Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 11:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 3) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 12.3.2019, 07:38    Post subject: Capitolul 157 Reply with quote

Capitolul 157
Activitatea spirituală a curajosului consilier este încununată de succes.
(8 noiembrie 1843)

1. Timp de trei zile, consilierul nostru a anunțat cu curaj în întregul oraș, sprijinit de ajutoarele sale, redeschiderea vechilor temple ale lui Dumnezeu. El a recrutat chiar noi oratori din rândul mulțimii, pe care i-a trimis în cartierele îndepărtate ale orașului pentru a proclama ce se întâmplă la Hanoh.

2. I-a transformat pe loc pe toți funcționarii și toate gărzile de la porți în discipoli recent convertiți și i-a trimis pe toți în provinciile situate la mare distanță, pentru ca toată lumea să fie bine informată. Misiunea mesagerilor era să le anunțe tuturor locuitorilor, dar mai ales prinților vasali, că vor fi redeschise templele, precum și să le poruncească cu severitate oamenilor să se întoarcă la Dumnezeu.

3. În tot acest timp, consilierul nostru, pe numele său Ohlad, a așteptat cu răbdare în fața porților aurite ale palatului regal, dar cei zece mesageri nu s-au remarcat decât prin absență, nepărând să se grăbească deloc să vină și să asculte ce are de spus.

4. „Ce se întâmplă? Unde sunt mesagerii? S-a întâmplat ceva cu ei? Ar fi preferat oare o altă zi pentru ceremonia de deschidere a templului?” – cam așa sunau întrebările pe care și le punea toată lumea, dar nimeni nu putea da un răspuns cert.

5. Atunci, toată lumea s-a adresat lui Ohlad, căruia i-au pus aceleași întrebări.

6. Dar el le-a răspuns: „Prieteni și frați! Răbdarea este prima îndatorire a ființei umane, căci fără răbdare, toate celelalte virtuți ale sale, oricât de nobile ar părea, vor fi pervertite!

7. Însuși Domnul și Dumnezeul nostru dă dovadă de o răbdare supremă, așteptând de multe ori sute de ani un semn de progres din partea noastră! Chiar dacă nu constată nici un fel de progres, El continuă să își păstreze răbdarea, trimițând puternicii Săi mesageri și învățători, pentru a readuce umanitatea pe calea cea dreaptă.

8. Chiar dacă aceste eforturi divine întârzie să dea rezultate, Domnul așteptă cu răbdare și fără să se grăbească în vreun fel cu judecata Lui. El își privește cu compasiune creaturile care cad tot mai mult în uitare, orientându-se către lumea exterioară și către moarte.

9. De aceea, este de datoria noastră să facem dovada aceleiași răbdări în toate ocaziile! Cei zece mesageri vor veni atunci când acest lucru va fi pe placul lui Dumnezeu! Chiar dacă nu vor veni deloc, nu vom plânge după ei, căci noi nu deschidem aceste temple de dragul lor, ci numai de dragul lui Dumnezeu cel atotputernic!

10. Pe de altă parte, eu nu am dat nimănui asigurarea absolută că mesagerii se vor afla printre noi în momentul redeschiderii templelor. Nu am spus nici o clipă că ei vor fi cu siguranță aici, ceea ce nu reprezintă o garanție absolută a prezenței lor.

11. De aceea, nu voi mai aștepta nici o clipă venirea lor, căci, așa cum spuneam, singurul care contează în ceea ce privește redeschiderea templelor este Domnul, și nu cei zece mesageri ai Săi!”

12. Toată lumea a fost unanim de acord cu Ohlad în această privință, lăudând înțelepciunea acestuia.

13. Atunci, Ohlad a adresat un emoționant imn de laudă lui Iehova, după care a introdus cheia în poarta templului și a dorit să deschidă porțile acestuia.

14. Subit, s-au auzit însă niște voci puternice, care i-au strigat: „Oprește-te, căci nu a sosit încă timpul!”

15. Ohlad s-a uitat în jur și i-a văzut pe cei zece mesageri, care avansau cu pași repezi către el. La vederea lor, inima lui a început să freamăte de bucurie, iar el s-a adresat astfel poporului său: „Iată, iată, sosesc cei unși de Dumnezeu!”

16. Fericiți, oamenii au început să strige și să îl preamărească pe Dumnezeu, după care l-au binecuvântat pe Ohlad, căci și-au dat seama că acesta este un om cu inima sinceră și dreaptă.

17. Între timp, cei zece au ajuns la Ohlad, pe care l-au binecuvântat punându-și mâinile pe el.

18. După îndeplinirea acestui gest ritual, ei i-au spus să întoarcă liniștit cheile templului în încuietoarea lor, căci abia acum putea face el acest lucru fără nici un pericol.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !