Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 27.5.2020, 18:18
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.3.2019, 07:18    Post subject: Capitolul 154 Reply with quote

Capitolul 154
Consilierii care au rămas continuă să delibereze. Încă 250 dintre ei emigrează.
(4 noiembrie 1843)

1. După o a treia zi de deliberări, unul din consilierii rămași s-a ridicat în picioare și s-a adresat astfel celorlalți:

2. „Ascultați-mă, voi, cei care, la fel ca și mine, aveți bune intenții! Potrivit rapoartelor gărzilor de la porțile de ieșire ale orașului, cei 650 de frați ai noștri au putut trece fără nici un fel de probleme de aceste porți, fără ca cineva să le împiedice fuga.

3. Am asistat astfel cu toții la victoria rațiunii lor, așa cum au prezis. Nimeni nu ne poate asigura însă că vom avea și noi – cei rămași – parte de aceeași victorie! Cine știe, poate că lucrurile se vor termina așa cum ne-a avertizat fratele nostru înainte să plece!

4. De aceea, cred că ar trebui să ne luăm și noi tălpășița, urmând exemplul curajos al fraților noștri, fără să mai așteptăm să vedem ce s-ar întâmpla dacă am rămâne, caz în care consecințele ar fi probabil dezastruoase. Este de o mie de ori mai bine să părăsim orașul în calitate de seniori ai lui decât să fim alungați cu pietre pe motiv că am înșelat poporul!”

5. Unul din colegii consilierului s-a opus însă acestui proiect, spunând: „Prietene, uiți un lucru extrem de important și foarte favorabil pentru noi, care ne poate permite să ne descurcăm cu ușurință în fața oamenilor întărâtați, și anume că putem arunca întreaga vină pentru tirania și infamia guvernării pe frații noștri care au fugit! În acest fel, vom putea întoarce lucrurile în favoarea noastră, spunând populației, fără ca cineva să ne poată contrazice: ‚I-am alungat pe tirani prin puterea cuvântului nostru, cu scopul de a restabili străvechea ordine divină, așa cum exista ea în perioada lui Lameh!’

6. Vom putea astfel, fără nici un fel de dificultăți și fără a ne asuma riscuri prea mari, să aruncăm întreaga vină pentru funestul adevăr pe care urmează să îl comunicăm poporului pe seama fraților noștri, și vom apărea astfel ca binefăcători ai oamenilor, și nu ca niște tirani infami, care și-au oprimat supușii în mod scandalos, din toate punctele de vedere!

7. În fața acestor afirmații ale noastre, oamenii din popor nu vor putea decât să se bucure peste măsură, și astfel, nu vor mai recurge la pietre și nuiele pentru a ne aplica pedepsele corporale care ni se cuvin! Această soluție este cea mai inocentă între toate, și în plus, corespunde perfect cu intenția bătrânului Dumnezeu! Ce altceva ne-am putea dori mai mult? – De aceea, vă propun să acționăm în acest fel, căci am convingerea că totul se va sfârși cu bine!”

8. Dar primul vorbitor i-a replicat: „Îți doresc mult noroc în aplicarea proiectului tău, care la prima vedere pare destul de avantajos! În ceea ce mă privește, voi avea grijă să mă țin la mare distanță de oamenii din popor atunci când le vei ține acest discurs, care este complet amăgitor. Îți pot da în scris acest lucru, pe o tăbliță de bronz!

9. Oare nu ai auzit ce îi așteaptă pe mincinoși? Nu au fost destul de clari în această privință cei zece mesageri? Dacă dorești să cucerești simpatia oamenilor prin minciună, te întreb: ai obținut cumva și promisiunea celor zece mesageri că nu te vor transforma într-o torță vie?

10. Nu am fost noi fracțiunea cea mai rău intenționată și cea mai dominatoare din marea adunare? Nu am fost noi cei care am militat pentru instaurarea cultului idolilor, pentru crearea aparatului polițienesc și pentru impunerea acelor impozite exorbitante? Iar tu dorești să aruncăm acum întreaga vinovăție pe umerii celor care au fugit, deși ei au fost întotdeauna mai buni decât noi?

11. Ei bine, nu pot decât să te felicit! – Fă ce dorești! În ceea ce mă privește, am să plec! – Cine dorește să mă urmeze?”

12. După aceste cuvinte, încă 250 de consilieri s-au ridicat în picioare, după care au părăsit orașul însoțiți de soțiile și de copiii lor, precum și de numeroși servitori.

13. Cei zece mesageri s-au întâlnit cu ei pe una din străzile orașului și i-au întrebat: „Unde plecați?”

14. Consilierii le-au răspuns: „Cu permisiunea voastră, dorim să plecăm la capătul lumii! – Dat fiind că nu putem minți, nu ne rămâne decât să părăsim aceste locuri!”

15. Cei zece i-au lăsat să își continue drumul, fără să se mai uite în urma lor.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !