiliului celor o mie.
(31 octombrie 1843)

1. „Ce putem face acum?” se întrebau toți consilierii, inclusiv regele lor de fațadă.

2. Unul dintre ei, care se afla chiar în mijlocul adunării, s-a ridicat și a spus cu o voce puternică: „Fraților, ascultați-mă! Tocmai mi-a venit o idee absolut genială!

3. Ați declarat în prezența acelor oameni terifianți că veți face tot ce vă va sta în puteri pentru a le îngreuna misiunea, înainte de a trece la executarea pretențiilor lor.

4. Altfel spus, noi am mizat pe victoria rațiunii noastre! Ei bine, da, rațiunea noastră trebuie să învingă înțelepciunea lor! – Dar cum?

5. Vă voi spune eu cum: este cel mai ușor lucru din lume!

6. Ne dăm cu toții seama că dominația noastră asupra acestei țări a ajuns la sfârșit!

7. La ce ne mai putem aștepta acum? Poporul se va revolta împotriva noastră, incitat de acești zece bărbați împotriva cărora nu putem face nimic! O alternativă și mai rea constă în a aștepta împlinirea amenințărilor care ne-au fost făcute!

8. Părerea mea este că ar fi absolut stupid să așteptăm fără să facem nimic împlinirea uneia sau alteia din cele două alternative.

9. Dacă am deschide cele două temple vechi ale lui Lameh și le-am spune oamenilor să nu se mai închine la statuile pe care noi înșine i-am sfătuit să le venereze, ce vor face aceștia? Ne vor întreba care este motivul acestei schimbări subite de atitudine!

10. Și atunci, ce le vom spune?

11. Nu putem să-i mințim în față, căci ne riscăm însăși viața, așa cum ne-au amenințat cei zece.

12. Nu putem nici să deschidem templele fără să le explicăm oamenilor nimic, căci aceste edificii au paznicii lor secreți, care ne vor întreba în fața oamenilor care sunt intențiile noastre. Va trebui atunci, indiferent dacă ne este pe plac sau nu, să spunem tot adevărul, asumându-ne toate riscurile de rigoare, și să le explicăm oamenilor:

13. ‚Cetățeni ai acestui mare oraș, v-am înșelat! Setea noastră de putere și de posesiuni ne-a determinat să vă tratăm cu viclenie, pentru a ne putea impune autoritatea asupra voastră. Am negat în fața voastră existența unicului Dumnezeu și a Domnului autentic și etern, după care v-am lovit și v-am amenințat cu o moarte plină de cruzime dacă veți încălca decretele noastre!

14. Acum, bătrânului vostru Dumnezeu i s-a făcut milă de suferința voastră, ai cărei unici responsabili suntem noi, și ne-a trimis nouă, seniorilor voștri lipsiți de loialitate, zece mesageri atotputernici care ne-au pedepsit prin forța focului și ne-au silit să redeschidem vechile temple ale adevăratului Dumnezeu, reparând totodată toate relele provocate prin mișelia noastră!’

15. Mă întreb cu sinceritate: care dintre noi s-ar simți pregătit să țină un astfel de discurs lăudabil în fața poporului?

16. Pe de altă parte, dacă nu vom proceda în acest fel, în cel mai scurt timp din pământ vor izbucni flăcări care ne vor înghiți de vii. Unul din cei zece mesageri a avut grijă să îmi confirme discret acest lucru.

17. În sfârșit, dacă vom ține minunatul discurs pe care l-am citat mai sus, nu mi-aș dori pentru nimic în lume să asist la ploaia de pietre care se va revărsa asupra augustelor noastre persoane, căci vă asigur că atunci când dorește, poporul are o țintă foarte bună!

18. Dacă vom continua să mai deliberăm mult în palatul nostru, fără să întreprindem nimic concret, oamenii din popor ne vor găsi ușor și ne vor rezerva o primire atât de călduroasă încât ne vom pierde probabil o parte din simțuri!

19. În fața acestor calamități extrem de probabile, singurul sfat pe care pot să vi-l dau este următorul: dat fiind că situația din acest oraș pare să se încingă la maxim, părerea mea este că ar trebui să ne luăm cât mai curând posibil tălpășița, fără nici o rușine!

20. Pământul este mare! Vom pleca cu soțiile și cu copiii noștri, și ne vom lua cu noi o parte din comori, - cel puțin atât cât vom avea nevoie! Din acest punct de vedere, vom putea spune că am triumfat cu rațiunea noastră asupra voinței celor zece mesageri! Ne vom căuta apoi un loc sub soare în care să ne stabilim și vom trăi acolo fără a fi incomodați de nici un fel de neaveniți, permițându-i în același timp bătrânului Dumnezeu să se manifeste așa cum dorește în fața oamenilor!

21. Ce ziceți de propunerea mea?”

22. O parte din consilieri au fost de acord cu el, dar ceilalți și-au exprimat părerea că plecarea lor nu va fi atât de ușoară cum părea la prima vedere. De altfel, ei credeau că dacă vor acționa corect, cei zece îi vor proteja de mânia populației, și nicidecum nu-i vor lăsa să fie linșați de aceasta.

23. Dezbaterile au continuat fără încetare timp de trei zile, opiniile consilierilor fiind la fel de divergente. Vom vedea în continuare cum s-a încheiat toată această poveste.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !