Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 16:04
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.3.2019, 07:14    Post subject: Capitolul 153 Reply with quote

Capitolul 153
650 de consilieri emigrează în Egiptul Superior.
(2 noiembrie 1843)

1. Primul orator, care nu avea decât o singură idee în cap, și anume să-și ia tălpășița cât mai repede, nu a stat să mai reflecteze la obiecțiile care i-au fost aduse, căci își pregătise de mult timp răspunsul:

2. „Iată ce vă propun să facem: de vreme ce o parte dintre voi preferă un alt plan decât cel propus de mine, ei nu au decât să își urmeze planul lor; cât despre cei care sunt de acord cu mine, aceștia ar face bine să-și ia soțiile, copiii și bunurile, să le încarce pe cămile și să plece împreună cu mine! În acest fel, rațiunea va triumfa în sfârșit!

3. Cei care doresc să rămână, fiind convinși că așa este mai bine, respectiv cei care doresc să se confrunte cu ploaia de pietre a populației, sau în cel mai bun caz cu alungarea rușinoasă din oraș, pot să facă așa cum doresc și să-și aștepte aici torturile care le sunt rezervate. În final, vor învăța o lecție valoroasă ca urmare a acestor evenimente triste și probabil vor ajunge să-și spună:

4. ‚Ce bine ar fi fost dacă aș fi fugit și eu împreună cu ceilalți, urmând apelul rațiunii, în loc să rămân aici ca să fiu linșat de popor cu pietre, sau în cel mai bun caz acoperit de rușine, de sarcasmele și de blestemele tuturor!’

5. Eu unul voi fi primul care voi pleca! Cine dorește să mă urmeze, să o facă! Ceilalți nu au decât să procedeze cum vor și cum consideră că este mai bine!”

6. După aceste cuvinte, 650 de consilieri s-au ridicat în picioare și au strigat într-un glas: „Dorim să îți urmăm sfatul, dar dacă vom avea cumva dificultăți în a ieși pe porțile orașului, ai grijă ca victoria rațiunii să nu se dovedească efemeră!”

7. După care toți cei care și-au propus să fugă s-au retras, s-au îndreptat către casele lor, și-au luat soțiile, copiii și bunurile, le-au încărcat pe cămile și au pornit la drum chiar în acea zi.

8. Pe străzile orașului se adunaseră foarte mulți oameni, care se minunau să vadă acest cortegiu al stăpânilor lor, de obicei atât de severi. Nimeni nu știa ce se întâmplă și la ce trebuie să se aștepte în continuare.

9. Unii își spuneau: „Ce ciudat! Cum se face că seniorii noștri părăsesc orașul, cu soțiile lor și cu tot felul de bagaje? Ce ar putea să însemne acest lucru?

10. Cu siguranță nu poate fi vorba de o simplă plimbare, și încă și mai puțin de o călătorie oficială, în scopul unei inspecții, căci în astfel de ocazii ei sunt întotdeauna însoțiți de o întreagă legiune de oameni înarmați!”

11. Pe scurt, oamenii își puneau tot felul de întrebări legitime. Un mare număr de cetățeni au alergat la birourile de supraveghere și le-au pus întrebări funcționarilor de acolo; dar nici aceștia nu au știut ce să le răspundă.

12. Și astfel, „învingătorii” înțelepciunii cu ajutorul rațiunii au putut părăsi orașul fără să fie tulburați în vreun fel de cineva, căci nimeni nu a îndrăznit să-i întrebe ce pun la cale.

13. Ei au călătorit astfel până când au ajuns în regiunea numită astăzi Egipt. S-au stabilit în partea superioară a țării, în împrejurimile Elephantinei, unde și-au construit un mic orășel.

14. Aceștia au fost primii locuitori ai acestei țări.

15. Cu timpul, greutățile și ororile pe care au fost nevoiți să le experimenteze în această nouă patrie pe care au adoptat-o i-au determinat să se întoarcă din nou cu fața către Dumnezeu, și astfel, țara a devenit mai târziu extrem de puternică și foarte bogată.

16. Ce s-a întâmplat însă cu ceilalți consilieri?
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !